بیستمین رویداد فرهنگی عطر سیب، با حضور حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمد امین توکلی زاده معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران، اعضای شورای شهر تهران، امیر یزدی شهردار منطقه ۱۲ و دیگر مدیران ارشد شهری، دوشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۱ در میدان آیینی امام حسین(ع) افتتاح شد.
سه شنبه ۴ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی
بیستمین رویداد فرهنگی عطر سیب، 2 تا 9 مرداد 1401 در میدان امام حسین (ع ) از ساعت ۱۶ تا ۲۳، اماده ارائه خدمات جهت نیازهای هیئات شهر تهران در حال برگزاری است.
سه شنبه ۴ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی
در آستانه ماه محرم مردم پایتخت جهت اقامه عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) اقدام به خرید لوازم هیاتها و پرچم های عزا در بازار بزرگ تهران می کنند.
سه شنبه ۴ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
تکیه های تهران را به 3دسته می توان تقسیم کرد؛ تکیه های صنفی، تکیه های اقوام و تکیه های محلی.در اسناد معتبر ذکر شده وقتی «طهران» 5محله داشته، بیش از 50 تکیه متفاوت داشته که امروزه تعدادی از آنها باقی مانده است.
در این گزارش چهار تکیه؛ «سادات اخوی»، «رضاقلی خان هدایت»، «کربلایی ها» و « مسجد اردبیلی ها» به تصویر کشده شده است.
شنبه ۱۵ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
حلوا پزان در روز تاسوعای حسینی، در چهار راه گلوبندک، یکی از آداب تهرانیها در ماه محرم است. چهارراه گلوبندک تهران، هرساله در روز تاسوعا، اجتماع حلواپزانی میشود که شاید اولین تجربه آشپزیشان باشد، اما نذر کرده اند و، چون حاجت شان برآورده میشود، بساط، قابلمه، روغن و آرد را کنار خیابان پهن و شروع میکنند به حلواپزی. در این روز از ابتدای خیابان ابوسعید، مترو منیریه، میتوان بوی روغن داغ، آرد در حال سرخ شدن و شهد گلاب و شیره انگور حلوا را استشمام کرد. حلواپزان چهارراه گلوبندک، از جذابیتهای ماه محرم پایتخت است. اجتماع عزاداران حسینی، در روز تاسوعا، برای طبخ حلوا در چهارراه گلوبندک بسیار کامل و بزرگ است، به قدری که علاوه بر ارادتمندان اهلبیت (ع) و حاجتمندان، گردشگران آیینی را هم به این خیابان میکشاند.
یکشنبه ۱۶ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
قصه از جایی شروع شد که هنوز خبری از بلندگو نبود. برای اینکه صدای مداح به گوش همه برسد و همه عزاداران بتوانند چهره او را ببینند، مداح روی چهارپایهای میایستاد و مردم دور او جمع میشدند و مداح روضهخوانی را آغاز میکرد. «چهارپایه خوانی» از آداب تهران قدیم در روزهای محرم است که این روزها تنها در بازار تهران و محله شمیران میتوان سراغش را گرفت. چهارپایهخوانی در بازار سالهاست که به یکی از خاصترین آداب عزاداری در تهران تبدیل شده و پای بسیاری از اهالی پایتخت را برای شرکت در این عزاداری به بازار میکشد.
یکشنبه ۱۶ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
میدان شهدا تهران یکی از محله های قدیمی پایتخت است که سنت دسته روی را حفظ کرده و همزمان با ظهر عاشورا دسته های عزاداری در کوچه ها و خیابان هاى این منطقه حرکت میکنند و به اقامه عزا مى پردازند.
دوشنبه ۱۷ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: محمد دلکش
زمان که به دوازدهم محرم رسید؛ «بنی اسد» شهدای کربلا را به خاک سپردند؛ واقعه بزرگی که مستند به تاریخ طبری است.
اما سالیان سال است که حرکت نمادین اسرای کربلا و حرکت طایفه «بنی اسد» برای خاکسپاری پیکرهای بی سر امام حسین(ع) و 72یار باوفایش، در شهرهای مختلف اجرا میشود؛ تعزیه ای از «دل و جان» که لاجرم بر جان و دل می نشیند.
امسال هم پایتخت میزبان این تعزیه نمادین و آیینی با قدمت دیرینه بود؛ تعزیه ای که با حضور مردم در مسیر میدان قیام تا سرچشمه حال و هوای دیگری داشت؛ از اشک های بی صدا بر گونه ها و ضجه مادران بر کودکان اسیر کربلا گرفته تا گل های بر سر و تن مالیده و زنانی که با حمل نخل بر سر و سینه می کوبیدند.
چهارشنبه ۱۹ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
صبح امروز یکشنبه بیست سوم مرداد ماه 1401 دومین دوره انتخابات هیات رییسه شورای اسلامى شهر تهران با حضور اعضا شورا در محل ساختمان شوراى شهر تهران برگزار شد.
یکشنبه ۲۳ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
عصر یکشنبه ٢٣ مرداد 1401 علیرضا زاکانی شهردار تهران به مناسبت روز خبرنگار در جمع اهالی رسانه در عمارت مسعودیه حضور یافت و با آنها دیدار و گفتگو کرد.
یکشنبه ۲۳ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی، شایان محرابی
روایت واقعی شیوه رویارویی شاهان قاجار با دوربین عکاسی شبیه یکی از داستانهای «هزار و یک شب» است، ورود دوربین عکاسی به کشوری که با دنیای بیرون تقریبا هیچ ارتباطی نداشت غوغایی به پا کرده بود. به دستور محمدشاه قاجار نخستین عکس از عزیزترین فرد خانواده گرفته شد؛ ناصرالدین، ولیعهد ۱۱ ساله.همین عکس سبب شد که به اعتقاد برخی تاریخدانان و کارشناسان، عشق بیبدیل شاه جوان قاجار به دوربین و عکاسی و بردن آن از مرزهای کاخ سلطنتی به یک استودیو عکاسی در نهایت به بهای به زانو درآمدن دودمان قاجار تمام شد. از وقتی شاهزاده نخستین بار تصویر خود را در صفحه داگرئوتایپ دید، یک دل نه صد دل شیفته دوربین عکاسی شد، عشقی که ناصرالدین میرزا 17 ساله که پس از مرگ پدر به تخت شاهی نشسته بود را بر آن داشت تا بخشی از کاخ گلستان در قلب تهران را به تاریکخانه و استودیو عکاسی تبدیل کند و از این رو، آتلیه عکاسی سلطنتی خیلی زود راه افتاد و به مهمترین کار و سرگرمی شاه قاجار که در واقع عکاسی از زنان اندرونی و البته گربه محبوبش ببری خان بود تبدیل شد.
عشق و علاقه ناصرالدینشاه قاجار به عکس و عکاسی در ۵۰ سال زمامداری هرگز از بین نرفت و وجود گنجینه آلبوم خانه در کاخ گلستان کاملا بیانگر علاقه شاه قاجار به عکاسی است.
جمعه ۲۸ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: دریافتی