موزه استاد علی اکبر صنعتی در سال ۱۳۲۵ تأسیس شد. این موزه نزدیک به ۶ هزار تابلو و بیش از هزار پیکره و تندیس گچی، سنگی و برنزی از شخصیتهای علمی و ادبی ایران و تیپهای گوناگون اجتماعی آفرید که شماری از آنها در موزه استاد صنعتی نگهداری میشود. این موزه دارای سالن تئاتر، شهر فرنگ، نمایشگاه تک چهرها و موزه مردمشناسی است. این موزه در ضلع شمال غربی میدان توپخانه قراردارد و یکی از مکانهای دیدنی مرکز شهر تهران است. علی اکبر صنعتی در طی ۶۲ سال کار خود، نزدیک به ۱۰۰۰ نگاره و ۴۰۰ پیکره (مجسمه) ساخت. صنعتی از نخستین پیکرهتراشان و نگارگران سبک رئالیسم معاصر و بنیادگذار نخستین موزهٔ آثار هنری معاصر است. عمارت موزه صنعتی بر جای مانده از عمارتهای دوره قاجار میدان توپخانه (امام خمینی) است.
شنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۸
عکاس: مازن هواشم
کنسرت محمد معتمدی از سری برنامه های جشن نوروزی میدان مشق بعد از ظهر شنبه برگزار شد.
یکشنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۸
عکاس: محمد محسنی فر
پیروز حناچی شهردار تهران و محمدجواد ظریف بعد از ظهر شنبه در ویژه برنامه جشن نوروزی میدان مشق حضور پیدا کردند.
یکشنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۸
عکاس: محمد محسنی فر
خیابان سی تیر یا خیابان قوامالسلطنه سابق خیابانی در منطقه ۱۲ شهر تهران است.
این خیابان از سمت جنوب از خیابان امام خمینی شروع و در شمال در تقاطع خیابان جمهوری و خیابان میرزا کوچکخان به پایان میرسد.
یکشنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۸
عکاس: محمد محسنی فر
موزه نقاشی پشت شیشه یکی از موزههای تهران است که در خیابان سعدی، خیابان قائدی قرار دارد. موزه نقاشی پشت شیشه دومین موزه نقاشی پشت شیشه در جهان و تنها موزه مستقل است که به یکی از شاخههای نگارگری اختصاص داده شده است. این موزه دربر گیرنده مجموعه عظیمی از نقاشیهای پشت شیشه ایران است.
دوشنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۸
عکاس: شایان محرابی
باغ نگارستان بین سالهای ۱۲۲۸-۱۲۲۲ هـ .ق. به فرمان فتحعلیشاه قاجار، با هدف ایجاد یک مرکز ییلاقی ـ حکومتی در خارج از دارالخلافه تهران ساخته شد. به دلیل وجود نقاشیها و نگارههای متعددی از فتحعلیشاه و درباریان او در ساختمانهای مختلف، این باغ به نگارستان شهرت یافت. این قصر ـ باغ در روزگار اولیة خود دارای وسعت زیادی بوده است، به گونهای که طبق اسناد قاجاری دروازة جنوبی آن در ضلع شمالی میدان بهارستان واقع بوده و از طرف شرق به دروازه شمیران و از طرف غرب به خیابان صفیعلیشاه منتهی میشده است. در این قصر ـ باغ عمارتها و تالارهای باشکوهی چون عمارت دلگشا، تالار سلام، تالار قلمدان و چندین حوضخانه بر پا گردیده بود. باغ نگارستان رویدادهای تاریخی ـ سیاسی فراوانی را به خود دیده است که از جمله میتوان به قتل دولتمرد آزادة ایرانی میرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهانی به دست محمدشاه و عوامل او اشاره کرد.
دوشنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۸
عکاس: شایان محرابی
حسین مَلِک معروف به حاج حسین آقا ملک، مؤسس موزه و کتابخانه ملک به همراه املاک و مستغلات وقف آستان قدس رضوی در سال ۱۳۱۶ میباشد. ملک زادهٔ سده سیزده و درگذشته به سال ۱۳۵۱ هجری خورشیدی، فرزند ارشد حاج محمد کاظم ملکالتجار بود.
ثروتمند بزرگ زاده تهران و ساکن در مشهد که خیریات و موقوفات او مشهور است. گستردگی موقوفات مرحوم ملک تا حدی است که فقط آستان قدس رضوی ادارهای به نام اداره موقوفات ملک دارد. کتابخانه و موزهای عظیم نیز از وی باقیمانده که در شهر تهران واقع است. از دیگر کارهای خیریه او اختصاص دومیلیون متر مربع زمین جهت ساخت خانه برای فرهنگیان و واگذاری چند دههزار متر زمین برای پارک عمومی در مشهد است.
دوشنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۸
عکاس: محمد محسنی فر
خانه موتمن الاطباء در محله عودلاجان واقع در قلب تاریخی شهر تهران، خانه ای زیبا و پر از خاطره متعلق به دوران قاجاریه قرار دارد .
میرزا زین العابدین خان دنبلی ضرابی ملقب به مؤتمن الاطبّا فرزند میرزا محمدخان و نواده میرزا احمدخان صبور، پزشک حضور ناصرالدّین شاه بود.وی نخستین فارغ التحصیل دارلفنون و شاگرد دکتر تلوزان
فرانسوی بوده، از پزشکان نامی ایران در دوران قاجار بشمار میرود.موتمن الاطبا از بزرگترین جراحان زمان خود بود و از تخصص و مهارت بالای وی در بیرون آوردن سنگ از مثانه در کتب و مقاله های متعددی سخن به میان آمده است.
این خانه لوکیش فیلم شهرزاد، خانه پدری بوده.
آدرس: چهارراه سرچشمه به سمت میدان امام خمینی.خیابان پامنار.روبروی مسجد ایت الله کاشانی کوچه موتمن الاطبا.پلاک 13
چهارشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۸
عکاس: شایان محرابی
پامنار، یکی از قدیمیترین خیابانهای شهر تهران و مربوط به سده ۱۳ هجری - قمری است. این خیابان در سال ۱۳۳۴ به عنوان یکی از آثار ملی ایران در فهرست این آثار به ثبت رسیدهاست. مهمترین اثر تاریخی موجود در این خیابان و نیز وجه تسمیه آن مناره مسجد عولادجان معروف به مسجد و مدرسه میرزا صالح یا آبهرام یا آغابهرام، از آثار قرن سیزدهم است. در گذشته، محله پامنار یکی از گذرهای محله عودلاجان بوده که به صورت بازارچهای دروازه شمیران را به شبکه بازار متصل میکرد. پس از توسعه معابر، بازارچه پامنار که خود مجموعهای شامل کاروانسرا، تیمچه، تکیه، حمام، آبانبار، مسجد و مدرسه بود، به خیابان پامنار تبدیل شد و بعضی از بناهای قدیمی در این تبدیل و توسعه از بین رفت. محله پامنار به ویژه در سالهای نهضت ملی شدن نفت، به دلیل سکونت آیتالله کاشانی در آن محله، آمد و شد خواص و عوام به آنجا به یکی از کانونهای مهم سیاسی تبدیل شد. این خیابان همچنین محل به دنیا آمدن ابراهیم حاتمیکیا، کارگردان معروف سینمای ایران و عباس یمینی شریف نویسنده ایرانی نیز بودهاست. پامنار صاحب قدیمیترین چنارهای تهران است و گاری و گاریرانهای بازار را نیز میتوان در آنها دید.
از مراکز تاریخی محله پامنار میتوان به امامزاده روحالله اشاره کرد.
چهارشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۸
عکاس: شایان محرابی
کنسرت نوروزی در عودلاجان به همت شهرداری منطقه 12 برگزار شد
شنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۸
عکاس: مازن هواشم
خانه مهربان از بناهای قدیمی در محله عودلاجان در ناحیه 12 تهران است. این خانه تاریخی در نقشههای آگوست کرشیش به محبعلیخان خلج که از رجال دوره قاجار بود تعلق داشت، اما در نقشه عبدالغفار نجمالدوله در اختیار یکی از همسران ناصرالدینشاه به نام زبیده خاتون بود. خانه مهربان پس از برخی نقل و انتقالها توسط خانم و آقایی به نام مهربان منش خریداری شد. در سال 1384 پس از مرمت در لیست آثار ملی ثبت شده ایران قرار گرفت. خانه مهربان یادگاری از شیوه و اصول معماری عصر پهلوی اول است.
یکشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۸
عکاس: شایان محرابی
سرچشمه نام محلهای قدیمی در تهران است. این محله در منطقه ۱۲ شهرداری تهران و در محدودهٔ محلهٔ بهارستان واقع شده است.
یکشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۸
عکاس: شایان محرابی
میدان مشق مربوط به دوره قاجار است و در تهران، محدوده بین خیابان امام خمینی و سی تیر واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ مهر ۱۳۷۷ با شماره ۲۱۳۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این میدان مدت کوتاهی نیز در دوره رضاشاه به نام باغ ملی خوانده میشد و بعد از آن ساختمانهای دولتی در آن ساخته شد.
پنج شنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۸
عکاس: شایان محرابی
مجموعه ی خانه حاج حسین آقا ملک یکی از مراکز وابسته به موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک است. خانه ملک در بافت بازار تهران قرارداشته و ارتباط آن با مجموعه های شهری - به دلیل قرارگیری در فاصله بین دو مکان مقدس مسجد امام (مسجد شاه سابق) و مسجد جامع- حائز اهمیت است. این خانه در تاریخ ۱۳۷۶/۰۹/۱۶ با شماره ۱۹۴۰ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.
خانه ملک، مکانی آرام، در میان شلوغی بازار است، گویی آرامش صاحب خود را طی سالیان متمادی حفظ کرده است. بنای اولیه خانه حاج حسین آقا ملک از پدرش" محمد کاظم" به او رسید و بنایی قاجاری است، که بعدها بخش پهلوی به آن اضافه شد. این بخش پایه اولیه تشکیل بنای کتابخانه و موزه ملک است.
بنا به لحاظ معماری شامل دو بخش قاجار و پهلوی است. خانه ملک یکی از بناهایی است که تزئینات خاص هر دو دوره را داشته. آجرکاری، کاشی کاری، حجاری، گچبری دوره قاجار، منبت کاری، تزئینات چوبی، دیوار پوش های قاجاری و تزیینات فلزی از هنرهای به کار رفته در تزیینات خانه ملک محسوب می شوند.
حاج حسین آقا ملک بعد از تبدیل خانهی خود به کتابخانه و موزه تا آخرین دقایق عمر در آنجا زندگی کرد و بعد ازفوت وی نیز، کتابخانه و موزه تا چند سال به کار خود در همان محل ادامه داد. از آنجایی که وی برای گسترش مجموعه کتابخانه و موزه اهمیت ویژه ای قائل بود، قطعه زمینی را واقع در محوطه باغ ملی تهران برای انتقال مجموعه به مکانی بزرگتر خریداری کرد ، که محل فعلی قرارگیری مؤسسه کتابخانه وموزه ملی ملک می باشد.
پنج شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۸
عکاس: شایان محرابی