عمارت مسعودیه یکی از بناهای تاریخی مربوط به دوره قاجار است که پنج عمارت بزرگ دارد و در سال ۱۳۷۷ به ثبت آثار ملی رسیده است. عمارت مسعودیه به همراه باغ نگارستان، باغ لالهزار و باغ سردار ایروانی یکی از اماکنی است که در محدودۀ شمال حصار شاه طهماسبی تهران در عصر ناصری بنا شده و همچنان که خصوصیات باغهای ایرانی را داراست با نقشمایهها و عناصری از معماری فرنگی مزین شده است. مجموعۀ عمارت مسعودیه شامل ۵ عمارت دیوانخانه، سفرهخانه، حوضخانه، عمارت سید جوادی، عمارت مشیرالملکی و عمارت سردر، پُر است از گچبری، کاشیکاری، خطاطی، نقاشی دیواری و به طوری کلی تزئینات نفیس، تقسیمبندیهای فضایی و عملکردهای متنوع و موقعیت مکانی آن در محدودۀ میدان بهارستان که بسیاری از مهمترین حوادث تاریخ معاصر را به خود دیده است از خصوصیات منحصر به فرد آن به شمار میآید. این مجموعه تاریخی دارای ۷ کتیبه است که دو کتیبه در سردر اصلی، یک کتیبه در سردر کالسکهرو، دو کتیبه در عمارت دیوانخانه و دو کتیبه نیز در عمارت مشیریه قرار دارد.
پنج شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی
محله سنگلج که یکی از محلات پنجگانه حصار صفوی تهران محسوب می شود، از شمال به خیابان امام خمینی(مریضاخانه سابق) ازشرق به خیابان خیام( جلیل آباد سابق) از جنوب به خیابان مولوی و از غرب به خیابان وحدت اسلامی(شاپور سابق) محدود می شود.برخی نام سنگلج را دگرگونشده «سنگ رج» دانستهاند. رج به معنی ردیف است و اصطلاح سنگ رج مربوط به تقسیم آب با پارههای سنگ بودهاست.این محله قبل از گسترش تهران در اواسط دوره ناصری، محله باغ های تهران بوده که در دوره ناصری و زمین زدن کلنگ توسعه شهری تهران و ایجاد محله جدید به نام دولت، کم کم رنگ و بوی مسکونی به خود گرفته است.
در این محله شما می توانید یادگارهای از حضور بزرگانی همچون مستوفی الممالک، معیراللمالک، آیت الله طباطبائی، آیت الله سید محمود طالقانی، جلال آل احمد، عزت الله انتظامی و ... را در کنار امامزاده واجب التعظیمی همچون امامزاده سید ناصرالدین را مشاهده کنید.این محله همچنین مامنی از حضور مسلمانان و ارمنیان از دوره قاجار تا کنون است و قرارگیری کلیسای سورپ گئورگ شاهدی بر این موضوع است.
یکشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
صبح امروز شنبه دهم اردیبهشت 1401 نشست خبری پرویز سرورى نایب رئیس شورای شهر تهران به همراه علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران و جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه در محل شورای اسلامی شهر تهران در خیابان بهشت برگزارشد
شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
عمارت پرهیاهوی قوام السلطنه سیاستمدار معروف دوره قاجار و پهلوی سالهاست به گنجینهای از آثار شیشهای و سفالینه مربوط به ادوار مختلف فرهنگی ایران تبدیل شده است؛ عمارت زیبا و منحصربفردی که سه دهه مکان زندگی و کار وی بود اما بعد از مرگ قوام السلطنه سرنوشت دیگری یافت تا درنهایت در سال ۱۳۵۵ پروژه تغییر کاربری و تبدیل آن به موزه آبگینه و سفالینههای ایران آغاز شد. طراحی این موزه به مهندسان ایرانی و طراحی ویترینها و معماری داخلی به معمار و مهندس مشهور اتریشی « هانس هولاین» سپرده شد. هانس در طراحی موزه از آثار برجسته تاریخی ایران مانند کاخ تچر، ستونهای تخت جمشید، قوسهای صفوی و کعبه زرتشت الهام گرفت و با اینکه ویترینها و فضای کلی موزه بهصورت مدرن طراحی شدهاند؛ اما این طراحی ها به فضای کلی ساختمان که بنایی سنتی است آسیب نزده و در هماهنگی کامل با آن قرار دارد.
جمعه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
مراسم افتتاحیه هفته ملی سلامت عصر امروز شنبه 17 اردیبهشت ماه 1401 در پارک شهر تهران برگزار شد.
شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱
عکاس: سعید زارعیان
اگر گذرتان به بازار بزازهای تهران خورده باشد قطعا تابلوی راهنمای بقعه متبرکه امامزاده زید(ع) را هم دیده اید، امامزاده ای که نسبش به امام حسن مجتبی (ع) بازمی گردد.البته این بقعه علاوه بر اهمیت مذهبی اش به لحاظ تاریخی نیز اهمیت دارد و به عنوان سومین بقعه متبرکه تاریخی تهران شناخته می شود زیرا بخش هایی از این بنا به پیش از سلسله صفویه بازمی گردد. البته از آن دوران تنها صندوق روی مرقد مطهر باقی مانده و سایر قسمت های بقعه به دوران قاجار مربوط می شود. گنبدخانه آن در زمان فتحعلی شاه و صحن و ایوان ها در زمان ناصرالدین شاه ساخته شده و البته ، مقبره آخرین پادشاه زندیه یعنی لطفعلی خان نیز در ایوان جنب بقعه قرار گرفته است.
دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
پارکینگ پاساژ پروانه که روزهای جمعه، محلی برای گرد هم آمدن فروشنده های محصولات آنتیک، صنایع دستی، دست سازهها، لباسهای سنتی و ... بوده، حالا خالی از سکنه شده و قرار است به زودی بازسازی شده و به عنوان پارکینگ عمومی مورد استفاده قرار گیرد.
سه شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی