عمارت کاظمی یا همان سرای کاظمی که «خانه موزه تهران قدیم» نام جدید آن است از خانههای قدیمی تهران، در محله چاله میدان قدیم در همسایگی امام زاده یحیی با ارزشی استثنایی قرار دارد .
موقعیت فعلی بنا سرای کاظمی از خانههای قدیمی تهران، در خیابان 15 خرداد، در محلهی امامزاده یحیی کوچه ابوالقاسم شیرازی واقع شده است.
این محله قدیمی، دارای ارزشهای خاص معماری و شهر سازی شامل بافت مسکونی، راسته، گذرهای ارتباطی، فضای شهری خصوصی و عمومی است. این محله، با توجه به تخریبهای ناشی از ساخت و ساز جدید، بخش عمده ای از ساکنان خود را از دست داده است و اقشار جدید با تفاوتهای فرهنگی و اجتماعی در این محله سکنی گزیده اند.
ملک فوق در مرکز پلاکهای همجوار خود چون نگینی قرار گرفته است. این بنا که حدود ۱۰۰ سال از ساخت آن میگذرد، با توجه به جدا شدن از املاک جنبی، با مساحتی حدود ۲۰۳۳ متر مربع باقی مانده که شامل ۱۲۱۵متر مربع عرصه و فضای باز و ۶۵۰ متر مربع عیان و زیر بنا است.
مرمت این پروﮊه از سال ۱۳۸۶، به سفارش معاونت فنی عمرانی منطقه ۱۲ انجام شده است.
چهارشنبه ۲ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
آکواریوم پارک شهر تهران یکی از بهترین نمایشگاه های ماهی و آکواریوم در شهر تهران محسوب می شود. این مجموعه وابسته به شهرداری تهران است و در ضلع جنوب پارک شهر قرار دارد.
چهارشنبه ۲ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: احمد آقاسیانی
سالن آمفی تئاتر روباز بوستان زندگی با شروع برنامه «گل آمد، بهار آمد» گروه تلویزیونی "عمو های فیتیله ای " افتتاح شد . روز شنبه، پنجم فروردین ماه ، درهای بوستان بزرگ«زندگی» بر روی مردم باز شد .
فاز یک بوستان زندگی شامل سالن آمفی تئاتر روباز با ظرفیت نزدیک به ۳ هزار نفر و دو سایت بازی کودکان و قسمتی از شهربازی با حضور شهروندان و ساکنان محله هرندی به بهره برداری رسید .
شنبه ۵ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: سبحان فرجون
سالن آمفی تئاتر روباز بوستان زندگی با شروع برنامه «گل آمد، بهار آمد» گروه تلویزیونی "عمو های فیتیله ای " افتتاح شد . روز شنبه، پنجم فروردین ماه ، درهای بوستان بزرگ«زندگی» بر روی مردم باز شد . فاز یک بوستان زندگی شامل سالن آمفی تئاتر روباز با ظرفیت نزدیک به ۳ هزار نفر و دو سایت بازی کودکان و قسمتی از شهربازی با حضور شهروندان و ساکنان محله هرندی به بهره برداری رسید.
سه شنبه ۸ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
موزه نقاشی پشت شیشه یکی از موزههای شهر تهران است که در خیابان سعدی قرار دارد. موزه نقاشی پشت شیشه در یکی از خانههای قدیمی تهران که متعلق به مرحوم دکتر سیاوش شقاقی؛ اولین پزشک در رشته بیماریهای ریوی بوده، راهاندازی شده است. این خانه قدیمی به مساحت ۱۴۰۰ مترمربع و زیربنای ۵۰۰ مترمربع، متعلق به اواخر دوره قاجاریه و اوایل دوره پهلوی است. این خانه توسط ورثه دکتر شقاقی به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اهدا و پس از بازسازی در سال ۱۳۷۷ خورشیدی با ۳۱۰ قلم شیء خریداری شده (متعلق به دوره صفویه تا عصر حاضر) از سوی شهرداری تهران، به سازمان میراث فرهنگی واگذار گردید.
چهارشنبه ۹ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
موزه ایران باستان در ساختمانی به وسعت ۲۰هزار متر مربع با ایوان بلند قرمز رنگی که بر گرفته از طاق کسرا در زمان ساسانیان است بنا شده . مهندس طراح موزه ایران باستان فرانسوی است ودر سال ۱۳۱۴ ساختمان آن آغاز ودر سال۱۳۱۶ به اتمام رسید موزه ایران باستان به لحاظ حجم،تنوع وکیفیت آثار در جهان جز چند موزه معروف جهانی محسوب میشود.این موزه بیش از ۳۰۰۰۰۰ شیبا ارزش را درون خودش جای داده است .در طبقه همکف موزه ایران باستان، سفالینه ها و اشیا نفیسی به نمایش گذاشته شده متعلق به ادوار مختلف تاریخ از دوره معاصر تاهزاره هشتم قبل از میلاد مسیح .از الهه باروری تا اولین انیمیشن در جهان ( تصویر متحرک یک بز کوهی ) از تندیسهای شاهان ، تا آدمهای نمکی و از مراسم اهدا هدایا تا مراسم دینی همه و همه را در این مجموعه با ارزش میتوان دید.
چهارشنبه ۹ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
موزه صبا یا موزه استاد ابوالحسن صبا که در کوچه صبا در اواسط خیابان ظهیرالاسلام در خیابان جمهوری نرسیده به میدان بهارستان تهران قرار دارد مربوط به استاد ابوالحسن صبا، استاد برجسته موسیقی ایرانی است. ابوالحسن صبا علاوه بر نوازندگی، دستی نیز بر آهنگسازی داشت و همچنین آشنایی خوبی با ادبیات کلاسیک ایران داشت. این موزه هنری، خانه شخصی ابوالحسن صبا است و دارای نمای قدیمی و در چوبی میباشد که بر اساس وصیت او در ۲۹ آبان ۱۳۵۳، توسط دانشکده هنرهای زیبا به موزه تبدیل شد. این مجموعه کوچک در حال حاضر توسط دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره می گردد.
چهارشنبه ۹ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
موزه هنرهای ملی، در میدان بهارستان و در میان ساختمان وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی و سازمان برنامه و بودجه واقع شده است. قدمت این موزه به دوره فتحعلیشاه قاجار است. در آن زمان باغی بزرگ بود که از آن تنها ساختمان و حوضی باقیمانده است که این ساختمان در سال ۱۳۰۹ تبدیل به موزه هنرهای ملی ایران شد و حوض وسط تالار از میان برداشته شد.این اثر در تاریخ ۲۸ بهمن ۱۳۶۹ با شمارهٔ ثبت ۱۷۳۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
پنج شنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: احمد آقاسیانی
جشن بزرگ روز جمهوری اسلامی با حضور عمو پورنگ در میدان مشق برگزار شد.
جمعه ۱۱ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
بازدید جمعی از هنرمندان از نقاط گردشگری منطقه 12
جمعه ۱۱ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
کنسرت گروه رستاک با همت شهرداری منطقه 12 تهران وبه مناسبت روز جمهوری اسلامی ایران در میدان مشق تهران برگزار شد.
شنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: احمد آقاسیانی
این موزه در منطقه تاریخی باغ ملی یا میدان مشق سابق قرار گرفته است.
این میدان از میادین تاریخی شهر تهران، با تاریخچهای مملو از مسایل سیاسی، اجتماعی، نظامی، فرهنگی و هنری به حساب میاید.
قدمت این منطقه به زمان فتحعلی شاه قاجار برمیگردد.
موزه عبرت ایران، با استفاده از کلیه اسناد و مدارک مکتوب و شفاهی موجود و با بهرهمندی از وجود مجربترین هنرمندان متعهد ایرانی و با حفظ و بازسازی فضای آن زمان سعی در به تصویر کشیدن حرکات و جنایات رژیم پهلوی و معرفی آن به نسل جوان و فراهم آوردن زمینههای پژوهشی برای محقیقین و اندیشمندان داخلی و خارجی نموده است.
پس از تغییر مخوفترین شکنجهگاه تاریخ ایران به موزه عبرت ایران، کار بازسازی و آسیبشناسی این مکان با نظر مثبت سازمان میراث فرهنگی کشور، با حضور رییس محترم و معاونین ارشد این سازمان و با اخذ نظریات دقیق کارشناسی آغاز گردید.
موزه عبرت ایران سرانجام در تاریخ ۸ بهمن ماه ۱۳۸۲هجری شمسی توسط ریاست جمهور وقت رسما افتتاح گردید.
تهران – میدان امام خمینی(ره) – ابتدای خیابان فردوسی جنوبی – خیابان کوشک مصری – خیابان شهید یارجانی
دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
سه چهارراه "مخبر الدوله"، "سرچشمه" و "سیروس" و همچنین "میدان بهارستان" این روزها صحنه ساخت و سازهای زیادی است به گونهای که هرکجا که بنگری یا محدوده کارگاهی است و کارگران مشغول سنگ چینی هستند. طرح آرام سازی در راستای طرح ارتقای کیفیت زندگی در قلب تهران، توسعه گردشگری و بازگشت انضباط شهری دو موضوع مهم برای مدیریت شهری تهران است.
پنج شنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: احمد آقاسیانی
پاساژ آشتیانی که به پاساژ هندی ها نیز معروف است در ضلع جنوبی میدان بهارستان واقع شده است.
در ابتدا از این پاساژ بعنوان اصطبل استفاده می شده است. بعد از آن هندی ها از طبقه پایینی آن بعنوان بورس فروش لاستیک استفاده کرده و درطبقات بالایی آن هم زندگی میکردند.
از سال 1342 به بعد کاربری این پاساژ تغییر کرده و هم اکنون بورس صحافی و چاپ است.
پنج شنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: احمد آقاسیانی
امامزاده یحیی نام بقعه ابوالقاسم عزالدین یحیی است که در کوچه ای به همین نام در خیابان ۱۵ خرداد، بعد از خیابان شهید مصطفی خمینی در یکی از محلات قدیمی شهر تهران که سابقا به آن عود لاجان گفته میشد واقع شده است.
شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
جشن میلاد امام علی(ع) و روز پدر با حضور مردم در موزه ملک برگزار شد.
سه شنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: احمد آقاسیانی
رویش گل های لاله در پارک شهر جلوه ی زیبایی به این پارک داده است.
شنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی