بوی بهار با روییدن شکوفه های بهاری زیبایی تازه به شهر داده است.
دوشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: فرزام طایفه
با فرارسیدن تعطیلات نوروزی هر ساله نیمه اول تعطیلات آرامش و سکوت اتوبان ها و خیابان های اصلی پایتخت را فرا می گیرد.این تصاویر حدفاصل ساعت 8 الی 14 روز اول فروردین 1401در اتوبان ها و خیابان های اصلی تهران ثبت شده است.
دوشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: محمد دلکش
پامنار به عنوان یکی از محله های تاریخی طهران عتیق، که در آن بناهای تاریخی فراوانی چون خانه موتمن الاطبا،باغ شاهزاده دیده ور،خانه آیت الله کاشانی،خانه سرهنگ ایرج،خانه عودلاجان و ... در این محله قرار دارد، این روزها مورد بی مهری قرار گرفته و متاسفانه بخشی از این محله در سال های ۸۲ تا ۸۴ توسط نهادهای دولتی تخریب شد و محله ای که در آن کمتر از ۵۰ معتاد داشت،در یک سناریو، ۵۰۰ معتاد به داخل محله آورده شد که همین موضوع باعث معضلات اجتماعی فراوانی تا به امروز شد.متاسفانه در این اتفاق بخش کاملی از باغ امین الدوله،خانه امیرلشگر و خانه های واجد ارزش کوچه اقا موسی تخریب شد و هویت تاریخی این محله نابود شد.
پنج شنبه ۴ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
تهران هر ساله به میزبانی بهار میرود و معاونت خدمات شهری شهرداری تهران با اذین بندی و گل کاری معابر و خیابان های شهر سعی در زیبا سازی پایتخت کشورمان دارد.
شنبه ۶ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: محمد دلکش
همزمان با فرارسیدن بهار و نوروز باستانی در کشور سازمان زیباسازی شهرداری تهران اقدام به برگزاری جشنواره بهارستان با محوریت هنرهای شهری در محله های مختلف تهران نموده است.
یکشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: محمد دلکش
ایام نوروز فرصت مناسبی برای بازدید از مجموعه های تاریخی نظیر عمارت مسعودیه است، اما حضور گروه های فیلمسازی در حیاط مجموعه عمارت مسعودیه موانعی را برای بازدید کنندگان عمومی ایجاد میکند، شاید با کمى برنامه ریزى میشد از این ایام بهتر استفاده کرد تا شهروندان و مسافران نوروزى از این مجموعه تاریخى زیبا نهایت استفاده را ببرند.عکس های فوق نشان از وجود دکورهای فیلم در این عمارت هستند.
یکشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی
با فرا رسیدن نوروز ١٤٠١ موزه ملی ایران، به عنوان بزرگترین، مهمترین و قدیمترین موزه کشور میزمان بازدید کنندگان در ایام نوروز است.
یکشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی
باغ ایرانی (بوستان مهندس مختارى) با فضایى دل انگیز واقع در محله ده ونک یکی از بوستان هایی است که در ایام نوروز 1401 میزبان خانواده ها و مسافران نوروزى است.
یکشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: سبحان فرج ون
میدان نبوت یا همان هفت حوض یکی از میادین مهم شرق تهران است که در منطقه 8 و محله قدیمی نارمک واقع شده است.با فرا رسیدن ایام نوروز 1401 و زیبایی هایی که این میدان دارد، اهالی منطقه و مسافران نوروزی حتما زمانی را برای خرید و استراحت در حوالی این میدان می گذارند.
دوشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: مهدی آقابابایی
موزه دوران اسلامی ایران یکی از مکان هایی است که میزبان گردشگران در ایام نوروز است، این موزه اشیا متعلق به دوران اسلامی، از قرن هفتم میلادی تا زمان معاصر را به شما معرفی می کند.
دوشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی
دربند یکی از دهکدههای قدیمی، کوهستانی و خوش آب و هوای شمیران در شمال باغ سعدآباد است که مقصد همه روزه گردشگران به ویژه در ایام نوروز است.
چهارشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی
در ایام نوروز 1401 به همت سازمان زیباسازی شهرداری تهران، تونل نوری و المان های نوری دیگر در اشکال و فرم های مختلف در بلوار کشاورز اجرا شده است تا شهروندان امکان پیادهروی شبانه دلپذیرتری را تجربه کنند.
پنج شنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: سبحان فرج ون
جشن ملی پرچم با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، حسین نظری معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران، عبدالمطهر محمدخانی رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران، احمد علوی عضو شورای اسلامی شهر تهران، سید محمد حسین حجازی مدیر عامل شرکت نوسازی اراضی عباس آباد و جمعی از سفرا و نمایندگان کشورهای مختلف در مجموعه باغ هنر اراضی عباس آباد جمعه 12 فروردین 1401 برگزار شد.
جمعه ۱۲ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی
در روز طبیعت و مصادف با 13 فروردین ماه، خانواده های تهرانی و مسافران نوروزی با حضور در بوستان ملت، این روز را گرامی داشتند .
شنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی
در روز طبیعت و مصادف با 13 فروردین ماه، خانواده های تهرانی و مسافران نوروزی با حضور در اراضی عباس آباد، این روز را گرامی داشتند .
شنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: سبحان فرج ون
آیین سیزده بدر، در ظاهر روز آشتی با طبیعت است اما فضای سبز شهرها، جاده ها و حتی جنگل ها پس از 13 نمایش نازیبایی ها و البته انباشت زباله است.
شنبه ۱۳ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی - سبحان فرج ون
مراسم ترتیل خوانی جزء سوم قرآن کریم ویژه ماه مبارک رمضان در مصلی امام علی(ع) حرم عبدالعظیم حسنی(ع) با رعایت پروتکلهای بهداشتی و حفظ فاصله اجتماعی، سه شنبه 16 فروردین 1401 برگزار شد.
سه شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی
3سال و 8ماه پیش ضلع شمالغربی میدان حسن آباد دچار حریق بزرگی شد؛ آتش سوزی که آسیبهای شدیدی را به نمای میدانی که بین تهرانیهای قدیم به خاطر پوشش فلزی گنبدهایش، به «هشت گنبد» معروف بود، وارد کرد.
حالا با وجود گذشت ٣ سال از زمان این حادثه و قول های مسئولان وقت که پس از واقعه حریق از زمان کم بازسازی آن خبر داده بودند، هنوز بازسازی این بنای ارزشمند به پایان نرسیده و حتی در مقاطعی،به حال خود رها شده که به طور حتم، آسیب های بسیاری را برای میراث شماره ۱۹۷۷ آثار ملی ایران به دنبال خواهد داشت.
این گزارش تصویری روایت کننده وضعیت فعلی بخش شمال غربی میدان تاریخی حسن آباد است که دچار حریق شد و در حال حاضر...
چهارشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
شاخص کیفیت هوای شهر تهران در نوزدهم فروردین ۱۴۰۱ روی عدد ۴۸۰ قرار دارد . این درحالیست که شاخص کیفیت هوا طی ۲۴ ساعت گذشته برابر با ۱۹۰ بوده است.
پیش بینی ها نشان میدهد؛ وزش باد شدید در طول روز ادامه خواهد داشت و کاهش کیفیت هوا ناشی از گسیل گردوخاک دور از انتظار نخواهد بود. با کاهش نسبی تندی باد تا اواخر وقت جمعه کیفیت هوا در بیشتر مناطق در محدوده قابلقبول قرار خواهد گرفت.
جمعه ۱۹ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی
مسجد حاج رجبعلی یکی از مساجد دیرینه سال تهران است که در گذر قدیمی درخونگاه و در محله سنگلج قرار دارد. این بنا که شامل مسجد، مدرسه و تکیه می شود توسط "رجبعلی" کدخدای گذر درخوانگاه در سال 1215 قمری به عمل استاد رستم معمارساخته شد و از سالها قبل از انقلاب تا کنون خاندان ملامحمد جعفر شریعتمداری پیش نماز این مسجد بودهاند. به دلیل ارادت کدخدای درخونگاه به ملامحمد جعفر شریعتمداری، یکی از پسرانش را به عقد دختر او در آورد و در اثر این قرابت، این مسجد به همراه موقوفاتش وقف نوادگان دختری حاج رجب علی گردیده تا نسل در نسل دراین مسجد نماز بگذارند. این مسجد یکی از نخستین مساجد ایران و تهران است که دارای سقف بیضی شکل و به صورت 3 ایوانه است.
شنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
مشاهدات معمولی در کوچه و خیابان ها نشان می دهد که برچسب های تبلیغاتی روی در و دیوار خانه ها و مغازه ها و حتی کفپوش پیاده راه ها جاخوش کرده اند و باعث بوجود آمدن ناهنجاری های بصری در مناظر شهری و آزار شهروندان می شوند.این در حالی است که در ماده 92 قانون شهرداری آمده است که شخص حقیقی یا حقوقی که این تخلف را مرتکب شود به 2 تا 18 میلیون تومان جریمه محکوم می شود.
دوشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی-فرزام طایفه
بوستان باغ ایرانی با آن معماری سنتی خاصش این روزها میزبان شهروندانی است که به دور از آلودگیها و ترافیک پایتخت، به مهمانی «لاله» ها رفتهاند.گونه های رنگارنگ «لاله» به این فضای زیبا ، جلوه خاصی داده تا پایتخت نشینان، با دوربین های تلفن همراهشان آنها را ثبت و ماندگارتر کنند.
یکشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
محور ۱۷ شهریور، حد فاصل خیابان صفا تا میدان امام حسین (ع) که پیادهراه بود، پس از بازدید چند تن از اعضای شورای شهر و با کسب مصوبات کمیتههای تخصصی سازمان حملونقل و ترافیک به منظور افزایش ایمنی و سهولت تردد بازگشایی شد تا مردم و شهروندان این منطقه بتوانند راحت تر تردد کنند.
سه شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی
موزه خودروهای تاریخی ایران در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۳۸۲ افتتاح شد. این موزه مجموعهای از بهترینها و در پارهای موارد منحصر به فردترینهای صنعت خودروسازی را گردآورده تا علاوه بر حفظ و نگهداری از این آثار ملی، نمایش آنها را دستمایه بررسی و تبیین تاریخچه ورود خودرو به ایران کند. بعضی از نمونههای موجود در خزانه موزه جزء نمونههای نادر در صنعت خودروسازی هستند، از جمله پیرس آرو لیموزین آب طلاکاری شده، تنها نمونه پنتر لیزر تولید شده در جهان، تنها اتومبیلی که حاصل کار مشترک کمپانیهای مرسدس بنز، پورشه و فولکس واگن است. از کالسکههای این موزه هم میتوان به کالسکه سلطنتی ناصرالدین شاه قاجار (قدیمیترین کالسکه موجود در ایران) و کالسکه مخصوص تاجگذاری هر دو ساخت کارخانه معروف واگن فابریک در کشور اتریش اشاره کرد.
چهارشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: علی گلدوز
پشت کوچههای تنگ، باریک و سرسبز محل پایین روستای «سولقان»، امامزادهای مقدس و زیباست که به واسطه سریال «مسافری از هند» و مسلمان شدن «سیتا» بر سر زبان ها افتاد؛ امامزاده سید «محمد نوربخش» از عارفان، صالحان و نوادگان امام موسی کاظم(ع) که در قرن ۹ هجری قمری زندگی میکرد و پس از مبارزه و زندانی شدن و تبعید، سرانجام در روستای سولقان، به دیار باقی شتافت.
شنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: حمیدرضا درجاتی
بوستان رازی از معدود بوستان های شهر تهران است که دریاچه مصنوعی زیبا به همراه فانونس دریایی بزرگی دارد. این دریاچه در میانه بوستان قرار دارد و فرصت خوبی را برای علاقمندان به ماهیگیری پدیده آورده است. در این دریاچه امکان قایقرانی و ماهیگیری هم وجود دارد.
دوشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: وحید مینا
قلعه گبری علائین، یکی از قدیمیترین قلعههایی است که از دوران تاریخی پرشکوه ما باقی مانده است. این بنا در جنوب شرقی ری واقع شده است. گفته میشود که این قلعه نزدیک به 2 هزار سال قدمت دارد و مربوط به دوره ساسانیان است. مساحت این بنای تاریخی و باستانی حدود 3 هزار مترمربع است. متاسفانه در طول زمان برج و باروهای این قلعه تخریب شده است اما دیوارهای بلند آن که از خشت ساخته شده است، قوی و محکم بر جای ماندهاند.
سه شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی
در سال های گذشته با توجه به مشکلات اقتصادی و حقوقی، انبوه سازان و سازندگان زیادی به ناچار پروژه های ساختمانی خود را نیمه کاره رها کرده و علاوه بر زشت کردن چهره شهر، باعث بروز خطرات و عوارضی برای شهر شده اند.
توجه به خطرات و عوارضی که ساختمانهای نیمه کاره و برای شهر دارند؛ لازم است تمهیداتی اندیشیده شود تا مدت زمان مشخصی برای پروانه و ساخت ساختمان موجود باشد و امکان برخورد قانونی با مالکانی که اقدام به رها کردن پروژههای ساختمانی شان می کنند، فراهم شود.
چهارشنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی - سبحان فرج ون