عمارت کلاه فرنگی قصر در ضلع شمالی باغ موزه قصر قرار دارد. این عمارت تفریحى در سال 1213 هجری قمری به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شد. در اواخر دوره سلطنت ناصرالدین شاه قاجار این مکان به قزاق خانه تبدیل و در اختیار کلنل کاساکوفسکی گذاشته شد. در زمان سلطنت رضاشاه پهلوی این قصر تخریب و به جای آن زندان قصر ساخته شد. این عمارت در آبان ماه سال 1356 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. اکنون این میراث هشت ضلعی که به عنوان میراث، هویت و سبک معماری گذشته در منطقه 7 است، بازسازی شده و در اختیار شهروندان قرار گرفته است.
چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
ساختمان انجمن حکمت و فلسفه ایران که مربوط به دوره پهلوی اول است و در پهنه رودکی واقع شده، در سال ۱۳۸۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. هم اکنون مالکیت این بنا متعلق به انجمن حکمت و فلسفه بوده و در حال حاضر ساختمان شماره یک برای برگزاری کلاسهای انجمن حکمت و فلسفه و ساختمان شماره دو برای امور اداری و اتاق اساتید مورد بهره برداری قرار میگیرد.
یکشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
پروژه «خانه شهر» واقع در ضلع شمالی میدان امام خمینی (ره)، دارای امکانات فرهنگی و رفاهی شامل، سالن نمایش با ظرفیت 360 نفر، کافه رستوران حدود 100 نفر، عکاسخانه، شهر کتاب، کافه کتاب و گالری موزه است و با زیر بنای در حدود 18000 متر مربع توسط سازمان عمرانی مناطق شهرداری در دست ساخت است.این پروژه دقیقا در محل ساختمان قدیم بلدیه تهران واقع شده است و با تکمیل آن نوستالژى آن محل تاریخى در اذهان زنده خواهد شد.
پنج شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: مجتبی عرب زاده
بیمارستان نجمیه بیمارستانی در تهران با سبک معماری اواخر دورهٔ قاجار است که در دهه اول دورهٔ پهلوی افتتاح شده و در خیابان حافظ پایینتر از خیابان جمهوری اسلامی واقع شدهاست.
نجمیه در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۴۹۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده و همچنین در فهرست موقوفات سازمان اوقاف و امور خیریه کشور قرار دارد. بنیانگذار این بیمارستان، ملک تاج خانم فیروز نجمالسلطنه است. او نوهٔ عباس میرزا، همسر میرزا هدایت الله وزیر دفتر و مادر محمد مصدق است.وى در آن سال ها به ساخت و وقف بیمارستانی در محل سکونت خود، خیابان دروازه یوسف آباد (حافظ امروزی)، همت گمارد که این موقوفه به نام بیمارستان نجمیه تهران تا به امروز باقی است.
این بیمارستان نخستین بیمارستان مدرن تهران است که در سال ۱۳۰۶ افتتاح شدو وقف بیماران مستمند ایران گردید. بیمارستان نجمیه محل وفات دکتر مصدق نیز است.
چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
در نخستین روز از هفته ملی سلامت، شامگاه چهارشنبه 1 اردیبهشت، تصاویری از شهدای سلامت و اسامی آنها به صورت نورپردازی سه بعدی بر روی برج آزادی نمایش داده شد.
چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
شهرک اکباتان با ۵.۹۴ کیلومتر مربع وسعت، یکی از بزرگترین شهرکهای مسکونی ایران - و در زمان خود یکی از مدرنترین شهرکهای خاورمیانه محسوب میشد.سایت شهرداری منطقه ۵ تهران جمعیت ساکن در این شهرک را حدود ۴۵ هزار نفر عنوان کرده ولی در برخی سایتهای حوزه شهری و معماری، جمعیت فعلی آن تا حدود ۱۰۰ هزار نفر تخمین زده شده است. این شهرک که در سال ۱۳۴۵ ساخته شده و نام آن از کلمه «هگمتانه» به معنی محل اجتماع یا محل گردهمایی برگرفته شده است.
شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: فرزام طایفه
هر ساله در فصل بهار قدیمی ترین پارک تهران ، پارک شهر میزبان لاله های زیبا است و در دل شهر تهران ، منطقه 12 چشم رهگزران پایتخت نشین را نوازش می دهد . امسال با چهل هزار لاله در پارک شهر به همت شهرداری منطقه 12 زیبایی تهران قدیم دو چندان شده است.
سه شنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: محسن دانک
زیرگذر کوی نصر(گیشا) معبری با 3 خط عبوری در هر یک از باندهای شمالی و جنوبی بوده و طول آن با احتساب مسیرهای دسترسی به حدود 1500 متر میرسد. این پروژه در تقاطع بزرگراههای شهید چمران و جلال آلاحمد است که در ۰۷ اسفند ۱۳۹۸ به بهره برداری رسید.
یکشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
طی شبانهروز گذشته، ۴۳۴ نفر دیگر در ایران بر اثر ابتلا به کرونا فوت شدند؛ این در حالى است که در ۲۴ ساعت گذشته، تا ظهر چهارشنبه، هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۰، تعداد ۲۱۷۱۳ نفر نیز در کشور به این ویروس مبتلا شدهاند و تعداد ۵۳۳۸ مبتلا نیز در وضعیت حاد و شدید قرار دارند. کرونا در موج چهارم همه گیرى همچنان تاخت و تاز مى کند و این روزها بیش از هر زمان دیگرى کمبود واکسن به چشم مى آید.
چهارشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: فریدون قربانی
مراسم احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان سحرگاه سه شنبه 14 اردیبهشت 1400 با حضور مردم و با رعایت پروتکل های بهداشتی در کهف الشهدا تهران برگزار شد.
سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: سعید ربیعی
مراسم احیای شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان سحرگاه سه شنبه 14 اردیبهشت 1400 با حضور مردم و با رعایت پروتکل های بهداشتی در حرم حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار شد.
سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: محمد بیاتی
در زمان شاه تهماسب صفوی نخستین برج و باروی شهر تهران ساخته شد که دروازه قزوین در مدخل کنونی بازارچهٔ قوامالدوله و شاهپور (وحدت اسلامی) واقع بود.با گسترش شهر تهران در زمان ناصرالدین شاه، برج و باروی شاه تهماسبی را خراب کرده و سپس شهر تهران را به تقلید از نقشهٔ شهر پاریس به صورت هندسی یک هشت ضلعی نامتساویالاضلاع گسترش دادند و ۱۲ دروازه در اطراف آن احداث نمودند و دروازه قزوین در ورودی خیابان قزوین (میدان قزوین کنونی) ساخته شد.حالا و با هدف احیای دروازههای قدیمی شهر به صورت نمادین ،با توجه به اسناد تاریخی این دروازه با سازهای بتونی و نمایی آجری در میدان قزوین تهران بنا شده است.
شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
روزگاری تهران آب و هوای سرد و ییلاقی داشت و از بارندگیهای بیشتری نسبت به امروز برخوردار بود ، همچنین در فرهنگ و معماری سنتی یک قرن پیش، خانه ها شکل و شمایل کاهگلی و سقف های متفاوتی داشتند, از این رو در تهران قدیم از شمال تا جنوب خانهها و عمارتها از سقفهای شیروانی با ورقههای حلبی استفاده می کردند اما رفته رفته اقلیم پایتخت تغییر کرد و آب و هوای خشک این شهر را فرا گرفت.با کم شدن بارش ها و تغییر فرهنگ معماری سقف های شیروانی جای خود را به سقف های امروزی دادند.
شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: مجتبی عرب زاده
آسایش، امنیت، رفاه و هزاران واژه این چنینی سهم همگان است؛ اما هستند کسانی که یک قرن است رفاه و امنیت خود را وقف دیگران کرده اند. حادثه های انسانی، بلایای طبیعی، ایام تعطیل و... زندگی را برای آنها متفاوت کرده است. از جان خود می گذرند تا سنگینی آوارها را از دوش ما بردارند. تا آسیب سیلاب ها را کم کنند. تا در حوادث جاده ها غم و اندود را بزدایند.آنها داوطلبان سرخ پوشی هستد که خدمت به دیگران را با شیوه دیگر به نمایش گذاشته اند؛ خدمت زیر هلال سرخ
شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: بابک جواد زاده
با هدف افزایش زیبایی و ایجاد منظر شهری شاد و رنگی در راستای طرح "رنگ در شهر" اجرای نقاشی های دیواری در معابر منطقه 8 انجام شد.
شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: مهدی آقابابایی
درِ تاریخی کاخ گلستان (باب عالی) امروز (سهشنبه) به مناسبت روز جهانی موزه همزمان با آغاز هفته میراث فرهنگی با حضور علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بازگشایی شد.
سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
میدان شهدا، مکانی در شرق شهر تهران است. این میدان که پیشتر با نام میدان ژاله شناخته شده بود، محل وقوع حادثه ۱۷ شهریور است و به همین علت پس از انقلاب ۱۳۵۷، میدان شهدا نام گرفت. این میدان در تحولات جدید شهری، بازسازی و ساماندهی شده تا موضوعاتی مانند حل مشکلات ترافیکی، حفظ پیشینه های تاریخی مذهبی و همچنین پیاده محور کردن این میدان پرداخته شده است.
چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: محسن دانک
پل «کن» در دوران قاجار روی رودخانه کن احداث شد و مدتها تنها راه ارتباطی روستای کن با اطراف بود. این پل به همت شهرداری تهران با همکاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شهر تهران با شماره ۳۱۹۲۷ ثبت ملی شد. در سال ۱۳۹۸ بعد از وقوع سیل در رودخانه کن این پل تاریخی دچار آسیب شد. در حال حاضر این پل توسط شهرداری منطقه ٥ تهران در حال بازسازی است. عملیات بازسازی این پل مراحل پایانی خود را طی می کند.
شنبه ۱ خرداد ۱۴۰۰
عکاس: فرزام طایفه