دریاچه و باغ هنر قسمتی از مجموعه فرهنگی تفریحی عباس آباد تهران است که با هدف نمایش هنرهایی در زمینه موسیقی، شعر، ادبیات و همچنین برقراری رابطه بین هنرمند، مخاطب و ارتقای درک هنری جامعه با تمرکز بر هنر ایرانی طراحی شده و با الهام گرفتن از الگوی معماری ایرانی و اسلامی، تلاش میکند با فراهم کردن امکان تجربه موسیقی فرهنگ و هنر ایرانی، مردم را با این فرهنگ و هنر آشنا کند.
بخش دیگری از باغ به برگزاری همایش، آموزشهای تخصصی، گردهمایی، اطلاعرسانی هنری و امور اداری اختصاص یافته و همچنین بخشی از آن برای حوزه گردشگری و هنری استفاده خواهد شد.
مساحت دریاچه جدید تهران ۲۵ هزار متر مربع و مساحت باغ، ۵ هزار متر مربع است که در غرب باغ کتاب تهران قرار دارند.
وجود چندین ایستگاه مترو و پایانه در غرب و شرق اراضی عباس آباد باعث شده تا دسترسی به دریاچه و باغ هنر تهران نیز بهسادگی امکانپذیر باشد. ایستگاههای مترو شهید همت و شهید حقانی در خط یک مترو تهران، در فاصلهای نزدیک از باغ هنر و دریاچه هنر قرار دارند.
چهارشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
رود دره ولنجک از سمت جنوب تا بزرگراه چمران و به سمت شمال تا قله توچال امتداد دارد. رود دره ولنجک یکی از پر مراجعهترین تفریحگاههای تهران است و بوستان ساحلی تندرستی نیز تقریباً در انتهای رود دره ولنجک قرار دارد. رود دره ولنجک در طول سال های گذشته مناسب سازی شده و مسیر مناسبی برای قدم زدن و لذت بردن از فضای اطراف است.
جمعه ۶ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
تهران در طول تاریخ با سیر تحول معماری و شهرسازی همواره مواجه است که با نوگرایی در برهه های زمان خاص، که نهایتا رو به تکامل بیشتر و اعتلای بهتر معماری و شهرسازی هر دوران است. امروزه ما با گسترش معماری مدرن شهری، ساختمان هایی با نمای مدرن و جذاب در تهران گسترش پیدا کرده است.
دوشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
ساخت این سیلو در سال ۱۳۱۴ و در منطقه جنوب تهران و توسط آلمانها آغاز شد و فقط طی چهار سال به بهره برداری رسید تا نخستین گامها را برای توسعه و پیشرفت برداشته شود. بعدها به دلیل حضور آلمانها (نازی ها) آن منطقه ، به نام نازی آباد نامگذاری شد .
در این پروژه آلمان ها ۹۰ درصد این سازه را ساخته و با قدرت گرفتن کشور روسیه براحوال ایران آن زمان و نفوذ روسها بر حکام وقت ، این پروژه از آلمانها در اواخر کارشان گرفته شده و به روسها تحویل می شود و از این رو است که تقریباً تمامی تجهیزات و دستگاه های داخل سیلو ساخت کشور روسیه است.
سیلوی تهران مربوط به دوره پهلوی اول است و در تاریخ 19 مرداد 1384 باشماره ثبت 12782 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این سیلو در منطقه 16 شهرداری تهران، حوالی ترمینال جنوب و در بزرگراه شهید رجایی واقع شده است.
سه شنبه ۳ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
مردم از دست شرکتهای سرویس دهنده شکایت می کنند که چرا باعث تخریب در و پیکر منزلشان می شود. مشاهدات معمولی در کوچه و خیابان هم تایید می کند که برچسب های تبلیغاتی روی در و دیوار خانه و مغازه مردم جاخوش کرده اند و باعث اذیت و آزار شهروندان می شوند.
یکشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: سعید ربیعی
با توجه به جایگاه آموزش و در راستای ارتقای فرهنگ ترافیک؛ پارک ترافیک جهت آشنایی خردسالان، کودکان و دانش آموزان با ضوابط، قوانین و علائم و تجهیزات راهنمایی و رانندگی را در ضلع جنوب بوستان المهدی(عج) احداث شد.
شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: ایوب ابراهیمی
میدان محمدیه تهران از میدانهای قدیمی شهر تهران است که در روزگار گذشته در خارج از محدوده شهر بود و برای رسیدن به آن لازم بود از کوچههای نامنظم و پیچ در پیچ بسیار گذشت، زیرا مانند امروز از طریق خیابان خیام راه مستقیمی که بتوان به وسیله آن به میدان محمدیه تهران رسید، وجود نداشت.
وجه تسمیه نام اعدام به این خاطر بود که محکومان به اعدام را در وسط این میدان به دار مجازات میآویختند.
این میدان در حال حاضر توسط شهرداری منطقه 12 در حال بهسازی است.
سه شنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: محسن دانک
این مجموعه نخستین مرکز تخصصی و دائمی تولید و پخش گل و گیاه زینتی در منطقه ۸ است که در محله تهرانپارس افتتاح شده.افزایش سرانه فضای سبز و بهسازی سیما و منظر شهری افزایش پیدا کرده است.در این مرکز، خدماتی چون دورههای آموزشی رایگان گلکاری، تکثیر و نگهداری گیاهان آپارتمانی می شود همچنین خدماتی چون تولید و پخش گلهای آپارتمانی، انواع کاکتوس، تراریوم، گیاهان آبزی و آکواریومی، ماهیان زینتی به شهروندان ارائه میشود.
یکشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: مهدی آقابابایی
حمل و نقل شهری یکی از مشکلات بزرگ کلان شهرهای ایران است و جهت حل این معضل احداث سامانه های ریلی اجتناب ناپذیر است. شرکت واگن سازی تهران، در راستای توسعه و گسترش صنعت حمل و نقل ریلی به ویژه بخش درون شهری، در جهت کمک به حل این معضل پیچیده و جدی در سال 1382 تاسیس گردید.
شنبه ۷ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
قطار ملی مترو با همکاری شرکتهای مختلف داخلی از جمله ۱۸ شرکت دانش بنیان و ۴ مجموعه صنعتی همچون شرکت واگنسازی تهران، جهاد دانشگاهی، مپنا و ایریکو ساخته شده است، این طراحی و ساخت براساس تجربیات ۲۰ سال گذشته در استفاده از سه نسل واگن ها صورت پذیرفته است که طراحی و ساخت سیستم رانش، تهویه مطبوع ، بدنه قطار ،ترمز ، راهروی بین واگنی ، دربها ، دکوراسیون داخلی و هوشمند سازی سیستم اطلاع رسانی از جمله مهمترین اقدامات صورت گرفته توسط شرکتهای داخلی برای تولید قطار ملی مترو بوده است.
چهارشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
کلیسای انجیلی پطرس واقع در خیابان جمهوری، خیابان سیتیر منطقه ۱۲ شهرداری تهران در سال ۱۲۷۰ خورشیدی و در دوران قاجار توسط میسیونرهای پروتستان (مبغ مذهبی پروتستان) بنا شد. ساختمان کلیسا پطرس تلفیقی از معماری با سبک ایرانی و اروپایی است، که در همسایگی آن اولین مدرسه آمریکاییها در ایران را که سازندهی آن ساموئل مارتین جردن بود ساخته شده بود.
پنج شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
خانه و باغ اتحادیه یا خانه امینالسلطان عمارتی مربوط به دوران قاجار است که در مرکز تهران قرار دارد و به عنوان تنها بازمانده از خیابان لالهزار قدیم و یکی از باارزشترین معماریهای دوره قاجار شناخته میشود.
این خانه به دلیل موقعیت مکانی بین خیابان فردوسی و لالهزار تهران قدیم، محل رفتوآمدهای میهمانان خارجی آن روزهای قبل انقلاب و نشستهای سیاسی هم بوده است.
دوشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
پل طبیعت در ساعت صفر با مراسم ویژه آتش بازی به استقبال اولین روز تهران 1400 رفت.
یکشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۰ دریاچه شهدای خلیج فارس (چیتگر) شنبه اول فروردین 1400 میزبان جشنواره عروسکهای نوروزی بود.
یکشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
ویژه برنامه های نوروز 1400 با مشارکت گروه های هنری مختلف در سطح منطقه هفت تهران در حال برگزاری می باشد.
سه شنبه ۳ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: سید مهدی شوریده
شهرداری تهران با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اقدام به برگزاری ویژه برنامه ای با عنوان پیک امید در تهران 1400 کرد.
در این برنامه ها علاوه بر کارناوال عروسک های بلند قامت و برنامه های فرهنگی و هنری کلاس های تخصصی کودک و نوجوان برگزار می شود.
پنج شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: محمد دلکش
تهران 1400 عنوان ویژه برنامه های نوروزی شهرداری تهران در مناطق مختلف پایتخت به مناسبت فرارسیدن بهار می باشد.
تصاویر این گزارش مربوط به این ویژه برنامه ها در منطقه نه تهران می باشد.
پنج شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: عباس کیقبادی
مردم در اولین پنجشنبه سال 1400 برای زیارت اهل قبور در بهشت زهرا(س) حاضر شدند.
پنج شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
شهرداری تهران با مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اقدام به برگزاری ویژه برنامه ای با عنوان پیک امید در تهران 1400 کرد. در این برنامه ها علاوه بر کارناوال عروسک های بلند قامت و برنامه های فرهنگی و هنری کلاس های تخصصی کودک و نوجوان برگزار می شود.
پنج شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: مجتبی عرب زاده
تهران 1400 عنوان ویژه برنامه های نوروزی شهرداری تهران در مناطق مختلف پایتخت به مناسبت فرارسیدن بهار می باشد. تصاویر این گزارش مربوط به این ویژه برنامه ها در منطقه 12 تهران می باشد.
جمعه ۶ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: محسن دانک
گروه موسیقی لیان به سرپرستی محسن شریفیان عصر جمعه ۶ فروردین ۱۴۰۰ در دومین روز جشنواره موسیقی در فضای باز برج میلاد با حضور و استقبال شهروندان قطعههایی از موسیقی بوشهر را برای علاقهمندان اجرا کرد.جشنواره موسیقی ۱۴۰۰ از پنجشنبه پنجم فروردین آغاز شده و تا چهارشنبه ۱۱ فروردین در باغ فردوس، فضای باز برج میلاد، خانه مینایی، خانه ساعی، تئاتر شهر و راهآهن با اجرای گروههای موسیقی اقوام و نواحی ایران ادامه دارد.
جمعه ۶ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: مجتبی عرب زاده
گروه موسیقی کوکری به سرپرستی عباد محمدی عصر شنبه 7 فروردین ۱۴۰۰ در سومین روز جشنواره موسیقی در فضای باز در برج میلاد با حضور و استقبال شهروندان قطعههایی از موسیقی اصیل مازندرانی را برای علاقهمندان اجرا کرد. جشنواره موسیقی ۱۴۰۰ از پنجشنبه پنجم فروردین آغاز شده و تا چهارشنبه ۱۱ فروردین در باغ فردوس، فضای باز برج میلاد، خانه مینایی، خانه ساعی، تئاتر شهر و راهآهن با اجرای گروههای موسیقی اقوام و نواحی ایران ادامه دارد.
شنبه ۷ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: سعید ربیعی
در هفتمن روز از سال جدید، شهرداری تهران که در هفت نقطه از شهر مراسم جشن و شادمانی رویداد تهران-۱۴۰۰ را برپا می کند، این بار خبرنگاران را به خانه مینایی دعوت کرد تا از داستان های خیابان ولیعصر بگوید و نوای نی انبان بوشهری ها را برایشان اجرا کند.
یکشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
ظهر یکشنبه ٨ فروردین ١٤٠٠ و در شب میلاد خجسته حضرت مهدى (عج) کارناوال شادی به همین مناسبت در میدان حضرت ولیعصر برگزار شد.
یکشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: سعید ربیعی
جشنواره نقاشی دیواری منطقه ۹ واقع در خیابان اجتماعی انتهای استاد معین در روز های ۸ و ۹ فروردین برگزار شد.
دوشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
کارناوال عروسکی اقوام ایرانی با هدف ایجاد فضایی شاد برای شهروندان و پاسداشت مناسبت های ملی، در سال جدید در محلات تهران برگزار شد.
دوشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
گروه موسیقی فانوس صبح 9 فروردین ۱۴۰۰ در پنجمین روز جشنواره موسیقی در فضای باز باغ فردوس با حضور و استقبال شهروندان قطعههایی از موسیقی اصیل را برای علاقهمندان اجرا کرد. جشنواره موسیقی ۱۴۰۰ از پنجشنبه پنجم فروردین آغاز شده و تا چهارشنبه ۱۱ فروردین در باغ فردوس، فضای باز برج میلاد، خانه مینایی، خانه ساعی، تئاتر شهر و راهآهن با اجرای گروههای موسیقی اقوام و نواحی ایران ادامه دارد.
دوشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
گروه موسیقی سورنای عصر روز دوشنبه 9 فروردین ۱۴۰۰ در پنجمین روز جشنواره موسیقی در فضای باز باغ فردوس با حضور و استقبال شهروندان قطعههایی از موسیقی اصیل لرستان را برای علاقهمندان اجرا کرد. جشنواره موسیقی ۱۴۰۰ از پنجشنبه پنجم فروردین آغاز شده و تا چهارشنبه ۱۱ فروردین در باغ فردوس، فضای باز برج میلاد، خانه مینایی، خانه ساعی، تئاتر شهر و راهآهن با اجرای گروههای موسیقی اقوام و نواحی ایران ادامه دارد.
دوشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: سعید ربیعی
مردم منطقه 21 در شب میلاد فرخنده منجی عالم بشریت امام زمان (عج) و جشن بزرگ نیمه شعبان با آذین بندی و چراغانی خیابان ها و پخش نذورات به پیشواز این روز بزرگ رفتند.
سه شنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: عباس کیقبادی
با فرا رسیدن ایام نوروز اداره زیباسازی حوزه خدمات شهری و محیط زیست منطقه با رنگ آمیزی نمای ساختمان ها و جانمایی المان های نوروزی جلوه بصری زیبا و بهاری را در سطح منطقه 7 ایجاد کرده است.
سه شنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: سید مهدی شوریده
جمعی از شهروندان تهرانی صبح روز چهارشنبه 11 فروردین 1400 به وسیله اتوبوس گردشگری شهرداری تهران مسیر میدان قدس به سمت میدان راه آهن را طی کرده و از زیبای های شهر لذت بردند.
چهارشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: سعید ربیعی
کارناوال عروسکی اقوام ایرانی با هدف ایجاد فضایی شاد برای شهروندان و پاسداشت مناسبت های ملی، در سال جدید در محلات تهران برگزار شد.
چهارشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: محسن دانک
کارناوال عروسکی اقوام ایرانی با هدف ایجاد فضایی شاد برای شهروندان و پاسداشت مناسبت های ملی، در سال جدید در محلات تهران برگزار شد.
چهارشنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: عباس کیقبادی
هر سال سیزدهمین روز از سال نو بنا به سنتی پسندیده مردم سراسر کشور به پارک ها میروند تا ضمن لذت بردن از مواهب طبیعی، روزی پر نشاط را کنار خانواده و نزدیکانشان سپری و فعالیت خود در سال جدید پس از پایان تعطیلات آغاز کنند. حال و هوای سیزده بدر 1400 مانند سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور، متفاوت از سالهای قبل است و شهروندان با خانه نشینی بهترین انتخاب را برای حفظ سلامت خود و سایرین رقم خواهند زد. همه پارکها و اماکن تفریحی در ایران تعطیل هستند و از شهروندان خواسته شده در خانههای خود بمانند. ویروس کرونا اگر چه قدرت تکثیر زیادی دارد، اما با کم کردن ارتباطات و افزایش فاصلهگذاری اجتماعی بهراحتی قابل کنترل است.
جمعه ۱۳ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: مجتبی عرب زاده
بوستان ملت که یکی از تفرجگاه های مردم برای روز طبیعت است، بدلیل پیشگیری از شیوع بیماری کرونا و احترام به حقوق شهروندی، طبق مصوبه ستاد ملی کرونا در روز ۱۳ فروردین ماه 1400 همانند تمامی ۲ هزار و ۲۸۹ بوستان های شهری و جنگلی پایتخت تعطیل است.
جمعه ۱۳ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا، ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا در اطلاعیه ای از مردم درخواست کرد تا در روز طبیعت از ورود به بوستان ها خودداری کنند. هرچند جمع کثیری از مردم برای جلوگیری از بروز خیز چهارم و سلامت جامعه به این اطلاعیه توجه کردند، اما باز هم تعدادی از مردم به بوستان ها رفته و بدون توجه به دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی تجمعاتی را ایجاد کردند که با حضور نیروهای پلیس از ادامه حضور آنها در بوستان ها جلوگیری شد.
جمعه ۱۳ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: سعید ربیعی
هر سال سیزدهمین روز از سال نو بنا به سنتی پسندیده مردم سراسر کشور به پارک ها میروند تا ضمن لذت بردن از مواهب طبیعی، روزی پر نشاط را کنار خانواده و نزدیکانشان سپری و فعالیت خود در سال جدید پس از پایان تعطیلات آغاز کنند. حال و هوای سیزده بدر 1400 مانند سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور، متفاوت از سالهای قبل است و شهروندان با خانه نشینی بهترین انتخاب را برای حفظ سلامت خود و سایرین رقم خواهند زد.
جمعه ۱۳ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: فرزام طایفه
پس از تعطیلات نوروز ,صبح روز شنبه 14 فروردین 1400 شهر تهران در ساعات پیک ترافیک شاهد ترافیک کم حجم و روان در خیابان ها و بزرگراه ها بود.
شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: سعید ربیعی - مجتبی عربزاده
المان (یادمان)های شهری نقش مهمی در فرایند شکل گیری، تغییر و بازتولید هویت شهری دارند. در شرایط امروزین که هویت شهرها با شتاب زیادی دستخوش تغییرات است، جایگاه المانهای شهری به عنوان عناصر هویت بخش شهر دوچندان مینماید. این گزارش بخشی از المان های شهری در منطقه 21 تهران را نشان می دهد.
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: علی گلدوز
بوستان فاطمی در محله ایران و آبشار قرار دارد، درختان این بوستان نیز توسط اهالی شریف محله کاشته و بوستان به دست بزرگان و معتمدین محلی افتتاح شده است.
بوستان فاطمی با 2180 مترمربع مساحت و بیش از 15 نوع گونه گیاهی نظیر نارون پیوندی، کامسی پاریس، پیچ امینالدوله، یاس هلندی، پیراکانتا، بربریس، لاوان، رزماری و فرانکینیا، دارای زمین بازی برای کودکان، رمپ ورزش، رمپ دوچرخهسواری، حیاط مطالعه با کارگذاشتن مبلمان و دکل نوری است.
سه شنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: محسن دانک
دروازه غار تهران نام یکی از دروازههای قدیمی شهر بود که در اطراف حصار ناصری (حصاری که در عهد ناصرالدین شاه قاجار در اطراف شهر طهران کشیده شده بود)، قرار داشت.پس از گذر سال های طولانی و از بین رفتن دروازه ی یاد شده، جای آن دروازه ای جدید ساخته شده است. این دروازه در حد فاصل میدان راه آهن و میدان شوش روبروی خیابان بخارایی در حوالی محله شهید هرندی واقع است.
سه شنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
دروازه حضرت شاه عبدالعظیم، به همراه حصار تهران و دروازه های دولاب و قزوین و شمیران به دستور شاه طهماسب صفوی بنا نهاده شدند اما بعدها با گسترش تهران در اواسط دوره ناصرالدین شاه و مخروبه شدن حصار صفوی ، دروازه های هفت گانه اى احداث شد که دروازه دوم حضرت شاه عبدالعظیم در حوالی میدان شوش ابتدای جاده شهرری قرار گرفت. احیا کردن دروازه های تاریخی تهران توسط مدیریت شهرى در راستای زنده نگه داشتن هویت تاریخی پایتخت است.
جمعه ۲۷ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
این پارک، با کاربری منطقه ای، شهری و فراشهری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این کلان فضا با کشیدگی شرقی – غربی، در غالب یک مجموعه و با مساحتی بالغ بر ۵۴۰ هکتار در شرق تهران و منطقه ۱۳ قرار گرفته است. هسته اولیه پارک سرخه حصار به عنوان بخشی از شکارگاه و قرق سلطنتی در دوره قاجار بوجود آمده است. اقدام برای توسعه آن در اوائل دهه چهل شمسی و درچارچوب ایجاد کمربند سبزشهرتهران شکل گرفت.
شنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: بابک گنجینه
متروی تهران که از آن بعنوان یکی از پروژه های عظیم خاورمیانه یاد میشود، حالا به روزهای اوج خود نزدیک شده و قرار است بزودی ایستگاه های جدید در حال ساخت در خطوط 6 و 7 به بهره برداری برسد. حال با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا و لزوم فاصله گذاری اجتماعی در اماکن عمومی، دغدغه اصلی مدیران شهری ایجاد فضایی امن و به دور از هرگونه خطر برای شهروندان است و این امر میتواند با گسترش شبکه حمل و نقل ریلی شهری و ایجاد زیرساخت های ایمن فراهم شود. بر همین اساس قرار است ایستگاه متروی مرزداران در خط 6 متروی تهران که به لحاظ استراتژیکی در نقطه ای مهم و حیاتی در منطقه 5 و در خیابان مرزداران قرار گرفته ، بزودی به بهره برداری برسد. گزارش تصویری زیر تنها گوشه ای از مجموعه تلاش های مهندسین ایرانی و همچنین مدیران شهری برای توسعه هرچه بیشتر این حمل و نقل ارزان و حیاتی را به تصویر کشیده است.
شنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: سعید ربیعی
بوستان آزادگان با ۱۱۲ هزار هکتار یکی از بزرگترین بوستان شهری ایران است، این پارک مجهز به رستوران ، دریاچه ، پارکینگ خودرو، امکانات فرهنگی ، تفریحی و ورزشی ویژه ست. این منطقه در گذشته سلیمانیه نام داشت. نام سلیمانیه منسوب به امیرسلیمانی پسر عضدالملک رئیس ایل قاجار است. در این بوستان عمارت کوشک امیر سلیمانی وجود دارد که قدمت آن به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی اول برمیگردد.
این بوستان در منطقه 15، میدان بسیج، کمربندی بزرگراه آزادگان، جنوب بوستان آبی آزادگان واقع شده است.
دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
میرزا محمدرحیم خان علاالدوله، باغ و خانه را از میرزا عیسی وزیر که وزارت تهران را به عهده داشت، خریداری و در آن ساختمانهایی بنا کرد. این بنا پس از او میان فرزندانش تقسیم شد و طبق نقشه سال ۱۲۷۰ خورشیدی دو تن از پسران و داماد او در این محدوده خانه داشتند. باغ علاالدوله در دوره پهلوی به یکی از کانونهای مهم اشاعه فرهنگ و هنر در ایران، شامل هنرستان هنرپیشگی و تئاتر دهقان تبدیل شد که هماکنون کوچه پشت این ملک با نام کوچه دهقان خوانده میشود. هم اکنون این خانه توسط شهردارى منطقه ١٢ تملک شده و به زودى مرمت و بازسازى خواهد شد.
دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: محسن دانک
در راستای ثبت جهانی خیابان ولیعصر(عج) از منظر بازپیرایی فضای سبز این محور در حدفاصل چهارراه زرتشت تا میدان ولیعصر(عج) به صورت آزمایشی 2000 هزار متر از این مسیر در حال گلکاری و پوشش سبز است.
دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: مجتبی عربزاده
عمارت کلاه فرنگی قصر در ضلع شمالی باغ موزه قصر قرار دارد. این عمارت تفریحى در سال 1213 هجری قمری به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شد. در اواخر دوره سلطنت ناصرالدین شاه قاجار این مکان به قزاق خانه تبدیل و در اختیار کلنل کاساکوفسکی گذاشته شد. در زمان سلطنت رضاشاه پهلوی این قصر تخریب و به جای آن زندان قصر ساخته شد. این عمارت در آبان ماه سال 1356 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. اکنون این میراث هشت ضلعی که به عنوان میراث، هویت و سبک معماری گذشته در منطقه 7 است، بازسازی شده و در اختیار شهروندان قرار گرفته است.
چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
اجرای طرح گلماند ویژه شهروندان مسئولیت پذیر و همیار مدیریت شهری منطقه 18 جهت ترغیب آنها به مشارکت در اجرای طرح کاپ (تفکیک پسماند از مبداء) و تحقق دیگر رسالت های مدیریت شهری در اداره امور شهر برای نخستین بار در این منطقه اجرا شد. در این طرح شهروندان به میزان پسماند های خشک خود، می توانند از گلدان های این مرکز خریداری کنند.
شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
در این مکان پسماندهای خشک شهروندان از جمله دور ریختنی های پلاستیکی، شیشه، الکترونیکی، فلزی و … براساس قیمتهای مصوب سازمان پسماند شهر تهران خریداری شده و معادل آن شهروندان میتوانند کالاهای مورد نیاز خود را از هایپرمارکت تهیه کنند. این مرکز در روزهای شنبه پسماندهای شهروندان را با دو برابر قیمت خریداری می کند و به مراجعین یک عدد لامپ ال ای دی تعمیر شده هدیه می دهد.
در این هایپر پسماند قابلیت بازیافت لامپهای ال ای دی سوخته فراهم شده و پس از تعمیر، ۶ ماه ضمانت میشوند.
این مرکز جنب پایانه شهید سروری در منطقه 19 راه اندازی شده است.
سه شنبه ۳۱ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
متروی تهران که از آن بعنوان یکی از پروژه های عظیم خاورمیانه یاد می شود، حالا به روزهای اوج خود نزدیک شده و قرار است بزودی ایستگاه های جدید در حال ساخت در خطوط 3،6و7 به بهره برداری برسد. حال با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا و لزوم فاصله گذاری اجتماعی در اماکن عمومی، دغدغه اصلی مدیران شهری ایجاد فضایی امن و به دور از هرگونه خطر برای شهروندان است و این امر میتواند با گسترش شبکه حمل و نقل ریلی شهری و ایجاد زیرساخت های ایمن فراهم شود. بر همین اساس قرار است ایستگاه متروی اقدسیه در خط 3 متروی تهران که به لحاظ استراتژیکی در نقطه ای مهم و حیاتی در منطقه 1 و در خیابان موحد دانش قرار گرفته ، بزودی به بهره برداری برسد. گزارش تصویری زیر تنها گوشه ای از مجموعه تلاش های مهندسین ایرانی و همچنین مدیران شهری برای توسعه هرچه بیشتر این حمل و نقل ارزان و حیاتی را به تصویر کشیده است.
یکشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: سعید ربیعی
در نخستین روز از هفته ملی سلامت، شامگاه چهارشنبه 1 اردیبهشت، تصاویری از شهدای سلامت و اسامی آنها به صورت نورپردازی سه بعدی بر روی برج آزادی نمایش داده شد.
چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی