خانه ناصرالدین میرزا به عنوان یکی از چهره های متمول و البته ملاک زمانه خودش معماری خاصی دارد، معماری از دل کویر در پایتخت قجری. این بنا بین سالهای ۱۲۸۰ تا ۱۲۸۵ در بخش شمالی محدوده ارگ سلطنتی ساخته شد و مساحت آن ۴۵۰۰ متر بود که اکنون تنها ۹۰۰ متر از آن باقی مانده که آن هم ، در تملک صندوق بازنشستگی کشوری است.
دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۹
عکاس: حمید رضا درجاتی
حمام اسماعیلیان مربوط به دوره قاجار است و در تهران، بخش کن، محله اسماعیلیان واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ شهریور ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۳۷۹۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. حمام تاریخی کن، چندین پله پایینتر از سطح زمین است حکمت پایین بودن حمامها این بوده که بتوانند خزینه را به وسیله آبهای سطحی پر کنند.دور تا دور حمام هم حجرههایی ساخته میشد که «شاه نشین» نام داشته و بیشتر جايی برای بزرگترها، سرشناسها و پولدارهای محله بوده است. سیستم آبرسانی در این حمام به شکل شگفتآوری طراحی شده بود و خزینه آن هم بهگونهایی بود که آب خیلی به آسانی گرم میشد. ضمن اینکه برخلاف بسیاری از حمامهای سنتی، این حمام ۲ بخش مردانه و زنانه داشت و اهالی محله برای حمام رفتن نیاز به شیفتبندی نداشتند.
چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۹
عکاس: شایان محرابی
پل «کن» در دوران قاجار روی رودخانه کن احداث شد و مدتها تنها راه ارتباطی روستای کن با اطراف بود. این پل به همت شهرداری تهران با همکاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری شهر تهران با شماره ۳۱۹۲۷ ثبت ملی شد. در سال ۱۳۹۸ بعد از وقوع سیل در رودخانه کن این پل تاریخی دچار آسیب شد. در حال حاضر این پل توسط شهرداری منطقه ٥ تهران در حال بازسازی است.
چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۹
عکاس: شایان محرابی
چند کوچه در نواحی مختلف منطقه 16 با مشارکت شهرداری و اهالی محل رنگی شد تا فضای رخوت و سستی را از این محل دور کند و روحیه اهالی آن را با رنگهای دیوار و کف بالا ببرد.
شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
عکاس: شایان محرابی
بزرگترین پارک آموزش ترافیک با هدف آموزش دوچرخه سواری برای کودکان توان یاب, آموزش قوانین ترافیکی برای بزرگسالان و کودکان به صورت تخصصی و آموزش کاشت و نگه داری گل و گیاه با مشارکت مرکز مشاوره فضای سبز در منطقه 16 واقع در بلوار 21 متری بعثت بهره برداری و آماده خدمت رسانی به شهروندان میباشد.
یکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۹
عکاس: مجتبی عرب زاده-شایان محرابی
المانهای شهری می توانند در فرهنگ سازی بسیار تاثیر گذار باشند. یکی از این کارها زنده نگاه داشتن یاد شهدا بوسیله نقاشی های دیواری یا نصب تابلوهای نام آنهاست.یکی از رازهای حفظ هویتهای فرهنگی ملت، همین نامگذاریهای کوچه و خیابان هاست. نقش بستن نام قهرمان ها، شهدا، اسطورهها و بزرگان بر کوچهها و خیابانها موجب تاثیرگذاری بر مخاطب میشود. طبیعتا وقتی نامی مدام در خاطر ما تکرار میشود، آن خاطره، آن نام و آن یادآوریها در انباشت تاریخی ما رسوب میکند و در حافظه تاریخی مان ماندگار میشود و همینها به مرور زمان، شخصیت ما را شکل و به هویتهایمان جهت میدهد.
یکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۹
عکاس: مجتبی عرب زاده
این مجموعه نخستین مرکز تخصصی و دائمی تولید و پخش گل و گیاه زینتی در منطقه ۸ است که در محله تهرانپارس افتتاح شده.افزایش سرانه فضای سبز و بهسازی سیما و منظر شهری افزایش پیدا کرده است.در این مرکز، خدماتی چون دورههای آموزشی رایگان گلکاری، تکثیر و نگهداری گیاهان آپارتمانی می شود همچنین خدماتی چون تولید و پخش گلهای آپارتمانی، انواع کاکتوس، تراریوم، گیاهان آبزی و آکواریومی، ماهیان زینتی به شهروندان ارائه میشود.
یکشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۰
عکاس: مهدی آقابابایی
با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و آغاز سال جدید، بازار گل و گیاه غرب تهران واقع در منطقه 5 شهرداری تهران از رونق خاصی برخوردار بوده و در حال خدمت رسانی به شهروندان تهرانی است.
دوشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۹
عکاس: سعید ربیعی
با فرا رسیدن فصل بهار 1400، طبیعت تهران رنگ و بوی بهاری به خود گرفته است.
شنبه ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
عکاس: شایان محرابی
جشن تحویل سال نو در میدان آزادی تهران برگزار شد. سال ۱۴۰۰ با شلیک توپ و پخش دعای تحویل سال، ساعت ۱۳ و ۷ دقیقه و ۲۸ ثانیه روز شنبه ۳۰ اسفند ۱۳۹۹، در میدان آزادی آغاز شد.
شنبه ۳۰ اسفند ۱۳۹۹
عکاس: محمد دلکش