شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۵
عکاس: ساناز دریایی
پردیس تئاتر تهران(خاوران) سه شنبه ۱۹ بهمن ماه با حضور دکتر محمد باقر قالیباف شهردار تهران، محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری،علیرضا جعفری مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران و دیگر معاونان و مدیران ارشد شهرداری تهران، هنرمندان و اهالی تئاتر به طور رسمی افتتاح شد.
سه شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۵
عکاس: شایان محرابی
عصر امروز مراسم رونمایی از مجموعه "تاریخ شفاهی زندان قصر" با حضور شخصیت های مبارز انقلاب و خانواده های ایشان در باغ موزه قصر برگزار شد.
چهارشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۵
عکاس: احمد آقاسیانی
خانه و موزهٔ مقدم مربوط به اواخر دورهٔ قاجار است و در تهران،در ضلع شمالی خیابان امام خمینی، خیابان شیخ هادی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۲۹۲۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
موزه و خانهٔ مقدم در آغاز، عمارتی بزرگ و مجلل و محل سکونت خاندان محمدتقی خان احتسابالملک از صاحبمنصبان مشهور دربار قاجاریان و رئیس ادارهٔ احتسابیهٔ تهران و وزیر مختار ایران در برن سوئیس بوده که بعدها در اختیار محسن مقدم، استاد باستانشناسی دانشگاه تهران، قرار میگیرد. او به همراه همسر فرانسویاش در خانهٔ پدری خود در تهران ساکن شد. محسن مقدم و همسرش «سلما» که کارمند کتابخانه و موزهٔ ملی ایران بود، در کنار فعالیتهای علمی، آثار و اشیاء فراوانی را با هدف حفظ میراث فرهنگی و تاریخی ایران گردآوری کردند. استاد مقدم بسیاری از آثار ارزشمند جمعآوری شده مانند کاشی، قطعات سنگی تراشیده شده و غیره را با الهام از فضاهای سنتی ـ تاریخی به نحو چشمگیری در جای جای این عمارت قدیمی نصب و برخی دیگر مانند کلکسیون پارچه، چپق و قلیان، سفالینه، شیشه، تابلو نقاشی، مسکوکات، مهرها و اسناد تاریخی و غیره. را با نظم و ترتیب خاصی در خانه پدری نگهداری نموده است. خانهٔ احتسابالملک یکی از یادگارهای تهران قدیم است که اکنون به موزه تبدیل شدهاست. این خانه در سال ۱۳۵۱ از سوی محسن مقدم پسر احتسابالملک به دانشگاه تهران اهدا شد. استاد محسن مقدم در سال ۱۳۶۶ ه. ش دارفانی را وداع گفت و پس از مرگِ همسر ایشان در سال۱۳۶۹ه. ش، تولیت موزه مقدم در اختیار مستقیم دانشگاه تهران قرار گرفت.
مقدم از بنیانگذاران دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران و استاد ممتاز این دانشگاه بود. نشان دانشگاه تهران را که با الهام از تاریخ و فرهنگ کهن ایران طراحی کردهاست، علیرغم همهٔ تحولات دهههای اخیر، هنوز هم بر سردر دانشگاه باقی است. او اولین ایرانی است که به دریافت نشان لژیون دو نور با درجهٔ «اوفیسیه» از طرف شارل دو گل رئیسجمهور فرانسه مفتخر شدهاست.
شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۵
عکاس: سبحان فرجون
میدان مشق مربوط به دوره قاجار است و در تهران، محدوده بین خیابان امام خمینی و سی تیر واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۲ مهر ۱۳۷۷ با شماره ۲۱۳۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این میدان مدت کوتاهی نیز در دوره رضاشاه به نام باغ ملی خوانده میشد و بعد از آن ساختمانهای دولتی در آن ساخته شد.
دوشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۵
عکاس: سبحان فرجون
پارک سرخه حصار درمنتهی الیه محدوده شهری تهران درمنطقه 13 که از شمال به بزرگراه شهید یاسینی، از غرب به بزرگراه شهید دوران و ازجنوب به اراضی ملی منطقه حفاظت شده سرخه حصار و پادگان نظامی، محدود گردیده است.
هسته اولیه پارک به عنوان بخشی از شکارگاه و قرق سلطنتی در دوره قاجار بوجود آمده است.
اقدام برای توسعه آن در اوائل دهه چهل شمسی و درچارچوب ایجاد کمربند سبزشهرتهران شکل گرفت.
این پارک، با کاربری منطقه ای، شهری و فراشهری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این کلان فضا با کشیدگی شرقی – غربی، در قالب یک مجموعه و با مساحتی بالغ بر 540 هکتار در شرق تهران و منطقه 13 قرار گرفته است.
یکشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۵
عکاس: شایان محرابی