دربند، یکی از محلههای تهران، پایتخت ایران و از دهکدههای قدیمی شمیران و در شمال باغ سعدآباد است که از مناطق خنک و گردشگری تهران است. دربند در ارتفاع ۱۷۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته و آغاز یکی از راههای اصلی صعود کوهنوردان به البرز مرکزی است. کورهراهی از دربند آغاز میشود و به آبشار دوقلو و پناهگاه شیرپلا ختم میشود. محلههای قدیمی دربند عبارتاند از: مرغمحله (مغمحله)، کنارمحله، کلاغپر و سربند. رودی به نام رودخانه دربند از میان دهکده دربند میگذرد.
سه شنبه ۶ تیر ۱۳۹۶
عکاس: احسان طالب زاده
خیابان حافظ خیابان شلوغی است و در کمتر روزی روی آرامش را به خود میبیند. از یک طرف به خیابان انقلاب راه دارد و از یک طرف میرسد به خیابان پر رفت و آمد جمهوری و موبایل فروشیهایش. اما بین اینهمه شلوغی کوچهای قرار گرفته که از آن همه هیاهو به دور است و حیات جداگانهای را از سر میگذراند. کوچهای که گذر زمان شکل و شمایلش را تغییر نداده و به آن لولاگر یا کوچه قرینه پایتخت میگویند. کوچه لولاگر در خیابان نوفل لوشاتو کوچه عجیب و غریبی است. اول و آخرش در دارد و همه ساختمانها در آن شبیه به هم و قرینه هستند، به همین دلیل هم به آن متفاوتترین کوچه پایتخت میگویند. میروید خیابان حافظ که تعدادی از قدیمی ترین هتل های تهران هم نزدیکش است، وارد خیابان نوفل لوشاتو که سفارت فرانسه و ایتالیا هم آنجاست، میشوید، ۵۰ متر میروید و به کوچه لولاگر میرسید، جایی که هنوز ساختمانهای آجری با بهارخوابهای دل انگیزش به قوت سابق درآن باقیست. جایی که پای ساختمانهای مرتفع هنوز به آن بازنشده و حتی ساکنانش هم، همان ساکنان قدیمیاند، مگر ساکنان ارمنی و جوانترها که حالا بعضیهایشان رفتهاند خارج و مگر بعضی از خانهها که خالی است و قرار است به بیمارستان مروستی اضافه شود. کوچه لولاگر، جذابیتهای دیگری هم به غیر از خانههای قرینهاش دارد. قدیمیترین پیتزا فروشی تهران یعنی پیتزا داوود ته همین کوچه است. جاذبه دیگر کوچه لولاگر کافه ری راست. کافهای که فضای دلنشین و پرنوری دارد و پنجرههایی بزرگ روبه حیاتی باصفا. ساختمان کافه ریرا که زمانی یکی از خانههای قدیمی کوچه بوده، توسط یکی از نوههای تازه از فرنگ برگشته لولاگرها بازسازی شده، خانهای که زمانی برای اهالی کوچه در حکم بچه کوچک و کر و کثیفی بوده که هر روز در کوچه بدو بدو میکرده و حالا بچه سربه راهی شده. خانه علاوه بر کافه رستوران، گالری هم هست و در یکی از طبقاتش سفیر فرانسه زندگی میکند. اگرچه قرار است به زودی بقیه خانههای کوچه لولاگر هم به شکل و شمایل همین خانه دربیایند. به زودی کوچه توسط شهرداری کف پوش میشود و نورپردازی همه جایش را روشن میکند، چون به قول آقا داوود اینجا یک کوچه معمولی نیست.
چهارشنبه ۷ تیر ۱۳۹۶
عکاس: احسان طالب زاده
بوستان بازیافت تهران حاصل از مواد و وسایل دور ریختنی است. در این بوستان تندیس های حیوانات با پسماندهای خشک و زباله های دور ریختنی ساخته شده اند. بر همین اساس و بطور موردی می توان به ساخت نیمکتها و حتی گلدانها در گوشه و کنار این بوستان اشاره کرد که از لاستیک های فرسوده انواع خودروها استفاده شده است. علاوه بر این شهروندان فعال و خلاق با نبوغ و استعداد خود از آهن آلات و سایر فلزات اشکال و مجسمه های حجمی ساخته اند و به عنوان تزیین کننده بوستان در نقاط مختلف آن نصب شده است. پارک بازیافت تهران در محله علی آباد بالاتر از بزرگراه آزادگان و به عبارتی ضلع جنوب پارک خزانه در منطقه 16 شهرداری تهران قرار دارد.
شنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۶
عکاس: احسان طالب زاده
امامزاده صالح نام زیارتگاهی در محله تجریش تهران است. این آرامگاه را منسوب به حضرت صالح پسر امام موسی کاظم (ع) میدانند. این زیارتگاه یکی از بزرگترین و مشهورترین زیارتگاههای تهران است. بنای امامزاده از سال ۱۳۵۱ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته و به شماره ۹۰۹ ثبت گردیده است.
پنج شنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۶
عکاس: ساناز دریایی
امامزاده صالح نام زیارتگاهی در محله تجریش تهران است. این آرامگاه را منسوب به حضرت صالح پسر امام موسی کاظم (ع) میدانند. این زیارتگاه یکی از بزرگترین و مشهورترین زیارتگاههای تهران است. بنای امامزاده از سال ۱۳۵۱ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته و به شماره ۹۰۹ ثبت گردیده است.
جمعه ۳۰ تیر ۱۳۹۶
عکاس: محسن ونایی
بوستان جمشیدیه یا باغ سنگی جمشیدیه یکی از بوستانهای تهران است و با مساحتی حدود ۱۰ هکتار در انتهای خیابان شهید باهنر (نیاوران) واقع شده و از شمال به کوه کُلَکچال، از جنوب به باغ دولو، از شرق به خیابان جمشیدیه و از غرب به جاده کلکچال محدود است. از ویژگیهای این پارک، دریاچه، آبشار مجاور و نیز آبنماهای سنگی است که جلوهای خاص دارند. این پارک در ابتدای مسیر اصلی صعود به پناهگاه کُلَکچال قرار دارد.
جمعه ۳۰ تیر ۱۳۹۶
عکاس: ساناز دریایی
یکشنبه ۱ اَمرداد ۱۳۹۶
عکاس: حمزه محمد حسینی