قلعه خمارآباد در جنوب استان تهران، در مجاورت روستای جعفرآباد جنگل واقع شده است. این قلعه که از خشت و گل ساخته شده است و قدمت آن به دوره قاجار باز میگردد تا سال1357، مسکونی بوده و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اهالی آن، آنجا را ترک کرده و به روستاهای اطراف مهاجرت نمودند. همجوار این قلعه، اصطبلی با سبک معماری قلعه وجود داشته که در آن از هزار رأس دام نگهداری میشده است. اهالی آن به شغل کشاورزی و دامداری مشغول بودند. 30 خانوار در آن زندگی میکردند و از طریق دو قنات به قلعه آب رسانی میشده که بقایای آن هنوز هم موجود است. به استناد سخنان آقای حاج محمد قاسمی که در سال 1312 در همین مکان به دنیا آمده قلعه خمارآباد متعلق به شخصی به نام آقابزرگ خان و خواهرش شاهزاده لهک بوده است. شایان ذکر است برخی از بناها و آثار تاریخی اطراف تهران از جمله آثار تاریخی منطقه 19، در طول زمان تغییر کاربری داده، تخریب شده و یا اثری از آنها باقی نمانده است. آنچه که از این آثار به جا مانده هم وضعیت خوبی نداشته و در صورت عدم توجه مسئولین در سالهای آتی به طور کامل نابود میگردد.
دوشنبه ۳ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی
در آستانه ماه محرم مردم پایتخت جهت اقامه عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) اقدام به خرید لوازم هیاتها و پرچم های عزا در بازار بزرگ تهران می کنند.
سه شنبه ۴ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
تکیه های تهران را به 3دسته می توان تقسیم کرد؛ تکیه های صنفی، تکیه های اقوام و تکیه های محلی.در اسناد معتبر ذکر شده وقتی «طهران» 5محله داشته، بیش از 50 تکیه متفاوت داشته که امروزه تعدادی از آنها باقی مانده است.
در این گزارش چهار تکیه؛ «سادات اخوی»، «رضاقلی خان هدایت»، «کربلایی ها» و « مسجد اردبیلی ها» به تصویر کشده شده است.
شنبه ۱۵ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
شهرداری تهران با مشارکت بخش خصوصی، یک بیمارستان مخصوص کودکان در جنوب شهر تهران را احداث کرده است که به زودی این بیمارستان به منظور ارائه خدمات به شهروندان تهرانی و به ویژه کودکان آغاز به کار خواهد کرد.
سه شنبه ۲۵ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی