بازار فرش تهران یکی از مهمترین بخش های اقتصاد ایران است. این بازار همیشه در قیمت گذاری و اهداف فرش، در مقایسه با بازار های دیگر تعیین کننده بوده است. بازار تهران علاوه بر اقتصاد، از نظر تاریخی و معماری نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. در این بازار علاوه بر فروش فرش، ترمیم، رنگرزی و رفوگری نیز انجام می شود.
سه شنبه ۴ آبان ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
پس کوچه های بازار تهران در نگاه اول زیباست چون مکانی سنتی و البته پررونق است اما وقتی به احتمال وقوع یک حادثه طبیعی از جمله زلزله یا آتش سوزی گسترده می اندیشیم موضوع متفاوت می شود.به درستی که بازسازی، مرمت و ایمن سازی بازارهای سنتی به ویژه بازار تهران، مسئله ای است که به یک مطالبه عمومی تبدیل شده و حالا شاید نتوان کسی را پیدا کرد که نسبت به این موضوع بی تفاوت باشد.
چهارشنبه ۵ آبان ۱۴۰۰
عکاس: مجتبی عرب زاده
موزه خودروهای تاریخی ایران در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۳۸۲ افتتاح شد. این موزه مجموعهای از بهترینها و در پارهای موارد منحصر به فردترینهای صنعت خودروسازی را گردآورده تا علاوه بر حفظ و نگهداری از این آثار ملی، نمایش آنها را دستمایه بررسی و تبیین تاریخچه ورود خودرو به ایران کند.
بعضی از نمونههای موجود در خزانه موزه جزء نمونههای نادر در صنعت خودروسازی هستند، از جمله پیرس آرو لیموزین آب طلاکاری شده، تنها نمونه پنتر لیزر تولید شده در جهان، تنها اتومبیلی که حاصل کار مشترک کمپانیهای مرسدس بنز، پورشه و فولکس واگن است.
از کالسکههای این موزه هم میتوان به کالسکه سلطنتی ناصرالدین شاه قاجار (قدیمیترین کالسکه موجود در ایران) و کالسکه مخصوص تاجگذاری هر دو ساخت کارخانه معروف واگن فابریک در کشور اتریش اشاره کرد.
شنبه ۸ آبان ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
سازمان زیباسازی شهر تهران با توجه به ارزش تاریخی و معنوی این بنا، خانه نیما یوشیج را در سال 1398 خریداری کرده و با تعریف کاربری «موزه شعر نوین ایران»، اقدام به مرمت و بازسازی آن کرده است.خانه نیما یوشیج در دوره پهلوی دوم ساخته و در کنار خانه جلال آل احمد و سیمین دانشور در منطقه شمیرانات قرار داشته و واجد ارزش تاریخی، فرهنگی است. این مجموعه در سال های گذشته در خطر تخریب قرار داشت که با مرمت کامل، امکان بهرهبرداری از آن فراهم شدهاست.
چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
نه بهار با هیچ اردیبهشتی/ نه تابستان با هیچ شهریوری/ و نه زمستان با هیچ اسفندی/ اندازه پاییز به مذاق خیابانها خوش نمی آید/ پاییز مهری دارد که به دل هر خیابانی می نشیند.
شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۰
عکاس: سعید ربیعی
مجتمع فرهنگی موزه ای سردار آسمانی از سال 1374 و با عنوان موزه دفینه فعالیت خود را آغاز نمود. بعدها و پس از تغییرات مختلف راهبردی در این مجموعه، در سال 1396 با تجمیع موزه هایی همچون موزه پول ایران، موزه خودروهای تاریخی ایران و موزه زمان با نام مجتمع فرهنگی-موزه ای تهران بکار خود ادامه داد. با طرح توسعه موزه های موسسه در سال 1399 دو موزه دیگر علاوه بر موزه پول ایران به مجتمع فرهنگی موزه ای سردار آسمانی اضافه شد. در حال حاضر این مجتمع مشتمل بر سه موزه : گوهر و آرایه های تاریخی،هنر جهان و پول ایران است.
دوشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۰
عکاس: سعید ربیعی
نه بهار با هیچ اردیبهشتی/ نه تابستان با هیچ شهریوری/ و نه زمستان با هیچ اسفندی/ اندازه پاییز به مذاق خیابانها خوش نمی آید/ پاییز مهری دارد که به دل هر خیابانی می نشیند.
شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۰
عکاس: فریدون قربانی