پارک دانشجو یکی از پارکهای قدیمی و خاطرهانگیز تهران است. این پارک در زمینی به مساحت ۳۲۰۰۰ مترمربع و در سال ۱۳۴۶ افتتاح شد. این پارک به دلیل وجود تئاتر شهر و کتابخانه تخصصی و مرکز اسناد هنرهای نمایشی در آن و همچنین مجاورت با تالار وحدت در خیابان استاد شهریار و پژوهشکده فرهنگ و هنر در خیابان انقلاب اسلامی، یکی از پاتوقهای اهالی هنر بوده و هست و هر روز افراد زیادی به ویژه جوانان هنرمند و دوستداران هنر در آن حضور مییابند.
یکشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۷
عکاس: مازن هواشم
موزه اسقف اعظم آرداک مانوکیان در سال ۲۰۰۸ میلادی به نام اسقف اعظم آرداک مانوکیان نام گذاری شد و به نام موزه مردم شناسی ارامنه نیز شهرت دارد. این موزه شامل لوازم و وسایل مربوط به برگزاری مراسمهای مذهبی، تصاویر و اطلاعات کلیساها و دیرهای ارامنه کشور، لباس سنتی زنان ارامنه در دورههای مختلف تاریخی، تندیسهای اهدایی بانو لیلیت تریان مجسمهساز برجسته و سایر آثار هنرمندان ارامنه است.
آرداک مانوکیان نام رهبر دینی کلیسای ارمنی ایران است که به مدّت چهل سال، از سال ۱۹۶۰ تا سال ۲۰۰۰ میلادی، این سمت را به عهده داشتهاست
این موزه بهطور رسمی در ۱۴ آبان ۱۳۸۷ (۴ نوامبر ۲۰۰۸) با حضور پیشوای دینی ارمنیان، جاثلیق اعظم آرام اول، رهبر کل ارمنیان حوزهٔ سیلیسی، که به عنوان مهمان رسمی در تهران حضور داشت، افتتاح شد
این موضع در خیابان جمهوری – خیابان میرزا کوچک خان (در امتداد خیابان ۳۰ تیر) – شماره ۱۵، کلیسای مریم مقدس – ضلع شمال شرقی حیاط کلیسا است
شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۷
عکاس: شایان محرابی
دارُالفُنون نام مدرسه متوسطهای بود که به ابتکار میرزا تقی خان امیرکبیر در زمان ناصرالدینشاه قاجار برای آموزش علوم و فنون جدید در تهران تأسیس شد. دارالفنون را میتوان نخستین دانشگاه در تاریخ مدرن ایران دانست. در نوشتههای ایرانی، تا دیر زمانی همهٔ دانشگاههای خارجی را دارالفنون میخواندند. ساختمان دارالفنون در خیابان ناصرخسرو در مرکز شهر تهران جای گرفتهاست. میرزا تقی خان امیرکبیر محل ساختمان را خود شخصاً در مجاورت کاخهای سلطنتی و در مکانی که سربازان آموزش نظامی میدیدند با موافقت ناصرالدین شاه انتخاب کرد، و به میرزارضاخان مهندس تبریزی که یکی از پنج نفر محصل اعزامی به لندن در زمان عباس میرزا بود دستور تهیه نقشه ساختمان را داد. نقشه ساختمان با استفاده از طرح عمارت سربازخانه ولیچ انگلیس در اواخر سال ۱۲۲۹ آماده و محمدتقی معمارباشی به احداث آن مأمور شد و کار را آغاز کرد. قسمت شرقی بنا در سال ۱۲۳۰اتمام یافت. هشتاد سال پس از فعالیت و در سال ۱۳۰۸ (۱۳۴۸ قمری) ساختمان مدرسه به دستور اعتمادالدوله وزیر وقت معارف تخریب شد و ساختمان فعلی با نقشهٔ مهندسی روسی ساخته شد. ساختمان مدرسه پنجاه اتاق مربعی چهار در چهار ذرعی داشت که در چهار طرف حیاط قرار گرفته بودند. وضعیت ظاهری همه این اتاقها «منقش و مذهب» توصیف شده که مشخص است همه آنها دارای تزیینات چشمنواز نقاشی و گچبری رنگی بودهاند. جلو اتاقها ایوان و سایبان ساخته بودند. در وسط حیاط مدرسه حوض بزرگی قرار داشت که در اطراف آن باغچههایی برای کاشت درخت و ایجاد فضای سبز و گلکاری ایجاد شده بود. حد فاصل باغچهها را خیابان کشی و با آجرهای بزرگ معروف به قزاقی فرش کرده بودند. در ضلع شرقی و در پشت کلاسها چندین مغازه ساخته بودند که وزارت علوم و معارف در بالاخانه آنها مستقر بود. در ضلع شمالی و پشت ساختمان مخابرات امروزی محوطهای وسیع با چند اتاق کوچک و بزرگ قرار داشت که مخصوص دانشجویان شعبه نظامی و بعد از آنها موزیک بود. دارالفنون مجهز به آزمایشگاه فیزیک و شیمی و داروسازی، چاپخانه، کتابخانه، سفره خانه یا غذاخوری بود. در یکی از اتاقهای آن دو اسکلت برای آموزش دانشجویان پزشکی نگهداری میشد. در نیمه اول سال۱۳۰۴ قمری نیرالملوک وزیر علوم با همکاری امین السلطان وزیر مالیه با خرید و تخریب خانههای ساکنان ضلع جنوبی مدرسه، تالار بزرگ نمایش را ساخت تا ناصرالدین شاه، که در سفر فرنگ با تئاتر آشنا شده بود، در آن به تماشای تئاتر بپردازد. دراصلی مدرسه ابتدا به خیابان باب همایون باز میشد که بنا به مصالحی آن را بستند و در ورودی را به خیابان ناصریه یا ناصر خسرو فعلی باز کردند.
شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۷
عکاس: شایان محرابی
«خانه موزه شهید مدرس»، عمارت تاریخی است که در چهار راه سرچشمه، گذر میرزا محمود وزیر (کوچه شهید جاویدی)، کوچه نصیرالدوله (مدرس) جای دارد. این بنا در سال ۱۳۹۳ توسط «حاج محمد انصاری» خریداری و پس از مرمت به عنوان «دارالقرآن و خانه موزه شهید مدرس» با هدف فعالیتهای فرهنگی، پژوهشی و اجتماعی و نیز گردآوری مستندات موزههای مرتبط با شهید مدرس احیاء شد.
سه شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۷
عکاس: مازن هواشم
امامزاده عینعلی و زینعلی تهران در بزرگراه اشرفی اصفهانی، انتهای پونک واقع در کوچه باغ های زیبا و قدیمی در شمال غرب تهران واقع شده است. بنای این امامزاده در سال ۱۳۳۷ به دستور ناصر فرمانفرما به شیوه سایر مکان های مذهبی ساخته شد. این بقعه از خارج به شکل هشت ضلعی و از داخل مربع است. اصل بقعه که هشت ضلعی به نظر می رسد از آثار زمان فتحعلی شاه قاجار می باشد که در کنار رودخانه ای که از فرحزاد به پونک می آید، واقع شده است.
چهارشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۷
عکاس: مازن هواشم
موزه ی آبگینه یکی از موزههای شهر تهران است. این بنا خانهای تاریخی مربوط به دوره قاجار است و در تهران، خیابان سی تیر جای گرفتهاست. این اثر در تاریخ ۷ اردیبهشت ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۱۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. موزه آبگینه موزه تخصصی شیشه و سفال است.
این موزه یکی از پربازدیدکنندهترین موزههای شهر تهران است و بیشتر بازدیدکنندگان آن گردشگران خارجی هستند. سالانه بهطور میانگین بیش از ۲ میلیون نفر از این موزه بازدید میکنند.
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷
عکاس: مازن هواشم
امامزاده علی اکبر امامزادهای مدفون در چیذر واقع در منطقه 1 شهر تهران است. این بنا منتسب به امامزاده علی اکبر، از نوادگان حضرت زینالعابدین(ع) است. امامزاده علی اکبر ظاهرا در زمان منصور دوانیقی از مدینه تحت تعقیب بوده و پس از فرار به سوی ایران، در این منطقه به شهادت میرسد.
دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۷
عکاس: مازن هواشم
ژوراسیک پارک تهران یا بوستان دایناسورهای متحرک یک بوستان آموزشی، گردشگری و تفریحی در میدان بهرود سعادت آباد تهران است. این پارک با انواع مجسمههای دایناسورها در گونههای مختلف و ابعاد واقعی نخستین پارک موضوعی پایتخت به شمار میرود که به معرفی انواع دایناسورها به همراه نمایش مجسمههای متحرک دایناسورها همراه با صدا و جلوههای ویژه میپردازد. احداث پارک ژوراسیک در اوایل اسفند ماه ۱۳۹۲ خورشیدی به بهرهبرداری رسید.
جمعه ۲ فروردین ۱۳۹۸
عکاس: وحید شیخی
تونل نوری میدان آزادی به مناسبت آغاز سال نو توسط شهرداری منطقه 9 برای شهروندان افتتاح شد .
جمعه ۲ فروردین ۱۳۹۸
عکاس: وحید شیخی