نه بهار با هیچ اردیبهشتی/ نه تابستان با هیچ شهریوری/ و نه زمستان با هیچ اسفندی/ اندازه پاییز به مذاق خیابانها خوش نمی آید/ پاییز مهری دارد که به دل هر خیابانی می نشیند.
پنج شنبه ۲ دی ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
ساعت پیشکشی ملکه ویکتوریا به کاخ ناصرالدینشاه بر بلندای کاخ شمسالعماره نصب شد و...
چهارشنبه ۸ دی ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
در سال ۱۳۱۰ تصمیم ساخت کارخانه سیمان که از یکی دوسال قبل آغاز شده بود، شروع به عمل شده و مطالعات اولیه زمینشناسی منجر به انتخاب محلی واقع در ۷ کیلومتری جنوب تهران آن زمان و در کنار کوه بیبیشهربانو شد. کار احداث این واحد با سرمایه ۸ میلیون ریالی در ۸ دی ماه ۱۳۱۲ به پایان رسیده و بلافاصله بهرهبرداری از آن آغازشد.
قسمتی از اولین کارخانه سیمان ایران از دانمارک و بخشی از سوئد خریداری شده است. پس از خرید ماشین آلات، کارهای ساختمانی اولین خط تولید سیمان در شهریور ماه ۱۳۱۱ در این محل شروع شد.
این گزارش تصویری به مناسبت سالروز گشایش کارخانه سیمان تهران منتشر شده است.
چهارشنبه ۸ دی ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
در خیابان سعدی جنوبی بعد از چهارراه مخبرالدوله پلاک ۱۵۰ ساختمانی قرار دارد که در دهه ۲۰ و دوره پهلوی ساخته شد. نیکلای مارکف، معمار روستبار مقیم ایران معماری این بنا را که به ساختمان سینگر شناخته میشود به عهده داشت. در بنای آن از سنگ تراورتن استفاده شده، نمایی که یادآور معماری کلیسای مریم مقدس و سنت استپانوس است. معماری بنا اقتباسی از سبکهای رایج معماری آن روز اروپا بود که نمونهای نئوکلاسیک برگرفته از معماری کلاسیک قرن شانزدهم اروپاست.
«SINGER» نام شرکت آمریکایی سازنده چرخ خیاطی بود و نام این ساختمان به دلیل استقرار نمایندگی شرکت سینگر به آن داده شد. ساختمان سینگر پس از انقلاب، تخلیه شد و بعدتر به صورت بنایی متروکه درآمد تا اینکه اوایل دهه ۶۰ به مالکان خصوصی واگذار و به دفتر شرکت و انبار تبدیل شد. این اثر در تاریخ ۲۴ آبان ۱۳۸۵ با شماره ثبت ۱۶۲۵۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
عمارت قزاقخانه تهران یکی از قدیمیترین بناهای ساخته شده در تهران و اولین ساختمان خیابان کوشک مصری است.
در سال ۱۲۸۰ هجری قمری در زمان ناصرالدین شاه دستور ساخت آن داده و در زمان مظفرالدین شاه ساخته شد.
این عمارت هسته اولیه مجموعه میدان مشق است که در دوره فتحعلی شاه به عنوان پادگان نظامی در شمال شهر تهران بنیان نهاده شد. عمارت نظامی میدان مشق که بعدها به عمارت قزاقخانه موسوم شد، چندین دوره ساخت و ساز را شامل شده و عمده ترین تغییرات انجام شده در آن در دوره ناصرالدین شاه قاجار و رضا شاه پهلوی صورت گرفته است.
دوشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
سرای روشن از آثار تاریخی پایتخت است که در مرکز شهر قرار دارد. قدمت این بنا به دوره پهلوی باز میگردد و از آن بهعنوان یکی از اولین مراکز تجاری در تهران قدیم یاد میشود. کمتر کسی هست که از مقابل این بنا عبور کند و معماری آن را تحسین نکند. سرای روشن از دیدنی های تهران به شمار میرود و در میانه خیابان ناصرخسرو و در نزدیکی کوچه مروی واقع شده است.
سرای روشن به سبک معماری گوتیک ساخته شده است و در دهه هفتاد توسط مهندس صفامنش، بهزیبایی مرمت شد.
یکشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۰
عکاس: شایان محرابی
عمارت قوام الدوله با قدمت نزدیک به دو قرن از باشکوهترین و زیباترین خانه های تاریخی و به ثبت ملی رسیده دوره قاجاریه است . البته این بنا برای دوستداران سریال«شهرزاد» یادآور عمارت «بزرگ آقا» ست. مرمت اساسی این عمارت به مدت 5 سال از سال 1345 تا 1350 توسط استاد محمد کریم پیرنیا و مرمت کاشیهای قاجاریه نیز تحت نظارت استاد حبیبیان انجام شده است. این خانه سه طبقه که دارای دو حیاط بزرگ است بیانگر معماری اصیل و سنتی ایرانی است. تالار آینه به شکل مستطیل شکل با سقف بلند در طبقه همکف با پنجرههای ارسی بسیار زیبا وشیشههای رنگین ، تالار سفرهخانه که به دلیل نورگیر بودن به زمستاننشین معروف است ، درکنار رنگ و نقاشی و طرحهای ایرانی و اروپایی ، بر زیبایی های این عمارت افزوده است.
سه شنبه ۲۸ دی ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
صبح روز چهارشنبه 29 دی ماه 1400 جمعی از سفرا ضمن حضور در سراسرنمای شهید سلیمانی از بخش های مختلف این موزه بازدید کردند. در این بازدید محمدامین توکلی زاده معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران و عبدالمطهر محمدخانی رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران نیز حضور داشتند.
چهارشنبه ۲۹ دی ۱۴۰۰
عکاس: سعید ربیعی
آیین کاشت گیاهان بومی پایتخت پنجشنبه 30 دی 1400 در برج میلاد برگزار شد.
پنج شنبه ۳۰ دی ۱۴۰۰
عکاس: مونا عادل