خانه شهید مرتضی مطهری در سال 1386 به موزه تبدیل شد. استاد مطهری در سال 1346 به دلیل تاسیس حسینیه ارشاد و با اصرار دوستان خود برای نزدیکی به حسینیه، به این خانه نقل مکان کرد. وی در مدت 9 سال اقامت خود در این خانه (از 1346 تا 1355) که بیشترین زمان را نسبت به بقیه سالهای سکونت خود در تهران داشت، بیشترین آثار خود را در این خانه تالیف کرد. کتابهای «نظام حقوق زن در اسلام»، «مساله حجاب»، «علل گرایش به مادیگری» و «امدادهای غیبی در زندگی بشر» جزو این آثار است.
این خانه محل رفتوآمد اشخاص بزرگی مانند رهبر معظم انقلاب، آیتالله طالقانی، آیتالله هاشمی رفسنجانی، دکتر علی شریعتی و بسیاری از روحانیون و شخصیتهای دیگر بوده است. خانه در دو طبقه بنا شده است که در طبقه اول دستنوشتهها و وسایل شخصی شهید مطهری و در طبقه دوم کتابهای آن شهید به نمایش درآمده است.
نشانی: خیابان شریعتی، خیابان دولت، نرسیده به حسینیه یزدیها، نبش بنبست صدرا، شماره 116
چهارشنبه ۲ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
عمارت کاظمی یا همان سرای کاظمی که «خانه موزه تهران قدیم» نام جدید آن است از خانههای قدیمی تهران، در محله چاله میدان قدیم در همسایگی امام زاده یحیی با ارزشی استثنایی قرار دارد .
موقعیت فعلی بنا سرای کاظمی از خانههای قدیمی تهران، در خیابان 15 خرداد، در محلهی امامزاده یحیی کوچه ابوالقاسم شیرازی واقع شده است.
این محله قدیمی، دارای ارزشهای خاص معماری و شهر سازی شامل بافت مسکونی، راسته، گذرهای ارتباطی، فضای شهری خصوصی و عمومی است. این محله، با توجه به تخریبهای ناشی از ساخت و ساز جدید، بخش عمده ای از ساکنان خود را از دست داده است و اقشار جدید با تفاوتهای فرهنگی و اجتماعی در این محله سکنی گزیده اند.
ملک فوق در مرکز پلاکهای همجوار خود چون نگینی قرار گرفته است. این بنا که حدود ۱۰۰ سال از ساخت آن میگذرد، با توجه به جدا شدن از املاک جنبی، با مساحتی حدود ۲۰۳۳ متر مربع باقی مانده که شامل ۱۲۱۵متر مربع عرصه و فضای باز و ۶۵۰ متر مربع عیان و زیر بنا است.
مرمت این پروﮊه از سال ۱۳۸۶، به سفارش معاونت فنی عمرانی منطقه ۱۲ انجام شده است.
چهارشنبه ۲ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
آکواریوم پارک شهر تهران یکی از بهترین نمایشگاه های ماهی و آکواریوم در شهر تهران محسوب می شود. این مجموعه وابسته به شهرداری تهران است و در ضلع جنوب پارک شهر قرار دارد.
چهارشنبه ۲ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: احمد آقاسیانی
گلابدره یکی از محلههای قدیمی و ییلاق خوش آب و هوایی در شمال شهر تهران است، که یکی از بهترین مقاصد طبیعت گردی شهر تهران به شمار میرود. بوستان گلابدره و مسیر زیبا و بکر گلابدره به کلک چال هر کدام جاذبههای منحصر به خود را در خود جای دادهاند.
رستوران، بوفه و چایخانه، دریاچه، مسیر تندرستی کوهستانی با طول ۶ کیلومتر، پیست دوچرخهسواری ۸۰۰ متری، آلاچیق، آبشار، فضای سبز گسترده، محوطهسازی و سنگفرش، ساخت پله در مسیرهای پر شیب، برکه و آبنما، زمین بازی، سکوهای نشیمن، دستگاههای ورزشی و سورتمه از امکانات رفاهی این بوستان است.
جمعه ۴ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: ساناز دریایی
باغ ایرانی در خیابان شیخبهایی در محله قدیمی ده ونک تهران جای گرفته است. این بوستان یک باغ قدیمی بوده است که عناصر معماری سنتی آن بازسازی شده و فضای سبز آن نیز بر پایه الگوی باغهای پر از درخت و گل ایرانی طراحی شده است.
سه شنبه ۸ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: ساناز دریایی
بوستان المهدی در ضلع جنوب شرقی میدان آزادی واقع شده است.
این پارک با مساحت تقریبی 65500 متر مربع در سال 1365 خورشیدی افتتاح شده است. در این پارک دریاچه بزرگی وجود دارد که جلوه زیبایی به طبیعت مصفای این بوستان بخشیده است.
این پارک یکی از جایگاههای ورزش صبحگاهی برای اهالی این منطقه است که می توانند از وسایل ورزشی و بدنسازی آن استفاده نمایند.
امکانات آن از جمله شهربازی، فروشگاه شهر کتاب، مرکز خود اشتغالی، خانه اخبار، زمین بازی کودکان، زمین اسکیت، وسایل پرورش اندام، نمازخانه، اسکله قایقرانی، سقاخانه، سرویس های بهداشتی و آلاچیق هایی برای استراحت مسافران و رهگذران از جمله امکانات این پارک می باشد.
پارک المهدی به دلیل نزدیکی آن به ترمینال غرب و اتوبوسرانی تهران و وجود آلاچیق های مناسب، محل خوبی برای استراحت مسافران می باشد.
چهارشنبه ۹ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: احمد آقاسیانی
موزه نقاشی پشت شیشه یکی از موزههای شهر تهران است که در خیابان سعدی قرار دارد. موزه نقاشی پشت شیشه در یکی از خانههای قدیمی تهران که متعلق به مرحوم دکتر سیاوش شقاقی؛ اولین پزشک در رشته بیماریهای ریوی بوده، راهاندازی شده است. این خانه قدیمی به مساحت ۱۴۰۰ مترمربع و زیربنای ۵۰۰ مترمربع، متعلق به اواخر دوره قاجاریه و اوایل دوره پهلوی است. این خانه توسط ورثه دکتر شقاقی به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اهدا و پس از بازسازی در سال ۱۳۷۷ خورشیدی با ۳۱۰ قلم شیء خریداری شده (متعلق به دوره صفویه تا عصر حاضر) از سوی شهرداری تهران، به سازمان میراث فرهنگی واگذار گردید.
چهارشنبه ۹ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
موزه ایران باستان در ساختمانی به وسعت ۲۰هزار متر مربع با ایوان بلند قرمز رنگی که بر گرفته از طاق کسرا در زمان ساسانیان است بنا شده . مهندس طراح موزه ایران باستان فرانسوی است ودر سال ۱۳۱۴ ساختمان آن آغاز ودر سال۱۳۱۶ به اتمام رسید موزه ایران باستان به لحاظ حجم،تنوع وکیفیت آثار در جهان جز چند موزه معروف جهانی محسوب میشود.این موزه بیش از ۳۰۰۰۰۰ شیبا ارزش را درون خودش جای داده است .در طبقه همکف موزه ایران باستان، سفالینه ها و اشیا نفیسی به نمایش گذاشته شده متعلق به ادوار مختلف تاریخ از دوره معاصر تاهزاره هشتم قبل از میلاد مسیح .از الهه باروری تا اولین انیمیشن در جهان ( تصویر متحرک یک بز کوهی ) از تندیسهای شاهان ، تا آدمهای نمکی و از مراسم اهدا هدایا تا مراسم دینی همه و همه را در این مجموعه با ارزش میتوان دید.
چهارشنبه ۹ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
بوستان مینیاتور تهران بوستانی در شرق تهران است که با هدف نمایش ماکتهای مینیاتوری آثار میراث جهانی ایران که در فهرست یونسکو به ثبت رسیدهاند، ساخته شده است. وسعت این بوستان حدود ۳ هکتار است. این بوستان درشمال خیابان جانبازان (گلبرگ) و شرق خیابان کرمان قرار دارد. ایده این بوستان از باغهای ایرانی رونوشت شده است. در این بوستان ماکت های تخت جمشید، چغازنبیل، میدان نقش جهان اصفهان، پاسارگاد، تخت سلیمان، گنبد سلطانیه، ارگ بم، کلیساهای ارامنه، کوه کتیبه بیستون، مجموعه شیخ صفی الدین اردبیلی، بازار تبریز و آبشارهای شوشتر برای بازدیدکنندگان ارائه شده است.
چهارشنبه ۹ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: ساناز دریایی
موزه صبا یا موزه استاد ابوالحسن صبا که در کوچه صبا در اواسط خیابان ظهیرالاسلام در خیابان جمهوری نرسیده به میدان بهارستان تهران قرار دارد مربوط به استاد ابوالحسن صبا، استاد برجسته موسیقی ایراني است. ابوالحسن صبا علاوه بر نوازندگی، دستی نیز بر آهنگسازی داشت و همچنین آشنایی خوبی با ادبیات کلاسیک ایران داشت. این موزه هنری، خانه شخصی ابوالحسن صبا است و دارای نمای قدیمی و در چوبی میباشد که بر اساس وصیت او در ۲۹ آبان ۱۳۵۳، توسط دانشکده هنرهای زیبا به موزه تبدیل شد. این مجموعه کوچک در حال حاضر توسط دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره می گردد.
چهارشنبه ۹ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
موزه هنرهای ملی، در میدان بهارستان و در میان ساختمان وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی و سازمان برنامه و بودجه واقع شده است. قدمت این موزه به دوره فتحعلیشاه قاجار است. در آن زمان باغی بزرگ بود که از آن تنها ساختمان و حوضی باقیمانده است که این ساختمان در سال ۱۳۰۹ تبدیل به موزه هنرهای ملی ایران شد و حوض وسط تالار از میان برداشته شد.این اثر در تاریخ ۲۸ بهمن ۱۳۶۹ با شمارهٔ ثبت ۱۷۳۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
پنج شنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: احمد آقاسیانی
احداث نمایشگاه دائمی سیر تحول برق (موزه صنعت برق) توسط شرکت برق منطقه ای تهران به دستور مقام عالی وزارت نیرو از اواخر سال ۱۳۶۹ ه.ش در محل اصلی یکی از نیروگاه های قدیمی برق تهران به قدرت ده هزار کیلو وات از نوع توربین بخار آغاز گردید. این نیروگاه شامل دو دستگاه توربین بخاری هریک به قدرت ۵ مگاوات بود و کلنگ ساختمان آن در روز یکشنبه ۱۹/۰۱/۱۳۳۵ به زمین زده شد و یک سال بعد نیروگاه به بهره برداری رسید. نصب و راه اندازی این دو توربین نزدیک به ۱۴۰ میلیون ریال هزینه داشت و ۱۲ سال پس از شروع به کار -بعد از راه اندازی نیروگاه بعثت- به علت عدم نیاز و همچنین ایجاد آلودگی و صدای زیاد، از مدار تولید برق خارج گردید.
پنج شنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: احمد آقاسیانی
عملیات احداث این کاخ به دستور محمدرضا پهلوی در سال ۱۳۳۷آغاز گردید و با وقفهای که در ساخت آن پیش آمد در سال ۱۳۴۶ به اتمام رسید. در زمان فتحعلی شاه قاجار کاخ کوچکتری در محل فعلی کاخ نیاوران قرار داشت که در زمان محمدرضا پهلوی تخریب و کاخ نیاوران بجای آن ساخته شد.این بنا با مساحتی در حدود ۹۰۰۰ مترمربع در دو طبقه و یک نیم طبقه احداث و در ابتدا به عنوان محلی برای پذیرایی میهمانان خارجی در نظر گرفته شد، اما پس از پایان ساخت به محل سکونت محمدرضا پهلوی و خانوادهاش اختصاص یافت.
پنج شنبه ۱۰ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: فاطمه عسکری
جشن بزرگ روز جمهوری اسلامی با حضور عمو پورنگ در میدان مشق برگزار شد.
جمعه ۱۱ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
کنسرت گروه رستاک با همت شهرداری منطقه 12 تهران وبه مناسبت روز جمهوری اسلامی ایران در میدان مشق تهران برگزار شد.
شنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: احمد آقاسیانی
جشن بزرگ روز جمهوری اسلامی در منطقه گردشگری عباس آباد با اجرای علی ضیا ، حضور رضا رویگری، نرگش محمدی، امیر نوری، ویژه برنامه کودکان با اجرای «عموپورنگ و امیر مهدی» و اجرای زنده موسیقی حامد زمانی در بوستان مشاهیر برگزار شد.
یکشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
عمارت مسعودیه یکی از بناهای تاریخی مربوط به دوره قاجار است که پنج عمارت بزرگ دارد و در سال ۱۳۷۷ به ثبت آثار ملی رسیده است. عمارت مسعودیه به همراه باغ نگارستان، باغ لالهزار و باغ سردار ایروانی یکی از اماکنی است که در محدودۀ شمال حصار شاه طهماسبی تهران در عصر ناصری بنا شده و همچنان که خصوصیات باغهای ایرانی را داراست با نقشمایهها و عناصری از معماری فرنگی مزین شده است. مجموعۀ عمارت مسعودیه شامل ۵ عمارت دیوانخانه، سفرهخانه، حوضخانه، عمارت سید جوادی، عمارت مشیرالملکی و عمارت سردر، پُر است از گچبری، کاشیکاری، خطاطی، نقاشی دیواری و به طوری کلی تزئینات نفیس، تقسیمبندیهای فضایی و عملکردهای متنوع و موقعیت مکانی آن در محدودۀ میدان بهارستان که بسیاری از مهمترین حوادث تاریخ معاصر را به خود دیده است از خصوصیات منحصر به فرد آن به شمار میآید. این مجموعه تاریخی دارای ۷ کتیبه است که دو کتیبه در سردر اصلی، یک کتیبه در سردر کالسکهرو، دو کتیبه در عمارت دیوانخانه و دو کتیبه نیز در عمارت مشیریه قرار دارد.
دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: فاطمه عسکری
ژوراسیک پارک تهران یا بوستان دایناسورهای متحرک یک بوستان آموزشی، گردشگری و تفریحی در میدان بهرود سعادت آباد تهران است. این پارک با انواع مجسمههای دایناسورها در گونههای مختلف و ابعاد واقعی نخستین پارک موضوعی پایتخت به شمار میرود که به معرفی انواع دایناسورها به همراه نمایش مجسمههای متحرک دایناسورها همراه با صدا و جلوههای ویژه میپردازد. احداث پارک ژوراسیک در اوایل اسفند ماه ۱۳۹۲ خورشیدی به بهرهبرداری رسید. مساحت کل بوستان ژوراسیک تهران ۳۰ هزار متر مربع است که در آن مجسمه متحرک ۲۸ دایناسور قرار گرفته است. در این بوستان نام علمی، روش زندگی و خوراک دایناسورها به نمایش گذاشته شده است، این دایناسورها به شکل کاملاً طبیعی طراحی شدهاند به طوری که قادر هستند پلک بزنند و دست و پای آنها حرکت میکند.
دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
این پارک، با کاربری منطقه ای، شهری و فراشهری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این کلان فضا با کشیدگی شرقی – غربی، در غالب یک مجموعه و با مساحتی بالغ بر ۵۴۰ هکتار در شرق تهران و منطقه ۱۳ قرار گرفته است. هسته اولیه پارک سرخه حصار به عنوان بخشی از شکارگاه و قرق سلطنتی در دوره قاجار بوجود آمده است. اقدام برای توسعه آن در اوائل دهه چهل شمسی و درچارچوب ایجاد کمربند سبزشهرتهران شکل گرفت.
دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: احمد آقاسیانی
پژوهشهای علمی در خصوص تاریخچه مبلمان در ایران و سایر کشورهای جهان می باشد. عرضه موارد فوق به تمامی مردم اعم از بهره برداران، علاقمندان, دانشجویان, اساتید, پژوهشگران و بطور کلی دست اندرکاران این صنعت و رشته های مرتبط، در راستای ارتقاء کمی و کیفی تولیدات داخلی و ایجاد و تقویت جایگاه صادرات مبل ایرانی می باشد. این موزه دارای دو گالری اصلی و موقت است .
دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
بوستان جمشیدیه یا پارک سنگی جمشیدیه از زیباترین و دیدنیترین بوستانهای تهران است و با مساحتی حدود ۱۰ هکتار در انتهای خیابان شهید باهنر (نیاوران) واقع شده و از شمال به کوه کُلَکچال، از جنوب به باغ دولو، از شرق به خیابان جمشیدیه و از غرب به جاده کلکچال محدود است. از ویژگیهای اینپارک، دریاچه، آبشار مجاور و نیز آبنماهای سنگی است که جلوهای خاص دارند. این پارک در ابتدای مسیر اصلی صعود به پناهگاه کُلَکچال قرار دارد.
آدرس تهران، خیابان شهید باهنر، خیابان امیدوار، پارک جمشیدیه
چهارشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
چهارشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
سه چهارراه "مخبر الدوله"، "سرچشمه" و "سیروس" و همچنین "میدان بهارستان" این روزها صحنه ساخت و سازهای زیادی است به گونهای که هرکجا که بنگری یا محدوده کارگاهی است و کارگران مشغول سنگ چینی هستند. طرح آرام سازی در راستای طرح ارتقای کیفیت زندگی در قلب تهران، توسعه گردشگری و بازگشت انضباط شهری دو موضوع مهم برای مدیریت شهری تهران است.
پنج شنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: احمد آقاسیانی
پاساژ آشتیانی که به پاساژ هندی ها نیز معروف است در ضلع جنوبی میدان بهارستان واقع شده است.
در ابتدا از این پاساژ بعنوان اصطبل استفاده می شده است. بعد از آن هندی ها از طبقه پایینی آن بعنوان بورس فروش لاستیک استفاده کرده و درطبقات بالایی آن هم زندگی میکردند.
از سال 1342 به بعد کاربری این پاساژ تغییر کرده و هم اکنون بورس صحافی و چاپ است.
پنج شنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: احمد آقاسیانی
دریاچه چیتگر یا دریاچه شهدای خلیجفارس دریاچهای مصنوعی است که در شمال غرب تهران و در منطقه ۲۲ شهرداری تهران واقع شدهاست.
مساحت این دریاچه ۱۳۰ هکتار است و در مجاورت آن ۱۲۰ هکتار مجموعه تفریحی نیز در پهنه خشکی ایجاد شده است. دریاچه مصنوعی چیتگر در شمال پارک جنگلی چیتگر قرار گرفته و جنوب دریاچه به آزاد راه تهران-کرج، شمال آن به بزرگراه همت، شرق آن به بزرگراه آزادگان میرسد و از غرب به بافت مسکونی منطقه ۲۲ شهرداری تهران محدود میباشد. منبع تأمین آب دریاچه رودخانه کن میباشد و به واسطه سیکل بسته و ایزوله سامانه انتقال آب آن هیچگونه آب دیگری وارد دریاچه نمیشود.
شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: احمد آقاسیانی
موزه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور موزه ای تخصصی است که به طور خاص نمونه هایی از سنگ ،کانی، سنگواره (فسیل) و اشیاء معدنکاری قدیمی بدست آمده از نقاط مختلف داخل و خارج کشور را در خود جای داده است.
در این موزه حدود 400 نمونه سنگ و 2000 نمونه کانی و بیش از 1200 نمونه سنگواره
و 65 نمونه ابزار معدنکاری قدیمی مکشوفه از معادن ایران و اشیای باستان شناسی نگهداری می شود.
قسمت های مختلف موزه شامل:
1- بخش وسایل معدنکاری قدیمی و اشیاء باستان شناسی
2- سنگها
3- کانیها
4- کانی های قیمتی و نیمه قیمتی
5- سنگواره ها
6-سنگواره مهره داران
7-سالن نمایش فیلمهای زمین شناسی و علوم وابسته
بخش های ویژه شامل بخش شهاب سنگها، آثار استخوانی و سنگواره ردپا و تخم دایناسور.
مساحت موزه 345 متر مربع است و زمان تاسیس آن همزمان با تاسیس سازمان زمین شناسی کشور در سال 1338 می باشد.
در سال 1387 موزه مورد بازسازی کامل قرار گرفته است.
شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
امامزاده یحیی نام بقعه ابوالقاسم عزالدین یحیی است که در کوچه ای به همین نام در خیابان ۱۵ خرداد، بعد از خیابان شهید مصطفی خمینی در یکی از محلات قدیمی شهر تهران که سابقا به آن عود لاجان گفته میشد واقع شده است.
شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
بوستان کوهستانی آبشار تهران در دل دامنه رشته کوه های البرز تهران در شرق به غرب بزرگراه شهید خرازی واقع شده است.باغ گل لاله های ایرانی در برکه هفت این بوستان که با شروع فصل بهار و گل های لاله ایرانی مورد استقبال شهروندانی تهران قرار گرفته است.
یکشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: امیر گلی پور
با شروع فصل بهار گل های لاله در باغ ایرانی( بوستان محمد علی مختاری) شروع به شکفتن کرده اند.
جمعه ۲۵ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
رویش گل های لاله در پارک شهر جلوه ی زیبایی به این پارک داده است.
شنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی
دلفیناریوم برج میلاد تهران مرتفع ترین دلفیناریوم خاورمیانه است که در آن فناوری شبیه سازی آب اقیانوس و سازگاری با ارتفاع رعایت شده است و فرایند نوین تربیت پستانداران دریایی و اجرای نمایش براساس دانش و فرهنگ بومی انجام میگیرد.
سه شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی