گلستان همزمان با آغاز قرن تازه میزبان مسافران و گردشگران نوروزی پایتخت است که نسبت به نوروزهای پیش از اپیدمی کرونا، رشد بی سابقه ای داشته است.
سه شنبه ۲ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
پامنار به عنوان یکی از محله های تاریخی طهران عتیق، که در آن بناهای تاریخی فراوانی چون خانه موتمن الاطبا،باغ شاهزاده دیده ور،خانه آیت الله کاشانی،خانه سرهنگ ایرج،خانه عودلاجان و ... در این محله قرار دارد، این روزها مورد بی مهری قرار گرفته و متاسفانه بخشی از این محله در سال های ۸۲ تا ۸۴ توسط نهادهای دولتی تخریب شد و محله ای که در آن کمتر از ۵۰ معتاد داشت،در یک سناریو، ۵۰۰ معتاد به داخل محله آورده شد که همین موضوع باعث معضلات اجتماعی فراوانی تا به امروز شد.متاسفانه در این اتفاق بخش کاملی از باغ امین الدوله،خانه امیرلشگر و خانه های واجد ارزش کوچه اقا موسی تخریب شد و هویت تاریخی این محله نابود شد.
پنج شنبه ۴ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
ایام نوروز فرصت مناسبی برای بازدید از مجموعه های تاریخی نظیر عمارت مسعودیه است، اما حضور گروه های فیلمسازی در حیاط مجموعه عمارت مسعودیه موانعی را برای بازدید کنندگان عمومی ایجاد میکند، شاید با کمى برنامه ریزى میشد از این ایام بهتر استفاده کرد تا شهروندان و مسافران نوروزى از این مجموعه تاریخى زیبا نهایت استفاده را ببرند.عکس های فوق نشان از وجود دکورهای فیلم در این عمارت هستند.
یکشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی
3سال و 8ماه پیش ضلع شمالغربی میدان حسن آباد دچار حریق بزرگی شد؛ آتش سوزی که آسیبهای شدیدی را به نمای میدانی که بین تهرانیهای قدیم به خاطر پوشش فلزی گنبدهایش، به «هشت گنبد» معروف بود، وارد کرد.
حالا با وجود گذشت ٣ سال از زمان این حادثه و قول های مسئولان وقت که پس از واقعه حریق از زمان کم بازسازی آن خبر داده بودند، هنوز بازسازی این بنای ارزشمند به پایان نرسیده و حتی در مقاطعی،به حال خود رها شده که به طور حتم، آسیب های بسیاری را برای میراث شماره ۱۹۷۷ آثار ملی ایران به دنبال خواهد داشت.
این گزارش تصویری روایت کننده وضعیت فعلی بخش شمال غربی میدان تاریخی حسن آباد است که دچار حریق شد و در حال حاضر...
چهارشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
مسجد حاج رجبعلی یکی از مساجد دیرینه سال تهران است که در گذر قدیمی درخونگاه و در محله سنگلج قرار دارد. این بنا که شامل مسجد، مدرسه و تکیه می شود توسط "رجبعلی" کدخدای گذر درخوانگاه در سال 1215 قمری به عمل استاد رستم معمارساخته شد و از سالها قبل از انقلاب تا کنون خاندان ملامحمد جعفر شریعتمداری پیش نماز این مسجد بودهاند. به دلیل ارادت کدخدای درخونگاه به ملامحمد جعفر شریعتمداری، یکی از پسرانش را به عقد دختر او در آورد و در اثر این قرابت، این مسجد به همراه موقوفاتش وقف نوادگان دختری حاج رجب علی گردیده تا نسل در نسل دراین مسجد نماز بگذارند. این مسجد یکی از نخستین مساجد ایران و تهران است که دارای سقف بیضی شکل و به صورت 3 ایوانه است.
شنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
به مناسبت ۲۹ فروردین روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی برنامه بازدید از عمارت تاریخی موستوفی الممالک به میزبانی شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران و همکاری ستاد گردشگری شهرداری تهران، اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان تهران، آژانس عکس تهران و کمیته پیگیری خانههای تاریخی تهران، دوشنبه 29 فروردین 1401 برگزار شد .
دوشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۱
عکاس: شایان محرابی