عمارت قوام الدوله با قدمت نزدیک به دو قرن از باشکوهترین و زیباترین خانه های تاریخی و به ثبت ملی رسیده دوره قاجاریه است . البته این بنا برای دوستداران سریال«شهرزاد» یادآور عمارت «بزرگ آقا» ست. مرمت اساسی این عمارت به مدت 5 سال از سال 1345 تا 1350 توسط استاد محمد کریم پیرنیا و مرمت کاشیهای قاجاریه نیز تحت نظارت استاد حبیبیان انجام شده است. این خانه سه طبقه که دارای دو حیاط بزرگ است بیانگر معماری اصیل و سنتی ایرانی است. تالار آینه به شکل مستطیل شکل با سقف بلند در طبقه همکف با پنجرههای ارسی بسیار زیبا وشیشههای رنگین ، تالار سفرهخانه که به دلیل نورگیر بودن به زمستاننشین معروف است ، درکنار رنگ و نقاشی و طرحهای ایرانی و اروپایی ، بر زیبایی های این عمارت افزوده است.
سه شنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
زندان هارون یا زندان هارونالرشید یا زندان خان مربوط به سدهٔ ۴ ه.ق است این اثر در تاریخ ۱۱ بهمن ۱۳۳۴ با شمارهٔ ثبت ۴۰۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست و یکی از آثار تاریخی پس از اسلام در شهر ری است. این بنا در ده کیلومتری جاده تهران به خراسان در دامنه کوههای مسگرآباد واقع است. بهطور تحقیق نام زندان در قدیمالایام بدین بنا اطلاق شده و امروزه هم به همین نام خوانده میشود.به عقیده آندره گدار بنای مزبور از زمان سلجوقی است و یکی از استحکامات نظامی آن عصر به شمار میآید.
سه شنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۰
این مجموعه متشکل از دو خانه قدیمی استاد محمد معین(مولف فرهنگ معین و وارث علامه دهخدا در جمع آوری لغتنامه دهخدا) و پدر همسر ایشان استاد امیر جاهد(شاعر و تصنیف ساز) است که از سال 1385 توسط شهرداری تهران خریداری شد
چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
نه بهار با هیچ اردیبهشتی/ نه تابستان با هیچ شهریوری/ و نه زمستان با هیچ اسفندی/ اندازه پاییز به مذاق خیابانها خوش نمی آید/ پاییز مهری دارد که به دل هر خیابانی می نشیند.
چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۰
عمارت شقاقی که به خانه کوشک نیز شهرت دارد به دکتر حسین شقاقی تعلق دارد که در حدود 80 سال پیش در زمان بازگشت وی از آلمان به ایران ساخته شده است و قبل از انقلاب اسلامی نیز به یک شرکت فروخته شد که بعد از انقلاب به سازمان میراث فرهنگی منتقل گردید.
این عمارت در شمالی ترین بخش منطقه 12 تهران و در قسمت شمالی خیابان کوشک در حد فاصل خیابان فردوسی و خیابان لاله زار قرار دارد.
چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
در سال ۱۳۲۹ و به تلاش مهندس کریم ساعی، بوستان ساعی به شکل جنگلی بنیان گذاشته شد. پیشتر در سال ۱۳۲۴ زمین این بوستان درختکاری گردیده و در اختیار وزارت کشاورزی وقت قرار گرفته بود. پس از درگذشت مهندس ساعی به علت سانحه هوایی، این پارک همچنان به شکل گذشته و وابسته به وزارت کشاورزی باقی ماند. پس از توسعه شهر تهران در سال ۱۳۳۴ این پارک به شهرداری تهران واگذار گردید و پس از آن سازمان پارکها با تجهیز این پارک آن را عمومیکرد.
چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی
200 خودرو کلاسیک صبح امروز هشتم مهرماه در ورزشگاه آزادی دور هم جمع شدند تا در اجتماع خودرو های کلاسیک ایران مسافت پیست اتومبیلرانی این ورزشگاه تا دیزین را طی کنند.
چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۰
عکاس: حمید رضا درجاتی