در آستانه ماه محرم مردم پایتخت جهت اقامه عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) اقدام به خرید لوازم هیاتها و پرچم های عزا در بازار بزرگ تهران می کنند.
سه شنبه ۴ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
گردهمایی دوام در راستای تقویت روحیه جلب مشارکت شهروندان در مدیریت حوادث و سوانح با حضور جمعی از شهروندان عضو گروه مردمی داوطلب واکنش اظطراری در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد.
چهارشنبه ۵ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: مجتبی عرب زاده-حمید رضا درجاتی
عصر امروز پنج شنبه ششم آمرداد ماه 1401 آیین اهتزاز اَبَر پرچم متبرک ابا عبدالله حسین(ع) با حضور جمعی از شهروندان تهرانى در میدان امام حسین (ع) برگزار شد.
پنج شنبه ۶ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
«محمدرضا اصغری» 31ساله ، یکی از معدود جوانانی است که به دلیل «عشق» و «ارادت» به سید وسالار شهیدان 10سالی میشود که «علم» و«کتل» میسازد. او معتقد است که «علم» جدای فلسفه آیینی خاص خودش، «موزه سیار» سیدالشهدا (ع) است.
یکشنبه ۹ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
اولین رویداد نقاشیخط (کالیگرافی) ۵۰۰ تیغه علامت، منقش به القاب اباعبدالله الحسین(ع) تحت عنوان نشان عاشقی به همت هنرمندان جوان و پیشکسوت و حمایت سازمان زیباسازی شهرداری تهران در میدان شهدای هفتم تیر اجرایی شد. قرار است این تیغهعلمهای طراحی و نقاشی شده، در ۱۲۱ نقطه شهر پایتخت نصب شود.
یکشنبه ۹ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
صبح دوشنبه دهم مرداد ماه 1401 مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران به همراه جمعی از اعضای شورا و مدیران شهری از نمایشگاه نشان عاشقی واقع در میدانگاه هفت تیر بازدید به عمل آوردند. در بخشی از بازدید حجت الاسلام والمسلمین قمی رییس سازمان تبلیغات اسلامی هم به این جمع پیوست و از نمایشگاه دیدن کرد.
دوشنبه ۱۰ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
شامگاه سه شنبه ۱۱ مردادماه ۱۴۰۱، مراسم عزاداری شب پنجم محرم درهیأت الرضا با مرثیه خوانی مداح اهل بیت عبدالرضا هلالی و حضور عزاداران حسینی برگزار شد.
چهارشنبه ۱۲ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
یکسال از حادثه تلخ و غم انگیز از دست دادن هنرمند جوان و بدلکار بین المللی کشورمان، ارشا اقدسی گذشت. به همین مناسبت مراسم یادبود وى عصر پنج شنبه ١٣ مرداد ماه ١٤٠١ با حضور خانواده وی، جمعی از هنرمندان و اهالی سینما، دوستداران و اعضای تیم بدلکاران 13 در موزه سینما برگزار شد.
پنج شنبه ۱۳ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
تکیه های تهران را به 3دسته می توان تقسیم کرد؛ تکیه های صنفی، تکیه های اقوام و تکیه های محلی.در اسناد معتبر ذکر شده وقتی «طهران» 5محله داشته، بیش از 50 تکیه متفاوت داشته که امروزه تعدادی از آنها باقی مانده است.
در این گزارش چهار تکیه؛ «سادات اخوی»، «رضاقلی خان هدایت»، «کربلایی ها» و « مسجد اردبیلی ها» به تصویر کشده شده است.
شنبه ۱۵ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
تهران به عنوان پایتخت ایران در دورههای مختلف در حدود ۱۵۰ سال پیش بین ۵۰ تا ۷۰ تکیه محلی داشته است. از زمان صفویان کارکرد تکیهها تغییر کرد و به مکانی برای سوگواری اهل بیت به ویژه در ماه محرم تبدیل شد. تکیههایی که به مرور زمان از بین رفته اند یا به حسینیهها تغییر پیدا کردهاند. با این حال تکیههای قدیمی تهران هنوز هم محل تجمع قدیمیهای هر محله همراه با آداب و مناسک عزاداری است؛ عزادارانی که محرم و صفر را با رسوم تهران قدیم به جا میآورند.در این گزارش به قدیمی ترین تکایای شمرون تکیه بالا تجریش،تکیه پایین،تکیه دزاشیب،تکیه حصار بوعلی و تکیه نیاوران می پردازیم.
یکشنبه ۱۶ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمیدرضا درجاتى
حلوا پزان در روز تاسوعای حسینی، در چهار راه گلوبندک، یکی از آداب تهرانیها در ماه محرم است. چهارراه گلوبندک تهران، هرساله در روز تاسوعا، اجتماع حلواپزانی میشود که شاید اولین تجربه آشپزیشان باشد، اما نذر کرده اند و، چون حاجت شان برآورده میشود، بساط، قابلمه، روغن و آرد را کنار خیابان پهن و شروع میکنند به حلواپزی. در این روز از ابتدای خیابان ابوسعید، مترو منیریه، میتوان بوی روغن داغ، آرد در حال سرخ شدن و شهد گلاب و شیره انگور حلوا را استشمام کرد. حلواپزان چهارراه گلوبندک، از جذابیتهای ماه محرم پایتخت است. اجتماع عزاداران حسینی، در روز تاسوعا، برای طبخ حلوا در چهارراه گلوبندک بسیار کامل و بزرگ است، به قدری که علاوه بر ارادتمندان اهلبیت (ع) و حاجتمندان، گردشگران آیینی را هم به این خیابان میکشاند.
یکشنبه ۱۶ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
قصه از جایی شروع شد که هنوز خبری از بلندگو نبود. برای اینکه صدای مداح به گوش همه برسد و همه عزاداران بتوانند چهره او را ببینند، مداح روی چهارپایهای میایستاد و مردم دور او جمع میشدند و مداح روضهخوانی را آغاز میکرد. «چهارپایه خوانی» از آداب تهران قدیم در روزهای محرم است که این روزها تنها در بازار تهران و محله شمیران میتوان سراغش را گرفت. چهارپایهخوانی در بازار سالهاست که به یکی از خاصترین آداب عزاداری در تهران تبدیل شده و پای بسیاری از اهالی پایتخت را برای شرکت در این عزاداری به بازار میکشد.
یکشنبه ۱۶ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
داستان از آنجایی آغاز شد که «بوعلی سینا» برای مداوای «همایون» دوسال در حصار آن زیست تا نام «حصار همایونی» برای همیشه به «حصار بوعلی» تغییر یابد؛ حصاری که با آن تکیه حدودا 200ساله اش سال هاست که برای حسین فاطمه(س) سینه می زند و «نخل» را می گرداند. فقط کافی است در کوچه پشت میدان نیاوران که نام «خان سفید» را یدک میکشد به سمت پایین حرکت کنید تا به تکیه ای با گنبد سبز که در دوره ناصری بنا شده برسید؛ همان تکیه ای که به روایتی اولین «تکیه شمرون» است و عزاداری در آن تا روز 25 محرم ادامه دارد.
این تکیه در دو طبقه بنا شده است؛ طبقه نخست که دارای حجره هایی است که در قدیم برای غریبهها، کودکان و بزرگان محله فضای نشستن و عزاداری کردن بود و طبقه دوم که به زنان تعلق داشت . ستون های چوبی این بنا با آن قدمت شان هم روایت دیگری است که به جای خود بازگو خواهد شد و منبر آن هم با 5پله و 27هزار برش، گفته می شود که برداشتی از منبر800ساله مسجد گوهرشاد است.
دوشنبه ۱۷ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
زمان که به دوازدهم محرم رسید؛ «بنی اسد» شهدای کربلا را به خاک سپردند؛ واقعه بزرگی که مستند به تاریخ طبری است.
اما سالیان سال است که حرکت نمادین اسرای کربلا و حرکت طایفه «بنی اسد» برای خاکسپاری پیکرهای بی سر امام حسین(ع) و 72یار باوفایش، در شهرهای مختلف اجرا میشود؛ تعزیه ای از «دل و جان» که لاجرم بر جان و دل می نشیند.
امسال هم پایتخت میزبان این تعزیه نمادین و آیینی با قدمت دیرینه بود؛ تعزیه ای که با حضور مردم در مسیر میدان قیام تا سرچشمه حال و هوای دیگری داشت؛ از اشک های بی صدا بر گونه ها و ضجه مادران بر کودکان اسیر کربلا گرفته تا گل های بر سر و تن مالیده و زنانی که با حمل نخل بر سر و سینه می کوبیدند.
چهارشنبه ۱۹ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
صبح امروز یکشنبه بیست سوم مرداد ماه 1401 دومین دوره انتخابات هیات رییسه شورای اسلامى شهر تهران با حضور اعضا شورا در محل ساختمان شوراى شهر تهران برگزار شد.
یکشنبه ۲۳ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
عصر یکشنبه ٢٣ مرداد 1401 علیرضا زاکانی شهردار تهران به مناسبت روز خبرنگار در جمع اهالی رسانه در عمارت مسعودیه حضور یافت و با آنها دیدار و گفتگو کرد.
یکشنبه ۲۳ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی، شایان محرابی
ظهر امروز دوشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۱ مراسم امضا تفاهمنامه «واگذاری زمین دپوی خط ۱۰ مترو» به مساحت ۲۵/۸ هکتار میان شهرداری منطقه ۲۲ و شرکت راه آهن شهری تهران و حومه برگزار شد.
دوشنبه ۲۴ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
اولین و تنها پارکینگ زیرزمینی قطارهای شهری کشور با نام "پایانه اکباتان" در غربیترین نقطه خط ۴ متروی تهران به زودى افتتاح خواهد شد.در این پارکینگ ۲۱ خط ریلی تعبیه شده و از نکات بارز طراحی این سازه امکان ایجاد دهانههای بزرگ به ابعاد ۳۳ متر با استفاده از اسکلت فلزی، جهت نصب سوزن و ایجاد انشعابهای مختلف برای هدایت قطارها به هر یک از ۲۱ خط ریلی است. با توجه به آنکه این پارکینگ در محدوده مسکونی شهرک اکباتان واقع شده است، ساخت آن به صورت زیرزمینی طراحی شده تا کمترین مزاحمت برای اهالی منطقه و نیز حداقل آسیب برای منظر شهری را در پی داشته باشد؛ ضمن اینکه زیرزمینی بودن سازه پارکینگ، این اجازه را میدهد تا از سطح فوقانی آن برای ایجاد فضای سبز و یک پلازای مدرن شهری استفاده شود. گفتنی است این پارکینگ با ۷ هکتار مساحت، در ضلع غربی بزرگراه شهید ستاری و محدوده شمال ایستگاه متروی اکباتان واقع شده است.
چهارشنبه ۲۶ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
مراسم ششمین دوره نشان عکس سال مطبوعاتی بعدازظهر امروز جمعه ۲۸ مرداد ماه ۱۴۰۱ با حضور عکاسان مطبوعاتی و با معرفی اعلام نفرات برگزیدگان هر بخش در فرهنگستان هنر به کار خود پایان داد.
جمعه ۲۸ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی
عصر امروز شنبه سی مرداد 1401 نشست خبری رییس ستاد اربعین حسینی با حضور خبرنگاران در ساختمان معاونت اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران برگزار شد
یکشنبه ۳۰ اَمرداد ۱۴۰۱
عکاس: حمید رضا درجاتی