محله بهار یکی از محلههای مرکز تهران است که از طرف شرق به خیابان شریعتی، از طرف غرب به خیابان بهار، از طرف شمال به خیابان بهار شیراز و از طرف جنوب به طالقانی منتهی میشود.نام محله از نام ملک الشعرا بهار گرفته شده است که خیابان مرکزی آن به نام آن شاعر بزرگ معاصر است . خیابان بهار خیابان بهار شیراز تا دروازه دولت را در بر می گیرد جایی که تا دهه 1310 شمسی به جز شماری از باغات ساختمان های مسکونی وجود نداشت خیابان بهار شیراز خیابانی بوده با یک پیاده رو و جوی آبی که در وسط آن جریان داشته است این جوی از چشمه زلال عباس آباد سرچشمه می گرفت.
چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸
عکاس: مازن هواشم
کوچه مروی یکی از قدیمیترین مراکز خرید تهران است که در گذشته مهاجران عرب در آن به تجارت میپرداختند که امروزه تعداد آنها بسیار کمتر از گذشته است. در این کوچه انواع خوراکی خارجی که در نقاط دیگر شهر کمتر به چشم میخورند، بورس انواع لوازم آرایش، اسباببازی و چای و قهوه و غیره به فروش میرسد. همچنین فلافلی مروی یکی از معروفترین فلافلیهای ایران، سر کوچه مروی قرار دارد. عمارت شمسالعماره و بسیاری از ساختمانهای قدیمی دیگر تهران مانند سرای روشن و بازار تهران در نزدیکی این کوچه قرار دارد. کوچه مروی در خیابان ناصرخسرو قرار دارد. این کوچه از طرف غرب به این خیابان و از طرف شرق به خیابان پامنار محدود میشود.
شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
عکاس: مازن هواشم
خیابان لالهزار یکی از خیابانهای قدیمی و مرکزی شهر تهران است. این خیابان از جنوب به میدان امام خمینی (توپخانه)، از شمال به خیابان انقلاب اسلامی منتهی میشود. لالهزار در اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی نماد نوگرایی و هنر ایران بود و «شانزهلیزهٔ تهران» لقب گرفته بود. بسیاری از سینماها، تئاترها، رستورانها، تجارتخانهها، خیاط خانهها و فروشگاههای معروف ایران در این خیابان قرار داشتند.
دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸
عکاس: مازن هواشم
کوچه بـِرلَن نام کوچهای قدیمی در تهران است. این کوچه در مرکز شهر تهران در جنوب خیابان جمهوری اسلامی، در میان خیابانهای لالهزار جنوبی و فردوسی واقع شده و دارای مغازههای مختلف برای پارچه و پوشاک، بویژه لباس زیر و کالاهای دیگر است. دستفروشان زیادی در این کوچه به فروش اجناس خود میپردازند.
سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸
عکاس: مازن هواشم
اینجا خیابان منوچهری است؛ جایی که تاریخ بیش از هر جای دیگری معنی پیدا میکند و همه چیز براساس عمری که کرده است طبقهبندی میشود. اینجا تاریخ را معامله میشود. خیابان منوچهری درست مثل موزهای غیررسمی است که میتوانی اشیای قیمتی این موزه را در دستت گرفت و آنها را از نزدیک ورانداز کرد.
چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸
عکاس: مازن هواشم
«منیریه» محلهای قدیمی و اصیل در مرکز تهران است که در زمان قاجار یکی از بخشهای اعیان نشین تهران بودهاست. نام این محله از نام منیرالسلطنه مادر کامرانمیرزا گرفته شدهاست. کامرانمیرزا پسر سوم ناصرالدینشاه قاجار و نایبالسلنه او بود. منیرالسلطنه ساکن در عمارت منیریه بود که در این محل قرار داشت. از خیابان ولیعصر تا میدان منیریه که بخش اصلی خیابان منیریه هم هست، بورس کالاهای ورزشی و پر از نمایندگی برندهای لباس، ابزار و کیف و کفشهای ورزشی است. اینجا تقریبا برای هر ورزشی ابزار، وسایل و لباسهای لازم وجود دارد. منیریه از جنوب به خیابان فرهنگ و از شمال به چهارراه سپه و از شرق و غرب به ترتیب به چهارراه ابوسعید و چهارراه لشکر منتهی میشود.
یکشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸
عکاس: مازن هواشم
میدان حسنآباد (نامهای پیشین: «میدان ملکالمتکلمین»یا «میدان هشت گنبد» یا «میدان ۳۱ شهریور» میدانی است در بافت تاریخی شهر تهران که در تقاطع خیابان امام خمینی با خیابان حافظ و خیابان وحدت اسلامی (خیابان شاهپور) واقع شدهاست. میدان حسنآباد که پس از انقلاب ایران (۱۳۵۷) به «میدان ۳۱ شهریور» تغییر نام یافته بود،دوباره به نام حسنآباد ثبت گردید میدان حسنآباد از میدانهای تاریخی و بخشی از بافت تاریخی و سنتی تهران قاجاری است. این میدان و ساختمانهای گنبدی پیرامونش در سال ۱۳۰۹ ساخته شد و به بهرهبرداری رسید.
سه شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸
عکاس: مازن هواشم