باغ نگارستان بین سالهای ۱۲۲۸-۱۲۲۲ هـ .ق. به فرمان فتحعلیشاه قاجار، با هدف ایجاد یک مرکز ییلاقی ـ حکومتی در خارج از دارالخلافه تهران ساخته شد. به دلیل وجود نقاشیها و نگارههای متعددی از فتحعلیشاه و درباریان او در ساختمانهای مختلف، این باغ به نگارستان شهرت یافت. این قصر ـ باغ در روزگار اولیة خود دارای وسعت زیادی بوده است، به گونهای که طبق اسناد قاجاری دروازة جنوبی آن در ضلع شمالی میدان بهارستان واقع بوده و از طرف شرق به دروازه شمیران و از طرف غرب به خیابان صفیعلیشاه منتهی میشده است. در این قصر ـ باغ عمارتها و تالارهای باشکوهی چون عمارت دلگشا، تالار سلام، تالار قلمدان و چندین حوضخانه بر پا گردیده بود. باغ نگارستان رویدادهای تاریخی ـ سیاسی فراوانی را به خود دیده است که از جمله میتوان به قتل دولتمرد آزادة ایرانی میرزا ابوالقاسم قائم مقام فراهانی به دست محمدشاه و عوامل او اشاره کرد.
یکشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۵
عکاس: ساناز دریایی
اِبنِ بابُوَیْه نخستین آرامگاه شهر ری و دومین آرامگاه تهران است که بسیاری از مشاهیر ایران در آن دفن هستند. نام این آرامگاه برگرفته از نام محمد بن بابُویه معروف به شیخ صدوق یکی از فقها و دانشمندان شیعه است که آرامگاه او در آنجا واقع شدهاست. اساس گزارشها و مستندات تاریخی، پیش از زمان ناصرالدین شاه، آرامگاه ابن بابویه کشتزار و باغ بسیار وسیعی بودهاست، اما در پی کشف جسد سالم فردی در سردابی زیر آن باغ و بدست آمدن سنگی درون سرداب که آشکارا نشان میداد پیکر ازآن شیخ صدوق است که بیش از ۸۰۰ سال پیش درگذشتهاست، بیدرنگ بقعه شیخ صدوق بر آن مزار احداث میکنند. به اعتقاد برخی کارشناسان بنای نخستین آرامگاه ابن بابویه، به دوران سامانی برمیگردد و بعدها در اثر سیل تخریب شدهاست. آرامگاه ابتدایی شیخ صدوق نیز، در گذر زمان به خاطر حمله مغولان و جنگهای خوارزمشاهیان و تیموریان و همچنین به علت حوادث مختلف چندین مرتبه خراب و ویران شد بهگونهای که سرانجام - تا پیش از کشف - سالها در زیر تودههای خاک پنهان میماند. پس از برپایی بقعهٔ شیخ صدوق، افراد زیادی در اطراف آن به خاک سپرده شدند و مقبرههای بزرگ وباشکوهی هم اطراف آن احداث شد. از افراد مشهوری که در این آرامگاه دفن شدهاند میتوان به غلامرضا تختی، ابوالحسن جلوه، شیخ رجبعلی خیاط، رحیم موذن زاده اردبیلی، محمدعلی فروغی، علی اکبر دهخدا، علی اکبر خوشدل تهرانی، محمد صادق فخرالاسلام افشار، علی اکبر غفاری، ابوالقاسم پاینده، حسین بهزاد، میرزاده عشقی، دکتر سیدحسین فاطمی، فخرالدوله، همسر امیر کبیر، شیخ زاهد، سید رضا دربندی، سرهنگ محمود ایروانی اعظم از موسسان مدرسه موسیقی ایران و ... اشاره نمود.
یکشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۵
عکاس: ساناز دریایی
پایانه تاکسیرانی میدان ونک یکی از ایستگاه های تاکسی مهم در شهر تهران است که دارای خط های زیاد به مقصد های مختلف است.
دوشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۵
عکاس: ساناز دریایی
نمایش کولا به نویسندگی و کارگردانی : نصیر ملکی جو و بازیگری پوریا سلطان زاده، سروش شاکر در تئاترشهر - مرکز مطالعات اجرایی قشقایی به روی صحنه رفت.
سه شنبه ۱۶ شهریور ۱۳۹۵
عکاس: ساناز دریایی
شهربانو مرکزی زنانه است که سعی دارد بتواند نیازهای ضروری فرهنگی، هنری، اقتصادی، تفریحی، ورزشی و... زن ایرانی را در یک محیط امن و سالم برآورده کند.
شهربانو به عنوان مرکزی زنانه عهده دار ارائه خدمات مختلف به بانوان منطقه و فرزندان دخترشان است. علاوه بر این، ارتقاء سطح فرهنگی و اجتماعی بانوان منطقه از طریق ارائه خدمات مشاورها، کلاسها و بروشورهای آموزشی، ترویج فرهنگ ورزش و... ، ایجاد بسترهای مناسب جهت کسب مهارتهای تولیدی با رویکرد اشتغال زایی به منظور ارتقاء فرهنگ تولید در خانواده و جامعه از دیگر زمینه هایی است که مراکز شهربانو در آن فعالیت میکنند. ارائه تسهیلات برای مشاغل خانگی از طریق راه اندازی بازارچه های کوثر، تلاش در جهت ارتقاء فرهنگ معنوی و اخلاقی در سطح منطقه از طریق برگزاری دوره های آموزش قرآن و اخلاق به فرزندان و بانوان از دیگر خدمات مجموعه شهربانو است. این مجموعه در منطقه 14 شهرداری تهران واقع شده است.
چهارشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۵
عکاس: ساناز دریایی
مراسم تشییع فرهنگ شریف امروز در تالار وحدت برگزار شد. فرهنگ شریف، (زادهٔ ۱۳۱۰ در آمل- درگذشتهٔ ۱۷ شهریور ۱۳۹۵ در تهران) نوازنده صاحب سبک تار بود. یکی از مهمترین و دلنشینترین سبکهای نوازندگی تار متعلق به او بود. وی با ابداعاتی که در نحوهٔ انگشتگذاری و مضراب زنی در نقاط مختلف سیمهای تار انجام داده، از تار صدایی کاملاً متفاوت به وجود آورده که بسیاری معتقدند زیباترین صدای تولید شده از ساز تار است.
شنبه ۲۰ شهریور ۱۳۹۵
عکاس: ساناز دریایی
شهرک اکباتان یکی از بزرگترین و مدرنترین شهرکهای خاورمیانه است که در غرب تهران و ناحیه ٦ منطقه ۵ شهرداری تهران قرار گرفتهاست. این شهرک ۵٫۹۴ کیلومتر مربع وسعت دارد. این شهرک از سمت شرق به کوی بیمه و شهرک آپادانا، از شمال به اتوبان تهران کرج، از غرب به نمایشگاه صنایع هواپیمایی و از جنوب به بزرگراه شهید لشگری محدود و عمر مفید آن حدود ۳۰۰ سال برآورد شده است. شهرک اکباتان در مسیر خط چهار متروی تهران قرار دارد و دارای یک ایستگاه مترو است که تا سال ۱۳۹۴ دو ایستگاه آن راه اندازی شده است.
دوشنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۵
عکاس: ساناز دریایی