موزه شهدا یکی دیگر از موزههای کلانشهر تهران است که در آن وسایل و آثار شخصی به جا مانده از شهدای جنگ تحمیلی ایران و عراق، شهدای انقلاب اسلامی و شهدای دیگر وقایع این سرزمین به نمایش گذاشته شدهاند. در موزهی شهدا میتوانید عکس، وصیتنامه، دفترچه خاطرات، مدارک تحصیلی، سجاده، قرآن، تسبیح، قلمکاری، عینک مطالعه، نوار سخنرانی، مقالات، کتابها و آثار هنری ۷۰۰ شهید وطن را مشاهده کنید.
سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۷
عکاس: مازن هواشم
در موزه حیات وحش دارآباد بهعنوان یکی از اصلیترین مجموعههای آشنایی با حیات وحش در ایران، علاوه بر گونههای متنوع گیاهی، چند صد گونه جانوری به صورت زنده یا تاکسیدرمی شده نگهداری و ارائه میشود.
میراث به جا مانده شامل میراث فرهنگی، تاریخی و طبیعی است و موزههای تاریخ طبیعی مانند موزه حیات وحش دارآباد یکی از مهمترین موزهها هستند که به مطالعه و بررسی میراث طبیعی و به نمایش گذاردن نمونههای قابل نگهداری در جهت افزایش دانش زیست محیطی مردم و تشویق به حفاظت از آنها میپردازند.
از دلایل پیدایش این مجموعهها که در برگیرنده نمونههای طبیعی هستند، افزایش علاقه به تاریخ انسانی و طبیعی از جمله حیات وحش بوده است.
کشور ما نیز به علت وسعت زیاد، چین خوردگیها، پستی و بلندیها و شرایط اقلیمی خاص از زیستگاههای طبیعی با ارزش است که گونههای متنوع و بی نظیری از حیات وحش گیاهی و جانور را در دل خود جای داده است.
موزه حیات وحش دارآباد از کاملترین مراکز معرفی گونههای طبیعی و حیات وحش ایران در فضای یک موزه تخصصی و آموزشی به شمار میرود که در ساختمانی به مساحت ۲۵۰۰ متر مربع و در زمینی به مساحت ۱۲۰۰۰ متر مربع در ابتدای محدوده دارآباد و خیابان آجودانیه در خیابان موزه واقع شده است. ساختمان موزه که بنایی نیمه تمام و متعلق به یکی از اعضای دوره پهلوی بوده، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۷۲ توسط شهرداری تهران خریداری شده است.
این بنا در کوتاهترین زمان ممکن با انجام تغییرات وسیع و اساسی با صرف هزینهای قابل توجه، توسط شهرداری منطقه یک به موزه آثار طبیعی و حیات وحش ایران تبدیل شده است.
آدرس: میدان نیاوران، خیابان دارآباد، بعد از آجودانیه، خیابان موزه
تلفن تماس : 96027011
جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
عکاس: شایان محرابی
خستین زندان تهران قدیم، در زمان ریاست سوئدیها بر شهربانی (بلدیه) در ساختمان اداره کل تشکیلات نظمیه در جنوب غربی میدان توپخانه قرار داشت. این زندان کوچک مرکب از سه اتاق معروف به حبس نمره یک و چندین اتاق و زیرزمین برای زندانیان عمومی بود.
زندان قصر 192 اتاق برای محبوسان داشت که 96 اتاق آن پنج نفری و مابقی یک نفری بودند. علاوه بر آن در قسمت مریضخانه شش اتاق شش نفری و شش اتاق یک نفری برای زندانیان مریض ساخته شده بود. زندان قصر گنجایش 800 نفر محبوس را داشت.
یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷
عکاس: مازن هواشم