بازدید از بافت تاریخی و پروژه‌های فعال منطقه ۱۲ تهران 58

بازدید از بافت تاریخی و پروژه‌های فعال منطقه ۱۲ تهران

تور عکاسی منطقه ۱۲ تهران ، ملقب به قلب طهران ، سه‌شنبه ۶ شهریور ۱۴۰۳ به مناسبت روز جهانی عکاس ، با بازدید از خانه دبیر الملک ، عمارت کاظمی ، مجموعه ورزشی در حال ساخت در محله امام زاده یحیی(ع) ، باغ عمارت کیهانی و عمارت گیلان نو برگزار شد.
عمارت مسعودیه 23

عمارت‌های تاریخی تهران (1)

عمارت و باغ تاریخی مسعودیه در بافت تاریخی و قلب سیاسی تهران دویست ساله کشور واقع شده است. این مجموعه با عملکرد دیوان‌خانه و مجموعه اقامتی مسعود میرزا ملقب به ضل‌السلطان در بین سال‌های 1290-1295 هجری قمری با مساحتی حدود پانزده هزار متر مربع ساخته شده است. عملکرد‌های متنوع متاخر مجموعه (مقر وزارت معارف، اوقاف و وزارت فرهنگ، وزارت آموزش و پرورش و در نهایت سازمان میراث فرهنگی کشور) و نیز گذر ایام، سبب تغییرات کالبدی-فضایی گسترده‌ای در ماهیت مجموعه گردیده است.
میدان حسن آباد 28

میدان حسن آباد

میدان حسن‌آباد (نام‌های پیشین: «میدان ملک‌المتکلمین»یا «میدان هشت گنبد» یا «میدان ۳۱ شهریور» میدانی است در بافت تاریخی شهر تهران که در تقاطع خیابان امام خمینی با خیابان حافظ و خیابان وحدت اسلامی (خیابان شاهپور) واقع شده‌است. میدان حسن‌آباد که پس از انقلاب ایران (۱۳۵۷) به «میدان ۳۱ شهریور» تغییر نام یافته بود و دوباره به نام حسن‌آباد ثبت گردید میدان حسن‌آباد از میدان‌های تاریخی و بخشی از بافت تاریخی و سنتی تهران قاجاری است. این میدان و ساختمان‌های گنبدی پیرامونش در سال ۱۳۰۹ ساخته شد و به بهره‌برداری رسید.
کوچه هایی با کاشی فیروزه ای 20

کوچه هایی با کاشی فیروزه ای

کاشی های قدیمی که در سال های دور معرف نام معابر بودند اکنون نیز در برخی کوی های محلات مرکزی و بافت تاریخی پایتخت بر دیواره ها نصب و معرف قدمت محله ها به گردشگران و تهرانگردان هستند.
تور دوچرخه سواری خانوادگی منطقه 11 1

تور دوچرخه سواری خانوادگی منطقه 11

تور دوچرخه سواری خانوادگی منطقه 11 صبح امروز جمعه 21 تیر ماه از میدان حسن آباد و گذر از بافت تاریخی این منطقه تا خانه تیمور تاش برگزار شد .
شهرنگار؛ میدان حسن آباد 18

شهرنگار؛ میدان حسن آباد

میدان حسن‌آباد (نام‌های پیشین: «میدان ملک‌المتکلمین»یا «میدان هشت گنبد» یا «میدان ۳۱ شهریور» میدانی است در بافت تاریخی شهر تهران که در تقاطع خیابان امام خمینی با خیابان حافظ و خیابان وحدت اسلامی (خیابان شاهپور) واقع شده‌است. میدان حسن‌آباد که پس از انقلاب ایران (۱۳۵۷) به «میدان ۳۱ شهریور» تغییر نام یافته بود،دوباره به نام حسن‌آباد ثبت گردید میدان حسن‌آباد از میدان‌های تاریخی و بخشی از بافت تاریخی و سنتی تهران قاجاری است. این میدان و ساختمان‌های گنبدی پیرامونش در سال ۱۳۰۹ ساخته شد و به بهره‌برداری رسید.
بازدید فعالان فضای مجازی از اماکن دیدنی تهران 26

بازدید فعالان فضای مجازی از اماکن دیدنی تهران

تعدادی از فعالان فضای مجازی روز جمعه از برخی اماکن دیدنی تهران شامل خیابان سی تیر، نوروزگاه خیابان برادران مظفر، موزه ملک، بافت تاریخی و بلوار کشاورز بازدید کردند.
کاروانسرای خانات 5

کاروانسرای خانات

کاروانسرای خانات را به اواخر دوران ناصرالدین شاه قاجار و سال‌های حدود ۱۳۰۰ هجری قمری نسبت داده‌اند. در نقشه تهران نیز که در سال ۱۳۰۹ هجری قمری توسط نجم الملک تهیه شده، عمارت کاروانسرا وجود دارد. کاروانسرا در جوار جاده برون‌شهری تهران یعنی «جاده حضرت عبدالعظیم» بنا گردید که آن زمان از خارج بافت تهران قرار داشته‌است. تا اواسط سلطنت ناصرالدین شاه تهران هنوز در حصار صفوی که در سال ۹۶۱ هجری قمری بنا گردیده بود، محصور بود و در این زمان حصار قدیمی تهران خراب و حصار جدیدی ناصری گرداگرد آن ساخته شد و بدین ترتیب ضلع جنوبی حصار از خیابان مولوی به خیابان شوش تغییر کرد و با توسعه شهر، کاروانسرای خانات داخل تهران افتاد. عمارت کاروانسرای خانات، بزرگترین بنا در نوع خود در داخل بافت مرکزی شهر تهران و همچنین داخل بافت تاریخی بوده که فاقد حریم مصوب می‌باشد. کاروانسرا تاکنون کاربری خود را حفظ کرده‌است. کاروانسرای خانات در زمینی قرار گرفته‌است که اضلاع چهار گوشه آن غیر متقارن است اما صحن بنا از محوطه‌ای چهارگوش و متقارن شکل گرفته و به این ترتیب قناسی زمین از دید بازدیدکننده پنهان مانده‌است. در صحن بنا حجره‌های متقارن که تعداد آن به ۵۴ واحد می‌رسد، استقرار یافته‌اند. صحن دارای دو ایوان است که یک ایوان در سمت شرق به ورودی اصلی بنا راه دارد و ایوان دیگری در غرب به ورودی دوم بنا منتهی می‌شود. ورودی اصلی بنا با دالانی که در اطراف آن حجرات بزرگی قرار دارند به بازار امین السلطان راه دارد. در ضلع شمال شرقی پس از عبور از یک دالان به باربند و اصطبل‌ها می‌رسیم که در قدیم محل نگهداری چهارپایان بوده‌است. کاروانسرای خانات واقع در خیابان صاحب جمع، شمال میدان شوش، جنوب چهارراه مولوی است.
خانه موزه شهید مدرس 1

خانه موزه شهید مدرس

خانه شهید سید حسن مدرس در محله عودلاجان از محلات محدود حصار ناصری شهر تهران قرار دارد. این خانه که کامل ترین شکل یک خانه سنتی را در بافت تاریخی تهران به نمایش می گذارد، از بخش های مختلف اندرونی و بیرونی، مطبخ، کالسکه خانه تشکیل شده است. در این خانه تاریخی مجموعه ای از هنرها شامل گچبری، حجاری، آجرکاری، گره چینی، نقاشی و کتیبه نگاری در کامل ترین شکل، به کار رفته است. در نقشه ی تاریخی شهر تهران که متعلق به سال ۱۲۷۵ هـ . ق است، این خانه با عنوان «خانه وزیر مختار فرانسه» مشخص شده است. مرحوم سید حسن مدرس در اوایل قرن معاصر و در دوره نمایندگی مجلس، در این خانه سکونت داشت.
میدان حسن آباد 28

میدان حسن آباد

میدان حسن‌آباد (نام‌های پیشین: «میدان ملک‌المتکلمین»یا «میدان هشت گنبد» یا «میدان ۳۱ شهریور» میدانی است در بافت تاریخی شهر تهران که در تقاطع خیابان امام خمینی با خیابان حافظ و خیابان وحدت اسلامی (خیابان شاهپور) واقع شده‌است. میدان حسن‌آباد که پس از انقلاب ایران (۱۳۵۷) به «میدان ۳۱ شهریور» تغییر نام یافته بود و دوباره به نام حسن‌آباد ثبت گردید میدان حسن‌آباد از میدان‌های تاریخی و بخشی از بافت تاریخی و سنتی تهران قاجاری است. این میدان و ساختمان‌های گنبدی پیرامونش در سال ۱۳۰۹ ساخته شد و به بهره‌برداری رسید.
خانه شهید سید حسن مدرس 38

خانه شهید سید حسن مدرس

خانه شهید سید حسن مدرس در محله عودلاجان از محلات محدود حصار ناصری شهر تهران قرار دارد. این خانه که کامل ترین شکل یک خانه سنتی را در بافت تاریخی تهران به نمایش می گذارد، از بخش های مختلف اندرونی و بیرونی، مطبخ، کالسکه خانه تشکیل شده است. در این خانه تاریخی مجموعه ای از هنرها شامل گچبری، حجاری، آجرکاری، گره چینی، نقاشی و کتیبه نگاری در کامل ترین شکل، به کار رفته است. در نقشه ی تاریخی شهر تهران که متعلق به سال 1275 هـ . ق است، این خانه با عنوان «خانه وزیر مختار فرانسه» مشخص شده است. مرحوم سید حسن مدرس در اوایل قرن معاصر و در دوره نمایندگی مجلس، در این خانه سکونت داشت.
حمام تاریخی نواب 7

حمام تاریخی نواب

حمام نواب از جمله آثار دوره قاجاریه شهر تهران است و در خیابان 15 خرداد شرقی، کوچه بیک دامغانی( بازارچه نواب سابق) قرار دارد. توسط زنانی به نام‌های سارا سلطان خاتون و سارا حاجر خاتون که دختران فردی به نام نواب بوده‌اند ساخته شده است. حمام نواب، پاتوق فرهنگی بافت تاریخی شد حمام نواب برای جلوگیری از اتلاف گرما و امکان استفاده از آب قنوات و چشمه‌ها به برای استحمام، پایین‌تر از سطح زمین ساخته شده است. مصالح به کار رفته در ساخت این بنا شامل آجر، آهک، ساروج، سنگ و کاشی است. در این بنا پس از مرمت، از سیمان نیز برای حفظ آن استفاده شده است. حمام نواب دارای بخش‌هایی چون هشتی، سربینه، تنظیف گرمخانه، سرویس بهداشتی، خزینه، استخر و ستون است.
میدان حسن آباد 2

میدان حسن آباد

میدان حسن آباد از میدان‌های تاریخی و جزء بافت تاریخی و سنتی تهران قاجاری است. ساختمان‌های چهار طرف میدان، کار قلیچ باقلیان است و مهندس محاسب آن، معمار برجستهٔ ارمنی لئون تادوسیان بوده‌است و ساخت گنبدهای مدور میدان اثر استاد اکبر نکووقت تک که به استاد اکبر خواهر زاده معروف بودند.
آیین بهره برداری از پروژه های طرح ارتقاء کیفیت زندگی  20

آیین بهره برداری از پروژه های طرح ارتقاء کیفیت زندگی

صبح چهارشنبه 1 اردیبهشت آیین بهره برداری از پروژه های طرح ارتقاء کیفیت زندگی در بافت تاریخی شهر تهران با حضور شهردار تهران برگزار شد