محمدعلی نجفی شهردار تهران بعدازظهر امروز 8 بهمن ماه 96 از ستاد برف روبی منطقه 11 و ایستگاه آتش نشانی شماره 46 ( شهید امیرحسین داداشی ) بازدید کرد.
یکشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۶
عکاس: احسان رأقتی
خانه و موزهٔ مقدم مربوط به اواخر دورهٔ قاجار است و در تهران، در ضلع شمالی خیابان امام خمینی، خیابان شیخ هادی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۲۹۲۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
موزه و خانهٔ مقدم در آغاز، عمارتی بزرگ و مجلل و محل سکونت خاندان محمدتقی خان احتسابالملک از صاحبمنصبان مشهور دربار قاجاریان و رئیس ادارهٔ احتسابیهٔ تهران و وزیر مختار ایران در برن سوئیس، بوده که بعدها در اختیار محسن مقدم، استاد باستانشناسی دانشگاه تهران، قرار میگیرد. او به همراه همسر فرانسویاش در خانهٔ پدری خود در تهران ساکن شد. محسن مقدم و همسرش «سلما» که کارمند کتابخانه و موزهٔ ملی ایران بود، در کنار فعالیتهای علمی، آثار و اشیاء فراوانی را با هدف حفظ میراث فرهنگی و تاریخی ایران گردآوری کردند. استاد مقدم بسیاری از آثار ارزشمند جمعآوری شده مانند کاشی، قطعات سنگی تراشیده شده و غیره را با الهام از فضاهای سنتی ـ تاریخی به نحو چشمگیری در جای جای این عمارت قدیمی نصب و برخی دیگر مانند کلکسیون پارچه، چپق و قلیان، سفالینه، شیشه، تابلو نقاشی، مسکوکات، مهرها و اسناد تاریخی و غیره. را با نظم و ترتیب خاصی در خانه پدری نگهداری نموده است.
سه شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۶
عکاس: ساناز دریایی
ساختمان گنجینه اسناد هویتی مفاخر کشور (موزه ثبت احوال) همزمان با انقراض سلسله قاجار و شروع حکومت پهلوی اول در محله حسن آباد تهران در دو طبقه و به مساحت 780 مترمربع ساخته شد. آنگونه که در سند رسمی ملک به ثبت رسیده، گنجینه اسناد هویتی مفاخر کشور، یک باب عمارت مشتمل بر اندرونی و بیرونی و باغ بنمره سه هزار و یکصد و شصت و دو واقع در تهران ناحیه 3 حسن آباد خیابان سپه روبروی باستیون انتقالی از صمت الملوک خانم و قمر خانم مبشر و عزت خانم مبشر و احمد میرزا دولتشاهی و محمد علی میرزا دولتشاهی قیم عباس میرزا صغیر بوده که در سال 1313 هجری شمسی به نام اداره احصاییه و سجل احوال ثبت گردیده است.
این ساختمان دارای دو ایوان سراسری بوده که در دو ضلع شرقی و غربی ساختمان امتداد یافته و ستونهای آن یادآور معماری قبل از اسلام و تلفیق آن با طرحهای معماری نوین است. آنچه در این بنا بیش از همه چشم نوازی میکند نوع پوشش فوقانی بام ساختمان، شیروانی و سقف زیرزمین است که از جنس آجر بوده و در شکلها و فرمهای مختلف جنبه تزیینی به بنا بخشیده است. گچبریهای بکار رفته در بخشهای داخلی و خارجی، کاشی کاری طبقه زیرین و سنگهای حکاکی بکار رفته در قسمت بیرونی ساختمان، از دیگر جنبههای هنری و تزیینی موزه ثبت احوال به شمار میآید.
نخستین سند سجلی متعلق به خانم فاطمه ایرانی که در سال 1297 در محله سنگلج تهران به دنیا آمده است نیز در این موزه نگهداری میشود.
در این گنجینه، اسناد هویتی شخصیت هایی چون امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری، آیتالله بروجردی، آیتالله مرعشی نجفی، آیتالله محمدرضا گلپایگانی،پروفسورحسابی ،غلامرضا تختی، دکتر علی شریعتی، دکتر سیدجعفر شهیدی، سهراب سپهری، پروین اعتصامی و سایر چهره های فرهنگی، هنری، علمی و سیاسی کشور نگهداری میشود.
شنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۶
عکاس: ساناز دریایی
اختتامیه جشنواره ورزشی دهه فجر شهرداری تهران بدر بخش فوتسال با قهرمانی تیم آتش نشانان به پایان رسید، همچینین تیم های شهرداری منطقه 20 و برج میلاد تهران به ترتیب مقام های دوم و سوم این بخش از مسابقات را دریافت نمودند. فینال این مسابقات امروز سه شنبه 17 بهمن ما در ورزشگاه شهرداری منطقه 11 برگزار شد.
سه شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۶
عکاس: شایان محرابی