این خانه در زمان احمد شاه قاجار ساخته شده و مالک اول آن سید احمد آلاحمد بوده و بعد از وی به پدر جلال آلاحمد منتقل شده است.
این خانه در سال 1308 تخریب و به شکل اساسی بازسازی شد و جلال آلاحمد در سال 1310 (در سن 8 سالگی) به این خانه نقل مکان و تا 17 سالگی در آن زندگی کرد.
این خانه دارای دو حیاط بیرونی و اندرونی و همچنین پلانی با طرح ترکیبی از معماری سنتی و کلاسیک دوران خود است. بخش اصلی نمای این خانه در قسمت جنوب است و در ورودی نیز دارای درب چوبی بوده است.
سقف اتاقها در طبقه اول کوتاه اما در طبقه بالا بلندتر است. تمای تمام بنا از آجر است و در بخشهایی از نماهای داخلی از گچ استفاده شده است.
خانه جلال آلاحمد در سال 1383 توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره 11206 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
سه شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۷
عکاس: شایان محرابی
این خانه با ارزش دوره قاجاریه مال وزیر جنگ مظفر الدین شاه بوده و کلی جای دیدنی مثل تالار بزرگ آینه کاری شده ،زیر زمین آینه کاری شده.تالار بزرگ بالا، حوضخانه با تزئینات کاشیکاری و چند تا اتاق های مخصوص برگزاری جلسه هاشون داشته. در حال حاضر «انجمن آثار و مفاخر فرهنگی» در این خانه اقامت دارد.
چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۷
عکاس: شایان محرابی
بازدید شهردار تهران و اعضای شورای شهر از حرم عبدالعظیم حسنی(ع) به مناسبت روز تهران
جمعه ۱۳ مهر ۱۳۹۷
عکاس: شایان محرابی
بازدید شهردار تهران و اعضای شورای شهر از برج طغرل به مناسبت روز تهران
جمعه ۱۳ مهر ۱۳۹۷
عکاس: شایان محرابی
نمایش مده آ براساس برداشتی آزاد از مده آی هاینر مولر به کارگردانی ندا قاسمیان و با بازی ونوشه واحدی و هامون هوشیار در مرکز تئاتر مستقل تهران روی صحنه رفته است.
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۷
عکاس: میلاد بهشتی
در خرداد سال 1383 مرکز پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اساسنامهای مشتمل بر 24 ماده و 18 تبصره به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ارتقاء یافت.
ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی و زمینشناسی از جمله ده کشور سانحهخیز جهان به شمار میآید و همواره بر اثر بروز سوانحی چون سیل، زلزله، خشکسالی و غیره، خسارات جانی و مالی قابل توجهی به کشور وارد آمده است.
از همین رو سالهاست راههای کاهش اثرات سوانح طبیعی در کشور مورد توجه قرار گرفته است و تلاش میشود تا همگام با تجربههای جهانی در این حوزه، شاخص ایمنی و آمادگی در برابر سوانح طبیعی ارتقاء یابد در این میان، برنامهریزی برای پیشگیری و افزایش آمادگی در برابر سوانح در شهر تهران به عنوان مرکز فعالیتهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور از اهمیت زیادی برخوردار است.
شهرداری تهران ملزم به تشکیل ستاد مدیریت بحران شهر تهران با هدف هماهنگی امور مربوط به مراحل مدیریت بحران (پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی) شد و تمامی دستگاههای اجرایی و سازمانهای مستقر در شهرتهران موظف شدند با این ستاد همکاری نمایند
همچنین براساس مصوبه کمیته ملی کاهش اثرات بلایای طبیعی شهردار تهران از سوی وزیر کشور به عنوان رئیس ستاد مدیریت بحران شهر تهران منصوب شد. از سوی دیگر با توجه به این که مرکز مطالعات زلزله و محیط زیست شهرداری تهران با همکاری آژانس همکاریهای بینالمللی ژاپن (جایکا) طرح ریز پهنهبندی لرزهای شهر تهران را در دست انجام داشت، به تدریج زمینه همکاری، تعامل و ادغام دو مجموعه دبیرخانه طرح جامع مدیریت بحران شهر تهران و مرکز مطالعات زلزله و محیط زیست شهر تهران، فراهم شد.
پنج شنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۷
عکاس: شایان محرابی
خانه موزه شهید مدرس در محله ی عودلاجان قرار دارد و داری سه در ورودی است . این بنا دارای یک حیاط بزرگ مرکزی و دو حیاط کوچکتر در شمال غربی و جنوب غربی است. در قسمت شمالی حیاط مرکزی ساختمان اصلی بنا قرار دارد که در واقع محل زندگی شهید مدرس بوده است تالار اصلی دارای دو اتاق کوچک تر (گوشواره) در طرفین ودر قسمت زیر زمین دارای حوضخانه است . در قسمت شمال غربی حیاط کوچک زیبایی قرار دارد شامل دو اتاق که محل زندگی خواهر شهید مدرس بوده است در حال حاضر جهت دفتر دارالقرآن امام علی (ع) مورد استفاده می باشد در قسمت غربی حیاط مرکزی ساختمانی متشکل از تالاری بزرگ با ایوان کوچک و دو ستون آجری قرار دارد که بوسیله یک در از حیاط مرکزی جدا می شود این ساختمان در قسمت زیر زمین دارای دواتاق است. شهید مدرس از تالار اصلی بعنوان محل برگزاری جلسات تدریس و تفسیر استفاده می کرده که در حال حاضر به دارالقرآن امام علی (ع) اختصاص یافته است .در قسمت جنوبی حیاط مرکزی بنایی یک طبقه با دو اتاق مجزا و دو اتاق در قسمت زیر زمین که محل تشکیل جلسات وملاقات بوده است
دوشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۷
عکاس: محمد محسنی فر
نمایش پل یادگار به نویسندگی پریسا نوروزی و کارگردانی سمیرا زائری در تماشاخانه باران روی صحنه رفته است.
دوشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۷
عکاس: میلاد بهشتی
مراسم افتتاحیه و نخستین اجرای نمایش محیطی نقطه رهایی شامگاه دوشنبه برگزار شد.
سه شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۷
عکاس: محمد محسنی فر
موزه ماشین های اداری گنجینه ی شخصی فرشاد کمال خانی شامل قدیمی ترین ماشینهای اداری اولیه دنیا از قبیل ماشین تحریر، ماشین حساب و چرتکه، مداد تراش رومیزی و منگنه، پرفراژ چک، صندوق پول، دستگاه پلی کپی، دستگاه ساعت زنی و همچنین دستگاه تلگراف و تلفن از کشور های گوناگون با میانگین قدمتی در حدود 150 سال است. همچنین گنجینه با دارا بودن نمونه های ابتدائی و منحصر به فرد در میان خود در بین مجموعه های موجود در دنیا جزء بی نظیرترین ها می باشد. امیدواریم این گنجینه بتواند پلی باشد برای تأمل و تفکر و گذشتن از دنیای اختراعات به ظاهر ساده و در عین حال مؤثر دیروز تا دنیای پیچیده و سرشار از نوآوری و پر شتاب امروز.
با گلگشتی در این مجموعه می توان به خوبی تلاشهای مخترعین دیروز را برای آغاز عصری نوین در تاریخ بشری لمس نمود و تأثیر گذاری این تلاشها را در به ثمر رسیدن دنیای سراسر تکنولوژی و مدرن امروزی درک کرد. می توان گفت ما به نوعی وامدار این مخترعین پرتلاش و خلاق هستیم.
شنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۷
عکاس: شایان محرابی