به وقت خدمت؛ سبزه‌میدان 16

به وقت خدمت؛ پروژه بازآفرینی میدان‌گاه تاریخی سبزه میدان

پروژه بازآفرینی میدان‌گاه تاریخی سبزه میدان با هدف ایجاد فضای مکث و پیوند اجتماعی در پرترددترین ناحیه بازار بزرگ تهران در فضایی به وسعت ۳ هزار مترمربع احداث شده است.
صدوهفتادوسومین پویش امید و افتخار 23

صدوهفتادوسومین پویش امید و افتخار

آیین بهره‌برداری «زیرگذر و پیاده‌راه گلوبندک» و «بازپیرایی میدانگاه تاریخی سبزه‌میدان» در قالب نخستین پویش امید و افتخار سال ۱۴۰۴ شنبه ۲۳ فروردین‌ماه برگزار شد.
عمارت کاظمی (سرای کاظمی) 36

عمارت کاظمی (سرای کاظمی)

عمارت کاظمی یا همان سرای کاظمی که «خانه موزه تهران قدیم» نام جدید آن است از خانه‌های قدیمی تهران، در محله چاله میدان قدیم در همسایگی امام زاده یحیی با ارزشی استثنایی قرار دارد . موقعیت فعلی بنا سرای کاظمی از خانه‌های قدیمی تهران، در خیابان 15 خرداد، در محله‌ی امامزاده یحیی کوچه ابوالقاسم شیرازی واقع شده است. این محله قدیمی، دارای ارزش‌های خاص معماری و شهر سازی شامل بافت مسکونی، راسته، گذرهای ارتباطی، فضای شهری خصوصی و عمومی است. این محله، با توجه به تخریب‌های ناشی از ساخت و ساز جدید، بخش عمده ای از ساکنان خود را از دست داده است و اقشار جدید با تفاوت‌های فرهنگی و اجتماعی در این محله سکنی گزیده اند. ملک فوق در مرکز پلاک‌های همجوار خود چون نگینی قرار گرفته است. این بنا که حدود ۱۰۰ سال از ساخت آن می‌گذرد، با توجه به جدا شدن از املاک جنبی، با مساحتی حدود ۲۰۳۳ متر مربع باقی مانده که شامل ۱۲۱۵متر مربع عرصه و فضای باز و ۶۵۰ متر مربع عیان و زیر بنا است. مرمت این پروﮊه از سال ۱۳۸۶، به سفارش معاونت فنی عمرانی منطقه ۱۲ انجام شده است.
محله امامزاده یحیی (ع)‎ 29

محله امامزاده یحیی (ع)‎

محله ای که امروزه تحت عنوان امام زاده یحیی شناخته می شود از شمال به خیابان امیرکبیر ، از شرق به خیابان ری ، از جنوب به خیابان15 خرداد و از غرب به خیابان شهید مصطفی خمینی می رسد. اما در گذشته این محله جزیی از محله بزرگ عودلاجان بوده که دارای وسعت و محدوده ای بیشتر از امروزه بوده است و آنچه بسیاری از منابع تاریخی بر آن تاکید می ورزند ، این است که محله عودلاجان (و به تبع آن امام زاده یحیی) یکی از قدیمی ترین محلات شهر تهران است.
حمام تاریخی نواب 7

حمام تاریخی نواب

حمام نواب از جمله آثار دوره قاجاریه شهر تهران است و در خیابان 15 خرداد شرقی، کوچه بیک دامغانی( بازارچه نواب سابق) قرار دارد. توسط زنانی به نام‌های سارا سلطان خاتون و سارا حاجر خاتون که دختران فردی به نام نواب بوده‌اند ساخته شده است. حمام نواب، پاتوق فرهنگی بافت تاریخی شد حمام نواب برای جلوگیری از اتلاف گرما و امکان استفاده از آب قنوات و چشمه‌ها به برای استحمام، پایین‌تر از سطح زمین ساخته شده است. مصالح به کار رفته در ساخت این بنا شامل آجر، آهک، ساروج، سنگ و کاشی است. در این بنا پس از مرمت، از سیمان نیز برای حفظ آن استفاده شده است. حمام نواب دارای بخش‌هایی چون هشتی، سربینه، تنظیف گرمخانه، سرویس بهداشتی، خزینه، استخر و ستون است.
حمام نواب‎ 3

حمام نواب‎

حمام نواب از جمله آثار دوره قاجاریه شهر تهران است و در خیابان 15 خرداد شرقی کوچه بیک دامغانی( بازارچه نواب سابق) قرار دارد. این بنا توسط زنانی به نام‌های سارا سلطان خاتون و سارا حاجر خاتون که دختران فردی به نام نواب بوده‌اند ساخته شده است. مصالح به کار رفته در ساخت این بنا شامل آجر، آهک، ساروج، سنگ و کاشی است. در این بنا پس از مرمت، از سیمان نیز برای حفظ آن استفاده شده است. حمام نواب دارای بخش‌هایی چون هشتی، سربینه، تنظیف گرمخانه، سرویس بهداشتی، خزینه، استخر و ستون است. حمام نواب برای جلوگیری از اتلاف گرما و امکان استفاده از آب قنوات و چشمه‌ ها به برای استحمام، پایین‌تر از سطح زمین ساخته شده است.
سنگ فرش شدن محله امام زاده یحیی 4

سنگ فرش شدن محله امام زاده یحیی

محله ای که امروزه تحت عنوان امام زاده یحیی شناخته می شود از شمال به خیابان امیرکبیر، شرق به خیابان ری، جنوب به خیابان15 خرداد و از غرب به خیابان شهید مصطفی خمینی می رسد. اما در گذشته این محله جزیی از محله بزرگ عودلاجان بوده که دارای وسعت و محدوده ای بیشتر از امروزه بوده است.