نشست شهر اندیش 5

هفتمین نشست از سلسله نشست‌های شهراندیش

هفتمین نشست از سلسله نشست‌های شهراندیش با موضوع «نسبت بین فضاهای شهری و رویدادهای تاریخی؛ بازخوانی کودتای ۲۸ مرداد»، یک‌شنبه ۲۸ مرداد۱۴۰۳ در سالن جلسات ساختمان شهرداری تهران برگزار شد.
بیمارستان تاریخی نجمیه تهران 22

بیمارستان تاریخی نجمیه تهران

بیمارستان نجمیه بیمارستانی در تهران با سبک معماری اواخر دورهٔ قاجار است که در دهه اول دورهٔ پهلوی افتتاح شده و در خیابان حافظ پایین‌تر از خیابان جمهوری اسلامی واقع شده‌است. نجمیه در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۴۹۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده و همچنین در فهرست موقوفات سازمان اوقاف و امور خیریه کشور قرار دارد. بنیان‌گذار این بیمارستان، ملک تاج خانم فیروز نجم‌السلطنه است. او نوهٔ عباس میرزا، همسر میرزا هدایت الله وزیر دفتر و مادر محمد مصدق است.وى در آن سال ها به ساخت و وقف بیمارستانی در محل سکونت خود، خیابان دروازه یوسف آباد (حافظ امروزی)، همت گمارد که این موقوفه به نام بیمارستان نجمیه تهران تا به امروز باقی است. این بیمارستان نخستین بیمارستان مدرن تهران است که در سال ۱۳۰۶ افتتاح شدو وقف بیماران مستمند ایران گردید. بیمارستان نجمیه محل وفات دکتر مصدق نیز است.
نمایشنامه خوانی کوکوی کبوتران حرم‎ 1

نمایشنامه خوانی کوکوی کبوتران حرم‎

نمایشنامه خوانی کوکوی کبوتران حرم به نویسندگی علیرضا نادری و کارگردانی علی سرابی با خوانش خاطره اسدی، مارال بنی آدم، رویا تیموریان، بهناز جعفری، مینا ساداتی، غزل شاکری،مهراوه شریفی نیا، دیانا فتحی، فروغ قجابگلی، ناهید مسلمی، بهاره مصدقیان و پریسا مقتدی در سالن اصلی تئاتر شهر اجرا شد.
نمایش راپورت های شبانه دکتر مصدق‎ 3

نمایش راپورت های شبانه دکتر مصدق‎

نمایش راپورت های شبانه دکتر مصدق به کارگردانی اصغر خلیلی در تالار وحدت روی صحنه رفته است.
خیابان سی تیر، سنگ فرش می شود  1

خیابان سی تیر، سنگ فرش می شود

خیابان سی تیر خیابانی ویژه در شهر تهران است. این خیابان در یکی از قدیمی ترین و اصیل ترین جاهای تهران قرار گرفته است. نام این خیابان قوام السلطنه بوده است . (قوام السلطنه یکبار در سال ۱۳۲۴ و یکبار هم در سال ۱۳۳۱ پس از استعفای مصدق نخست وزیر ایران شد)، و نام ۳۰ تیر هم برمی گردد به واقعه قیام مردم تهران در ۳۰ تیر سال ۱۳۳۱که مردم تهران در این روز به دعوت آیت الله کاشانی با تطیلی بازار و مغازه ها به خیابانها ریختندو خواستار سرنگونی قوام شدند، که به دستور قوام مردم را به گلوله بستند و عده ای از آنان جان خود را از دست دادند.از این رو نام این خیابان به ۳۰ تیر تغییر نام داد که این خیابان به نام ادیان هم نام دارد. این روزها این خیابان دارد سنگفرش می شود تا با توجه به موزه ها و مکان های دیدنی ای که دارد به صورت پیاده راه استفاده شود.