نشست چهارم «شهراندیش» 10

نشست چهارم «شهراندیش»

نشست چهارم از فصل دوم سلسله نشست‌های شهراندیش با موضوع نسبت بین خلق فضا و تصویر فضا در شهر تهران توسط دبیرخانه هیئت اندیشه ورز شهرداری تهران سه‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۳ برگزار شد.
اکران مستند "شهری شدن" 11

اکران مستند «شهری شدن»

اکران مستند «شهری شدن» صبح امروز سه‌شنبه 18 اردیبهشت‌ماه با حضور اساتید و دانشجویان رشته معماری و شهرسازی به همراه جلسه نقد و بررسی، در ساختمان مجمع شهرداران آسیایی برگزار شد.
موزه عبرت 25

موزه عبرت

موزه عبرت ایران یا همان زندان و شکنجه گاه ساواک، تلاش می کند تا بازدید کننده را با ظلم ها و ستم های رژیم پهلوی به شکل مستند آشنا کند. ساختمان این موزه به دستور رضاشاه در سال ۱۳۱۶ ساخته شد و اولین زندان مدرن ایران به‌حساب می‌آمد که پس از انقلاب اسلامی ایران تبدیل به موزه شد.
موزه عبرت ایران  14

موزه عبرت ایران

موزه عبرت ایران یا همان زندان و شکنجه گاه ساواک، تلاش می کند تا بازدید کننده را با ظلم ها و ستم های رژیم پهلوی به شکل مستند آشنا کند. ساختمان این موزه به دستور رضاشاه در سال ۱۳۱۶ ساخته شد و اولین زندان مدرن ایران به‌حساب می‌آمد که پس از انقلاب اسلامی ایران تبدیل به موزه شد.
کاروان بنی اسد 4

کاروان بنی اسد

زمان که به دوازدهم محرم رسید؛ «بنی اسد» شهدای کربلا را به خاک سپردند؛ واقعه بزرگی که مستند به تاریخ طبری است. اما سالیان سال است که حرکت نمادین اسرای کربلا و حرکت طایفه «بنی اسد» برای خاکسپاری پیکرهای بی سر امام حسین(ع) و 72یار باوفایش، در شهرهای مختلف اجرا می‎شود؛ تعزیه ای از «دل و جان» که لاجرم بر جان و دل می نشیند. امسال هم پایتخت میزبان این تعزیه نمادین و آیینی با قدمت دیرینه بود؛ تعزیه ای که با حضور مردم در مسیر میدان قیام تا سرچشمه حال و هوای دیگری داشت؛ از اشک های بی صدا بر گونه ها و ضجه مادران بر کودکان اسیر کربلا گرفته تا گل های بر سر و تن مالیده و زنانی که با حمل نخل بر سر و سینه می کوبیدند.
تجلیل از سینماگران و فیلمنامه نویستان نیکوکار 13

تجلیل از سینماگران و فیلمنامه نویسان نیکوکار

به همت مرکز فرهنگ نیکوکاری، آیین تجلیل از سینماگران و فیلمنامه‌نویسان خیر و افتتاح نخستین استودیوی حوزه نیکوکاری، در سالن سینماتوگراف موزه سینمای ایران برگزار و از فاطمه سادات محمودپور، مستندساز؛ هادی محقق، کارگردان و فیلمنامه‌نویس؛ بهروز شعیبی، کارگردان و بازیگر و فیلم‌نامه‌نویس؛ هنرمندان نیکوکار در عرصه سینما تقدیر شد. استودیوی نیک‌سو نخستین استودیوی تخصصی کشور در حوزه ترویج نیکوکاری است که در ابتدای سال 1400 تاسیس شد و به تولیداتی همچون انیمیشن، فیلم کوتاه، پادکست و برگزاری کارگاه‌های هنری با محور ترویج نیکوکاری اقدام می‌کند.
مراسم رونمایی مستند "دستمال سرخ‌ها" 23

مراسم رونمایی مستند «دستمال سرخ‌ها»

مراسم رونمایی از مستند سینمایی «دستمال سرخ‌ها»به کارگردانی حنظله تاج‌الدینی در آستانه چهل و یکمین سالگرد دفاع مقدس شامگاه شنبه 27 شهریور 1400 با روایت‌گری حاج حسین یکتا در کهف‌الشهدا برگزار شد. مستند «دستمال سرخ‌ها» به روایت چگونگی شکل‌گیری گردان دستمال‌سرخ و شهادت شهید اصغر وصالی و شهید علی تیموری از فرماندهان این گردان و جنایات گروهگ تروریستی منافقین پس از پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی اشاره دارد.
افتتاحیه مستند زمستان است 1

افتتاحیه مستند زمستان است

مراسم افتتاحیه مستند زمستان است به تهیه کنندگی پیروز حناچی و کارگردانی مهرداد زاهدیان در سالن سینماتوگراف موزه سینمای ایران برگزار شد.
یازدهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران 17

یازدهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران

یازدهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران با اهدای جوایز به برگزیدگان در تالار قلم کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
اکران ویژه مستند در جستجوی فریده در موزه سینما 7

اکران ویژه مستند در جستجوی فریده در موزه سینما

مراسم اکران ویژه مستند در جستجوی فریده به بهانه انتخاب این فیلم به عنوان نماینده ایران در جایزه اسکار 2020 با حضور اهالی سینما در موزه سینمای ایران برگزار شد.
اکران خصوصی مستند میدان جوانان سابق 3

اکران خصوصی مستند میدان جوانان سابق

اکران خصوصی مستند میدان جوانان سابق با حضور اهالی سینما در موزه سینمای ایران برگزار شد.
موزه نقشه تهران 1

موزه نقشه تهران

موزه نقشه تهران واقع در شمال شرق شهر تهران به صورت مجموعه ای بی نظیر حاوی مجموعه‌ی بی‌نظیر از نقشه‌های قدیمی و اصیل شهر تهران به انضمام مستندات قدیمی و کتب مرتبط تا جدید ترین عکس‌های ماهواره‌ای می باشد. این موزه و یا به عبارتی گنجینه در دو طبقه با زیربنایی حدود ۸۰۰ متر مربع در ساختمان مرکز اطلاعات جغرافیایی شهر تهران (TGIC) در سال 1379 با حضور آقایان پرفسور محمد حسن گنجی، مهندس پورکمال، مهندس عباس سحاب، دکتر کیانوش کیانی هفت لنگ، مهندس غلامرضا سحاب، دکتر جواد صفی نژاد و مهندس صفامنش و افراد صاحب نظر دیگر در این زمینه آغاز به کار نمود.
خانه شهید مدرس 2

خانه شهید مدرس

«خانه موزه شهید مدرس»، عمارت تاریخی است که در چهار راه سرچشمه، گذر میرزا محمود وزیر (کوچه شهید جاویدی)، کوچه نصیرالدوله (مدرس) جای دارد. این بنا در سال ۱۳۹۳ توسط «حاج محمد انصاری» خریداری و پس از مرمت به عنوان «دارالقرآن و خانه موزه شهید مدرس» با هدف فعالیت‌های فرهنگی، پژوهشی و اجتماعی و نیز گردآوری مستندات موزه‌های مرتبط با شهید مدرس احیاء شد.
آماده سازی و افتتاحیه نمایشگاه شید 31

آماده سازی و افتتاحیه نمایشگاه شید

آیین افتتاحیه ی نهمین دوره ی جایزه عکس شید (جایزه مستقل عکاسی مستند اجتماعی ایران)عصر دیروز جمعه 10 اسفند در گالری راه ابریشم برگزار شد.
روز پنجم دوازدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت 1

روز پنجم دوازدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت

فیلم های روز پنجم دوازدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت با حضور عبدالرضا رحمانی فضلی (وزیر کشور)، احمد مسجدجامعی (عضو شورای شهر تهران) و علاقه مندان به سینمای مستند در پردیس چارسو اکران شدند.
روز سوم دوازدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت 1

روز سوم دوازدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت

روز سوم دوازدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت با حضور علاقه مندان سینمای مستند در پردیس چارسو برگزار شد.
دوازدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت 25

دوازدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت

روز اول دوازدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت با حضور حسین انتظامی (سرپرست سازمان سینمایی)، علیرضا تابش (مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی) و استقبال خوب علاقه مندان به سینمای مستند و برگزاری کارگاه های محمدرضا اصلانی و همایون امامی در پردیس چارسو سپری شد.
نشست خبری دوازدهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت 1

نشست خبری دوازدهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت

نشست خبری دوازدهمین جشنواره بین المللی سینما حقیقت با حضور سید محمد مهدی طباطبایی نژاد (دبیر جشنواره) و شهنام صفاجو (مدیر روابط عمومی جشنواره) در سالن سینماحقیقت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار شد.
اکران خصوصی مستند پای در دل سنگ 7

اکران خصوصی مستند پای در دل سنگ

اکران خصوصی مستند پای در دل سنگ، تجربه مشترکی از آرمان مکنونی و امیر نیکنام پیرزاده با موضوع طبیعت گردی و آموزش مسائل ابتدایی ایمنی و نجات در طبیعت گردی با محوریت بقا در دریاچه نمک مرنجاب با حضور اهالی هنر و علاقه مندان در سینما فجر برگزار شد.
قبرستان ابن بابویه 18

قبرستان ابن بابویه

اِبنِ بابُوَیْه نخستین آرامگاه شهر ری و دومین آرامگاه تهران است که بسیاری از مشاهیر ایران در آن دفن هستند. نام این آرامگاه برگرفته از نام محمد بن بابُویه معروف به شیخ صدوق یکی از فقها و دانشمندان شیعه است که آرامگاه او در آنجا واقع شده‌است. اساس گزارش‌ها و مستندات تاریخی، پیش از زمان ناصرالدین شاه، آرامگاه ابن بابویه کشتزار و باغ بسیار وسیعی بوده‌است، اما در پی کشف جسد سالم فردی در سردابی زیر آن باغ و بدست آمدن سنگی درون سرداب که آشکارا نشان می‌داد پیکر ازآن شیخ صدوق است که بیش از ۸۰۰ سال پیش درگذشته‌است، بی‌درنگ بقعه‌ شیخ صدوق بر آن مزار احداث می‌کنند. به اعتقاد برخی کارشناسان بنای نخستین آرامگاه ابن بابویه، به دوران سامانی برمی‌گردد و بعدها در اثر سیل تخریب شده‌است. آرامگاه ابتدایی شیخ صدوق نیز، در گذر زمان به خاطر حمله مغولان و جنگهای خوارزمشاهیان و تیموریان و همچنین به علت حوادث مختلف چندین مرتبه خراب و ویران شد به‌گونه‌ای که سرانجام - تا پیش از کشف - سالها در زیر توده‌های خاک پنهان می‌ماند. پس از برپایی بقعهٔ شیخ صدوق، افراد زیادی در اطراف آن به خاک سپرده شدند و مقبره‌های بزرگ وباشکوهی هم اطراف آن احداث شد. از افراد مشهوری که در این آرامگاه دفن شده‌اند می‌توان به غلامرضا تختی، ابوالحسن جلوه، شیخ رجبعلی خیاط، رحیم موذن زاده اردبیلی، محمدعلی فروغی، علی اکبر دهخدا، علی اکبر خوشدل تهرانی، محمد صادق فخرالاسلام افشار، علی اکبر غفاری، ابوالقاسم پاینده، حسین بهزاد، میرزاده عشقی، دکتر سیدحسین فاطمی، فخرالدوله، همسر امیر کبیر، شیخ زاهد، سید رضا دربندی، سرهنگ محمود ایروانی اعظم از موسسان مدرسه موسیقی ایران و ... اشاره نمود.