عمارت‌های تاریخی تهران؛ عمارت مستوفی الممالک 46

عمارت‌های تاریخی تهران؛ عمارت مستوفی الممالک

در محله تاریخی سنگلج تهران، بخش اعیان نشین‌تهران قدیم، عمارتی تاریخی قرار دارد که به خانه مستوفی الممالک مشهور است. این ساختمان متعلق به حسن مستوفی بود که بعد‌ها جا پای پدر گذاشت و ریاست کل مالیه ایران را بر عهده گرفت. خانه مستوفی‌الممالک در سال ۱۳۱۱ ساخته شد و به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این عمارت با سبک و سیاق خاص معماری دوره قاجار، یعنی استفاده از عناصر و بن مایه‌های اروپایی ساخته شده است. متاسفانه این عمارت تاریخی که در تملک اداره پست قرار دارد، اکنون به صورت نیمه‌متروک درآمده و در معرض ویرانی قرار گرفته است. چندین سال است که این خانه در نوبت مرمت قرار دارد، اما اقداماتی انجام نشده و این بنا رها شده است.
پروژه میدان و باغ راه بهار شیراز

اینجاکارگاهه؛ منطقه هفت

تعداد زیادی کارگاه در حوزه‌های خدمت‌رسانی(عمرانی، فرهنگی، اجتماعی، خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک) در شهر تهران فعال است. کمپین «اینجا کارگاهه» به منظور اطلاع‌رسانی دقیق به مردم در بیش از ۱۰۰ نقطه کارگاهی پایتخت است. گزارش زیر احداث مخزن آب نیاکی پارک اندیشه، پروژه میدان سبلان، ساخت فاز دوم ورزشگاه مرودشت شهید مهر آئینی،پیاده راه سازی و بهسازی خیابان اجاره دار، نوسازی مسجد حسینی، ساخت ورزشگاه پارک توکلی در خیابان مدنی، احداث مخزن آب خیابان اجاره دار، بازسازی و مرمت خانه روزنامه نگاران، پیاده راه سازی و بهسازی خیابان کلیم کاشانی و پروژه میدان و باغ راه بهار شیراز به تصویر کشیده است.
احداث مجموعه فرهنگی مقبره الشهدای بهاران

اینجا کارگاهه، منطقه 17

تعداد زیادی کارگاه در حوزه‌های خدمت‌رسانی(عمرانی، فرهنگی، اجتماعی، خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک) در شهر تهران فعال است. کمپین «اینجا کارگاهه» به منظور اطلاع‌رسانی دقیق به مردم در بیش از ۱۰۰ نقطه کارگاهی پایتخت است. گزارش زیر احداث زمین اسکیت در مجموعه دارالشهدا، مرمت زمین چمن امامی محرم، احداث زیرگذر سواره راه آهن تهران-اهواز، احداث پیاده راه خیابان امامی محرم، پیاده‌رو سازی خیابان ابوذر، جمع آوری انهار قدیمی خیابان نعمتی، مناسب سازی خیابان محرمی، احداث مرکز سلامت مهرگان، احداث دارالقرآن مرکزی کوچه دکتر حسابی، احداث مجموعه فرهنگی مقبره الشهدای بهاران، احداث سرای محله زهتابی، احداث باغ راه حضرت فاطمه(س) در منطقه 17 را به تصویر کشیده است.
آغاز عملیات مرمت نخستین فرودگاه بلدیه 27

آغاز عملیات مرمت نخستین فرودگاه بلدیه

عملیات مرمت آشیانه‌های نخستین فرودگاه بلدیه در بوستان ولایت به موزه پرواز، توسط شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهر تهران، سه‌شنبه ۱۷ مردادماه آغاز شد.
بازدید از مرمت خانه های تاریخی منطقه ۱۲

بازدید از مرمت خانه‌های تاریخی منطقه ۱۲

علیرضا جاوید، معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران، امیر یزدی، شهردار منطقه 12 و جمعی از مدیران ستادی و اجرایی این منطقه، صبح امروز دوشنبه، ۱۹ دی‌ماه از روند احیا و مرمت خانه صادق، حمام نواب، حمام امین دربار، هتل گیلان نو، جامعه باربد، عمارت وزیر دفتر و باغ کیهانی بازدید کردند.
پروژه مقاوم‌سازی پل تقاطع یادگار امام و خیابان ستارخان 17

تعمیرات تخصصی پل تقاطع یادگار امام و خیابان ستارخان

پروژه تعمیرات تخصصی پل تقاطع بزرگراه یادگار امام(ره) با خیابان ستارخان که چندی پیش در دستور کار قرار گرفته بود حالا به پیشرفت 50 درصدی رسیده است، این اقدامات شامل اجرای ملات ترمیمی برای ستون های با تخریب کم و مرمت با بتن و گروت(نوعی ملات با مقاومت بالا) برای ستون های با تخریب زیاد است و هم اکنون فعالیت های مختلفی از قبیل چکش کاری به همراه تعیین و تخریب موضعی بتن های پوک شده ستون ها، رنگ زدایی و نیز کاشت آرماتور و مرمت ستون ها با بتن و گروت در حال انجام است.
مرمت و تعمیر مخازن زباله 5

مرمت و تعمیر مخازن زباله

به همت شهرداری منطقه ۲ تهران، مخازن زباله ای که از چرخه خدمات شهری خارج شده اند پس از بررسی و رفع نواقص و آسیب ها و تعمیر، شست و شو و رنگ آمیزی می شوند و مجددا در جهت پاکیزگی شهر به کار گرفته می شوند.
پروژه مرمت کانال هاى جمع آورى آب هاى سطحى 20

پروژه مرمت کانال هاى جمع آورى آب هاى سطحى

با نزدیک شدن به فصل پاییز و بارش باران، پروژه عملیات اجرایی ترمیم و مرمت مجاری شبکه اصلی لوله ها و کانال های سرپوشیده آبهای سطحی در حوضه آبریز مرکزی تهران (قلقلی) در منطقه 2 شهرداری تهران، به طول ۱۶۰۰ متر از ابتدای خیابان تاکستان تا انتهای خیابان حبیب اللهی به همت شرکت خاکریز آب در حال اجراست و به زودى به مراحل نهایى خواهد رسید.
تعمیرات پل تقاطع بزرگراه یادگار امام(ره) با خیابان ستارخان 32

تعمیرات پل تقاطع بزرگراه یادگار امام(ره) با خیابان ستارخان

تعمیرات تخصصی پل تقاطع بزرگراه یادگار امام(ره) با خیابان ستارخان که چندی پیش در دستور کار قرار گرفته بود حالا به پیشرفت 30 درصدی رسیده است، این اقدامات شامل اجرای ملات ترمیمی برای ستون های با تخریب کم و مرمت با بتن و گروت(نوعی ملات با مقاومت بالا) برای ستون های با تخریب زیاد است و هم اکنون فعالیت های مختلفی از قبیل چکش کاری به همراه تعیین و تخریب موضعی بتن های پوک شده ستون ها، رنگ زدایی و نیز کاشت آرماتور و مرمت ستون ها با بتن و گروت در حال انجام است.
خانه پدری فروغ فرخزاد 4

خانه پدری فروغ فرخزاد

خانه پدری فروغ فرخزاد، شاعر معاصر ایرانی، با شماره سند ۳۲۱۰۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. بسیاری از آثار فروغ فرخزاد در این خانه ایجاد شده و این خانه علاوه بر تاریخی بودن، دارای شئون ادبی و ملی است. این خانه در محله چهار راه مولوی منطقه 11 تهران واقع شده است و پس از چند سال کش و قوس سرانجام به تملک شهرداری درآمد و کارهای مرمت و بازسازی آن به زودی آغاز خواهد شد.
رسانه جدید

خانه موزه سیمین و جلال

خانه سیمین دانشور و همسرش جلال آل‌احمد در بن‌بست ارض، در کوچه رهبری و خیابان دزاشیب قرار دارد؛ خانه‌ای که جلال آن را در زمانی که سیمین دانشور برای تحصیل در آمریکا بود به دست خود ساخت. این خانه سال‌ها محل گرد آمدن نویسندگان بسیاری بود و تا زمان مرگ جلال، محل زندگی جلال و سیمین بود. بعد از مرگ جلال هم سیمین دانشور به تنهایی در آن زندگی می‌کرد. این خانه بزرگ و زیبا با حیاط پر از درختان سرسبز و حوض آبی‌اش، با دیوارهای پر از عکس و نقاشی از جلال و سیمین بعد از مرگ سیمین دانشور، محل زندگی ویکتوریا دانشور (خواهر سیمین دانشور) و همسرش پرویز فرجام بوده‌است. این خانه از سوی شهرداری تهران خریداری شد و پس از مرمت در تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ و در زادروز سیمین دانشور، خانه موزه سیمین و جلال افتتاح شد.
تعمیرات تخصصی پل پارک وی 17

تعمیرات تخصصی پل پارک وی

تعمیرات تخصصی و مرمت پل تقاطع خیابان حضرت ولیعصر (عج) با بزرگراه های مدرس و چمران توسط شرکت یادمان سازه طی شب های گذشته انجام شد.
مرمت و بازسازی روکش پل تقاطع حافظ و طالقانی 26

مرمت و بازسازی روکش پل تقاطع حافظ و طالقانی

تعمیرات تخصصی و مرمت روکش اپوکسی بخشی از پل تقاطع حافظ و طالقانی توسط شرکت یادمان سازه بامداد روز دوشنبه 30 خرداد 1401 انجام شد.
آغاز مرمت و باز زنده سازی خانه وثوق الدوله 39

آغاز مرمت و باز زنده سازی خانه وثوق الدوله

صبح امروز شنبه 31 اردیبهشت ماه 1401با حضور دکتر سید احمد علوی، رئیس کمیته گردشگری و میراث فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران و دکتر محمد مویدی، مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران عملیات اجرایی مرمت و باز زنده سازی خانه وثوق الدوله در محل این عمارت آغاز شد.
تاریخ رها شده؛ خانه پدری جلال آل احمد 28

تاریخ رها شده؛ خانه پدری جلال آل احمد

خانه آیت الله حاج سید احمد طالقانی ( پدر جلال) که از علمای معروف و تاثیر گذار تهران بوده ، در زمان خود محلی برای تجمع علما و روحانیون و برگزاری جلسات مخفی علیه سیاستهای رضا شاه و همچنین مکانی برای مجالس عزاداری توسط هیئت های مذهبی و قرائت قران و روزه داری بوده است. این خانه که قدمت آن به دوره احمد شاه قاجار میرسد در سال ۱۳۰۸ بازسازی میشود و جلال در سال ۱۳۱۰ به این خانه نقل مکان میکند و سن ۸ سالگی تا ۱۷ سالگی خود را در این خانه میگذراند.در حال حاضر این مکان توسط خانم سیده محبوبه کاظمی ،مدیر نگارخانه ترانه باران در حال مرمت و بازسازی میباشد و قرار است با کاربری فرهنگی،هنری و آیینی و گردشگری تبدیل به پاتوقی برای دوست داران اهل فرهنگ و هنر شود این بنای تاریخی در سال ۱۳۸۳ به ثبت ملی رسیده است
تور مجازی عمارت قوام الدوله

عمارت قوام الدوله

عمارت قوام الدوله با قدمت نزدیک به دو قرن از باشکوه‌ترین و زیباترین خانه های تاریخی و به ثبت ملی رسیده دوره قاجاریه است . البته این بنا برای دوستداران سریال«شهرزاد» یادآور عمارت «بزرگ آقا» ست. مرمت اساسی این عمارت به مدت 5 سال از سال 1345 تا 1350 توسط استاد محمد کریم پیرنیا و مرمت کاشی‌های قاجاریه نیز تحت نظارت استاد حبیبیان انجام شده است. این خانه سه طبقه‌ که دارای دو حیاط بزرگ است بیانگر معماری اصیل و سنتی ایرانی است. تالار آینه به شکل مستطیل شکل با سقف بلند در طبقه همکف با پنجره‌های ارسی بسیار زیبا وشیشه‌های رنگین ، تالار سفره‌خانه که به دلیل نورگیر بودن به زمستان‌نشین معروف است ، درکنار رنگ و نقاشی و طرح‌های ایرانی و اروپایی ، بر زیبایی های این عمارت افزوده است.
عمارت قوام الدوله؛ خانه ای به قدمت دو قرن  14

عمارت قوام الدوله؛ خانه ای به قدمت دو قرن

عمارت قوام الدوله با قدمت نزدیک به دو قرن از باشکوه‌ترین و زیباترین خانه های تاریخی و به ثبت ملی رسیده دوره قاجاریه است . البته این بنا برای دوستداران سریال«شهرزاد» یادآور عمارت «بزرگ آقا» ست. مرمت اساسی این عمارت به مدت 5 سال از سال 1345 تا 1350 توسط استاد محمد کریم پیرنیا و مرمت کاشی‌های قاجاریه نیز تحت نظارت استاد حبیبیان انجام شده است. این خانه سه طبقه‌ که دارای دو حیاط بزرگ است بیانگر معماری اصیل و سنتی ایرانی است. تالار آینه به شکل مستطیل شکل با سقف بلند در طبقه همکف با پنجره‌های ارسی بسیار زیبا وشیشه‌های رنگین ، تالار سفره‌خانه که به دلیل نورگیر بودن به زمستان‌نشین معروف است ، درکنار رنگ و نقاشی و طرح‌های ایرانی و اروپایی ، بر زیبایی های این عمارت افزوده است.
سرای روشن 3

سرای روشن

سرای روشن از آثار تاریخی پایتخت است که در مرکز شهر قرار دارد. قدمت این بنا به دوره پهلوی باز می‌گردد و از آن به‌عنوان یکی از اولین مراکز تجاری در تهران قدیم یاد می‌شود. کمتر کسی هست که از مقابل این بنا عبور کند و معماری آن را تحسین نکند. سرای روشن از دیدنی های تهران به شمار می‌رود و در میانه خیابان ناصرخسرو و در نزدیکی کوچه مروی واقع شده است. سرای روشن به سبک معماری گوتیک ساخته شده است و در دهه هفتاد توسط مهندس صفامنش، به‌زیبایی مرمت شد.
باغ موزه هنر ایرانی 12

باغ موزه هنر ایرانی

بنای موجود در این محل از لحاظ معماری مربوط به دوره پهلوی اول است. در تعمیراتی که از سال 1384 در آن شروع شد، فضای سبزی در حیاط مجموعه ایجاد کردند. بجز درخت‌های کهنسالی که از گذشته مانده اند، تمامی آبراه، حوضچه، دیوارها و نرده‌های اطراف باغ از سال 1384 مرمت شده‌اند و از سال 1386 با تغییر کاربری تبدیل به باغ موزه هنر ایرانی شد.
خانه موزه نیما یوشیج 32

خانه موزه نیما یوشیج

سازمان زیباسازی شهر تهران با توجه به ارزش تاریخی و معنوی این بنا، خانه نیما یوشیج را در سال 1398 خریداری کرده و با تعریف کاربری «موزه شعر نوین ایران»، اقدام به مرمت و بازسازی آن کرده است.خانه نیما یوشیج در دوره پهلوی دوم ساخته و در کنار خانه جلال آل احمد و سیمین دانشور در منطقه شمیرانات قرار داشته و واجد ارزش تاریخی، فرهنگی است. این مجموعه در سال های گذشته در خطر تخریب قرار داشت که با مرمت کامل، امکان بهره‌برداری از آن فراهم شده‌است.