طبیعت پاییزی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد  30

طبیعت پاییزی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد

در آستانه ورود به آخرین ماه فصل پاییز، درختان و فضای سبز مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد جلوه زیبایی پیدا کرده است.
بازدید دانشجویان خارجی از مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد 2

بازدید دانشجویان خارجی از مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد

دانشجویان خارجی دانشگاه‌های علم و فرهنگ و تربیت مدرس، صبح روز چهارشنبه 23 آبان‌ماه از مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد بازدید کردند.
نمایشگاه «رخ دوست»تور تهرانگردی وابستگان نظامی سفارتخانه‌های خارجی مقیم تهران 42

تور تهرانگردی وابستگان نظامی سفارتخانه‌های خارجی مقیم تهران

تور تهرانگردی وابستگان نظامی سفارتخانه‌های خارجی ۱۷ کشور مقیم تهران و بازدید از برج میلاد، کاخ گلستان و باغ نگارستان به همت مرکز ارتباطات و همکاری ستاد گردشگری شهرداری تهران، جمعه ۴ آبان‌ماه برگزار شد.
تور فستیوال عکاسی «طهران قدیم» 51

تور فستیوال عکاسی «طهران قدیم»

تور فستیوال عکاسی «طهران قدیم» به همت شهرداری منطقه 12 و آژانس عکس تهران صبح امروز 18 مهرماه با حضور جمعی از عکاسان خبری، دانشجویان و سمن‌های این رشته در منطقه 12 شهرداری تهران برگزار شد.
عمارت بادگیر کاخ گلستان 10

عمارت بادگیر کاخ گلستان

عمارت بادگیر در زمان فتحعلی شاه در ضلع جنوبی باغ گلستان ساخته شده ولی در زمان ناصرالدین شاه توسط حاج علیخان حاجب‌الدوله تصرفات عمده‌ در آن انجام گرفت و به شکل امروزی در آمد و حتی این تغییرات و تصرفات در سال‌های بعد نیز ادامه یافت. با مقایسه تابلوهای آبرنگ بسیار زیبائی که محمود خان ملک الشعراء در سال‌های1278 و 1281(ه.ق) از این عمارت نقاشی کرده و عکس‌هایی که بعد‌ها از آن گرفته شده است می‌توان چگونگی بعضی از این تغییرات را مشاهده کرد. عمارت بادگیر گذشته از گوشواره‌های زیبا و بالاخانه‌ها و دهلیزها دارای تالار بزرگی است که ارسی‌ها و ستون‌ها و دیواره‌ها و سقف آن تماما با نقاشی، زرنگاری، آینه‌کاری و گچ‌بری و منبت‌کاری و مرمر پوشیده شده و از این حیث یکی از تالارهای پر کار و زیبا و جالب عمارت سلطنتی قدیم به‌ شمار می‌رود. عمارت بادگیر در ضلع جنوبی کاخ گلستان در تهران، خیابان پانزده خرداد، میدان ارگ قرار دارد.
کاخ گلستان در نوروز 1403 29

کاخ گلستان در نوروز 1403

کاخ گلستان شامل مجموعه‌ای از بناهای تاریخی در استان تهران می‌شود که در زمان‌های مختلفی ساخته شده است. این کاخ به‌لحاظ معماری و ارزش آثار هنری و تاریخی‌اش، یکی از مهم‌ترین بناهای تاریخی کشور به شمار می‌رود که در طول عید نوروز، شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی است.
تالار برلیان کاخ گلستان

تالار برلیان کاخ گلستان

‎ از بناهای دوران فتحعلی شاه است که البته در آثار مکتوب، جز نام و اشاره ای مختصر به آن مطلبی یافت نمی‌شود و حتی تصویری نیز از آن برجای نمانده که بتوان طرح و شکل بنا را شناسایی کرد. احتمالا به‎خاطر آیینه کاری‎های بسیار یا به سبب نصب حوض بلور هشت ضلعی و چلچراغهایی که امپراطور وقت روسیه، برای فتحعلی‌شاه فرستاده بود این تالار به نام بلور خوانده شده اما در دوره ناصری، به دلیل کهنگی و فرسودگی بناهای قدیم ارگ، اغلب آنها را ویران کردند و به جایش ساختمان‌های جدیدی ساختند. با این اوصاف تالار برلیان از دل تالار بلور زنده شد ولی از آنجایی‎که کف تالار جدید را بر روی پی های همان تالار فتحعلی شاه بنا کرده بودند، نتوانستند کف آن‎را باندازه کف سایر تالارها بالا ببرند. همچنین عمارت برلیان در دوران پهلوی برای برگزاری جلسات رسمی با سران دول خارجی ومراسم تشریفات مورد استفاده قرار ‎می‎گرفت.
تور مجازی موزه آبگینه

موزه آبگینه

عمارت پرهیاهوی قوام السلطنه سیاست‌مدار معروف دوره قاجار و پهلوی سال‎هاست به گنجینه‌ای از آثار شیشه‌ای و سفالینه مربوط به ادوار مختلف فرهنگی ایران تبدیل شده است؛ عمارت زیبا و منحصربفردی که سه دهه مکان زندگی و کار وی بود اما بعد از مرگ قوام السلطنه سرنوشت دیگری یافت تا درنهایت در سال ۱۳۵۵ پروژه تغییر کاربری و تبدیل آن به موزه آبگینه و سفالینه‌های ایران آغاز شد. طراحی این موزه به مهندسان ایرانی و طراحی ویترین‌ها و معماری داخلی به معمار و مهندس مشهور اتریشی « هانس هولاین» سپرده شد. هانس در طراحی موزه از آثار برجسته تاریخی ایران مانند کاخ تچر، ستون‌های تخت جمشید، قوس‌های صفوی و کعبه زرتشت الهام گرفت و با اینکه ویترین‌ها و فضای کلی موزه به‌صورت مدرن طراحی شده‌اند؛ اما این طراحی‏ ها به فضای کلی ساختمان که بنایی سنتی است آسیب نزده و در هماهنگی کامل با آن قرار دارد.
روایت اولین عکاسخانه ایران 34

روایت اولین عکاسخانه ایران

روایت واقعی شیوه رویارویی شاهان قاجار با دوربین عکاسی شبیه یکی از داستان‌های «هزار و یک شب» است، ورود دوربین عکاسی به کشوری که با دنیای بیرون تقریبا هیچ ارتباطی نداشت غوغایی به پا کرده بود. به دستور محمدشاه قاجار نخستین عکس از عزیزترین فرد خانواده گرفته شد؛ ناصرالدین، ولیعهد ۱۱ ساله.همین عکس سبب شد که به اعتقاد برخی تاریخدانان و کارشناسان، عشق بی‌بدیل شاه جوان قاجار به دوربین و عکاسی و بردن آن از مرزهای کاخ سلطنتی به یک استودیو عکاسی در نهایت به بهای به زانو درآمدن دودمان قاجار تمام شد. از وقتی شاهزاده نخستین بار تصویر خود را در صفحه داگرئوتایپ دید، یک دل نه صد دل شیفته دوربین عکاسی شد، عشقی که ناصرالدین‌ میرزا 17 ساله که پس از مرگ پدر به تخت شاهی نشسته بود را بر آن داشت تا بخشی از کاخ گلستان در قلب تهران را به تاریکخانه و استودیو عکاسی تبدیل کند و از این رو، آتلیه عکاسی سلطنتی خیلی زود راه افتاد و به مهم‌ترین کار و سرگرمی شاه قاجار که در واقع عکاسی از زنان اندرونی و البته گربه محبوبش ببری خان بود تبدیل شد. عشق و علاقه ناصرالدین‌شاه قاجار به عکس و عکاسی در ۵۰ سال زمامداری هرگز از بین نرفت و وجود گنجینه آلبوم خانه در کاخ گلستان کاملا بیانگر علاقه شاه قاجار به عکاسی است.
تکیه نیاروان

تکیه نیاروان

دیوارهای کاخ نیاوران که تمام می شود روبرو گنبدی سبز رنگ است که روزگاری یکی از پر رونق ترین تکیه های تهران بوده است و حالا عنوانش قدیمی ترین تکیه تهران است. نمای بیرونی اش این قدمت را نشان نمی دهد. از در چوبی و قدیمی اش که پا به داخل می گذاری می توان سفری به تاریخ کرد. جایگاهایی که پیش از این بزرگترها برآن تکیه می زدند و نخلی که نقاشی روی آن به زردی می‌زند. کنار درورودی موزه ای از وسایل قدیمی تعزیه خوانی و قوری و سماورهای قدیمی است. سقف این بنای دایره ای شکل چوبی ست و میانه آن هم ضریح بازسازی شده امام حسین علی (ع) است.
موزه ابگینه، گنجینه ادوار فرهنگی ایران 3

موزه آبگینه، گنجینه ادوار فرهنگی ایران

عمارت پرهیاهوی قوام السلطنه سیاست‌مدار معروف دوره قاجار و پهلوی سال‎هاست به گنجینه‌ای از آثار شیشه‌ای و سفالینه مربوط به ادوار مختلف فرهنگی ایران تبدیل شده است؛ عمارت زیبا و منحصربفردی که سه دهه مکان زندگی و کار وی بود اما بعد از مرگ قوام السلطنه سرنوشت دیگری یافت تا درنهایت در سال ۱۳۵۵ پروژه تغییر کاربری و تبدیل آن به موزه آبگینه و سفالینه‌های ایران آغاز شد. طراحی این موزه به مهندسان ایرانی و طراحی ویترین‌ها و معماری داخلی به معمار و مهندس مشهور اتریشی « هانس هولاین» سپرده شد. هانس در طراحی موزه از آثار برجسته تاریخی ایران مانند کاخ تچر، ستون‌های تخت جمشید، قوس‌های صفوی و کعبه زرتشت الهام گرفت و با اینکه ویترین‌ها و فضای کلي موزه به‌صورت مدرن طراحی شده‌اند؛ اما این طراحی‏ ها به فضای کلی ساختمان که بنایی سنتی است آسیب نزده و در هماهنگی کامل با آن قرار دارد.
رسانه جدید

کاخ مرمر

کاخ مرمر یکی از کاخ‌های تاریخی تهران در دوره پهلوی است. این اثر در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۵۷ با شمارهٔ ثبت ۱۶۰۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. این کاخ در سال ۱۳۵۵ و با هدف آشنایی بیشتر مردم با رضا شاه پهلوی، به موزه تغییر کاربری داد و عنوان «موزه پهلوی» برای آن انتخاب گردید. این موزه تا سال ۱۳۵۷ و سقوط نظام پادشاهی به کار خود ادامه داد.
استقبال مسافران نوروزی از مجموعه جهانی کاخ گلستان  8

استقبال مسافران نوروزی از مجموعه جهانی کاخ گلستان

گلستان همزمان با آغاز قرن تازه میزبان مسافران و گردشگران نوروزی پایتخت است که نسبت به نوروزهای پیش از اپیدمی کرونا، رشد بی سابقه ای داشته است.
بازدید شهردار تهران از کاخ نوروز تاجیکستان 7

بازدید شهردار تهران از کاخ نوروز تاجیکستان

علیرضا زاکانی شهردار تهران که برای حضور در ششمین اجلاس مجمع شهرداران آسیایی به دوشنبه پایتخت تاجیکستان سفر کرده است، در حاشیه سفر خود از کاخ نوروز این شهر بازدید کرد‌. کاخ نوروز از 5 طبقه تشکیل شده و حدود 40 هزار متر مربع آن کار دست هنرمندان تاجیک می‌باشد و با اصول معماری ملی ساخته شده و در جهان بی نظیر است. همچنین سالن‌های کوچک و بزرگ، ایوان‌های تابستانه، فواره‌های رنگین و موسیقی به این مجتمع شکوه خاصی می‌بخشد. 11 سالن این مجتمع با هنرهای ملی مردم تاجیک از قبیل گچ‌کاری، موزاییک و شیشه‌های رنگین، کنده‌کاری در چوب، حجاری و آیینه بندی تزیین شده است.
ساز ناکوک مـلکه 19

ساز ناکوک مـلکه

ساعت پیشکشی ملکه ویکتوریا به کاخ ناصرالدین‌شاه بر بلندای کاخ شمس‌العماره نصب شد و...
سمفونی رنگ های پاییزی - کاخ سعدآباد 37

سمفونی رنگ های پاییزی - کاخ سعدآباد

نه بهار با هیچ اردیبهشتی/ نه تابستان با هیچ شهریوری/ و نه زمستان با هیچ اسفندی/ اندازه پاییز به مذاق خیابان‌ها خوش نمی آید/ پاییز مهری دارد که به دل هر خیابانی می نشیند.
تور مجازی عمارت الماس

عمارت الماس

عمارت الماس یکی از تالارها دیدنی کاخ گلستان است . این بنا به خاطر آینه کاری داخل تالار به نام عمارت الماس نام گذاری شده است . وقتی وارد عمارت میشوی از راهروی با کاشی های بسیار زیبایی عبور میکنی و اتاقهای کوچک، دهلیزها و در انتها به تالار اصلی وارد میشوی ، آینه کاری منحصر به فرد آن کاشی های زیبا و مجسمه های از پادشاهان و طاق های آینه کاری شده جذابیت این تالار را چندین برابر کرده. طبقه زیر زمین تالار حوض خانه کاخ بود.
اجرای «تهران کروکی» در مجموعه جهانی کاخ گلستان  9

اجرای «تهران کروکی» در مجموعه جهانی کاخ گلستان

مجموعه میراث جهانی گلستان میزبان علاقه مندان به هنر اسکیس و کروکی بود. برنامه «تهران کروکی» با هدف تقویت دانشجویان علاقه مند به اسکیس و کروکی در فضاها و بناهای تاریخی در روزهای پنج شنبه و جمعه در مجموعه کاخ گلستان برگزار شد.در این دورهمی که در فضای باز و با رعایت پروتکل‏ های بهداشتی اجرایی شد، هنرمندان «شمس العماره» را به عنوان مکان تاریخی ثبت اثرشان در نظر گرفتند. قرارست این آثار به زودی در فضای نمایشگاهی مجموعه کاخ گلستان به نمایش گذاشته و از آثار برتر تقدیر شود.
عمارت بادگیر ؛ از فتحعلی شاه تا مظفرالدین شاه 31

عمارت بادگیر؛ از فتحعلی شاه تا مظفرالدین شاه

سومین بنا از نظر قدمت در کاخ گلستان، عمارت بادگیر است که بین سال‌های ۱۲۲۰ و ۱۲۲۴ هجری قمری به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شد و البته در دوره ناصرالدین شاه مورد بازسازی قرار گرفت تا به شکل امروزی درآيد. عمارت بادگیر در واقع تالار شاه‌نشین بزرگی است که از دو گوشواره ، دو هشتی و یک حوضخانه تشکیل شده ودلیل نامگذاری این عمارت به «بادگیر» آن است که در قسمت حوضخانه و در چهارگوشه آن، 4بادگیر بلند از کاشی‌های معرق آبی، زرد و سیاه با قبه‌های زرین قرار دارد تا هوای حوضخانه و تالار و اتاق‌ها به‌وسیله آن‌ها به‌ خوبی خنک ‌شود.تاج‌گذاری مظفرالدین شاه در تابستان سال ۱۲۷۴ هجری شمسی مهم‌ترین واقعه‌ تاریخی این عمارت ثبت شده است.
درخشش «الماس» در میانه گلستان 25

درخشش «الماس» در گلستان

«عمارت الماس» به طور حتم نام بامسمایی برای این عبارت زیبای کاخ گلستان است، عمارتی که بنیاد و اساسش در زمان فتحعلی شاه نهاده شد ولی ناصرالدین شاه تغییراتی در ظاهر و تزیینات آن داد. وجه تسمیه این بنا نسبت به سایر عمارت ‏های کاخ گلستان، به سبب آینه کاری‎ های داخلی‎ اش است . زیبایی حیرت‎ انگیز دیگر این عمارت، معماری داخلی بنا، شامل سه ایوانچه آیینه کاری مقرنس و طاق نماهای باریک و کشیده است که در سمت شمالی تالار با ارسی های بزرگ دارای شیشه های رنگین زیبا پوشیده شده است . نکته جالب اینکه در عهد ناصری، اغلب طاق‌ها و طاق‌نماهای جناغی این تالاربه طاق‌های قوسی یا رومی تبدیل و دیوارهای تالار مزین به انواع کاغذ دیواری خارجی شده است.