اختتامیه چهارمین دوره رویداد بارش 49

اختتامیه چهارمین دوره رویداد بارش

مراسم اختتامیه چهارمین رویداد بارش (برنامه ارتقای روابط عمومی‌های شهرداری تهران) و اختتامیه جشنواره تولیدات روابط عمومی‌های شهرداری تهران (اردی‌بهشت)، تجلیل از برگزیدگان آیین‌های حماسه اربعین و جاماندگان و تکریم جمعی از مدیران ارتباطاتی شهرداری تهران با حضور عبدالمطهر محمدخانی سخنگو و رییس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران، وحیدرضا انارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲ و جمعی از مدیران و کارکنان شهرداری در هتل فردوسی برگزار شد.
دومین روز چهارمین دوره رویداد بارش 20

دومین روز چهارمین دوره رویداد بارش

دومین روز چهارمین رویداد بارش (برنامه ارتقای روابط عمومی‌های شهرداری تهران) با حضور شرکت‌کنندگان و داوران این رویداد در هتل فردوسی برگزار شد.
گروه‌های چهارمین دوره رویداد «بارش»

گروه‌های چهارمین دوره رویداد «بارش»

چهارمین دوره رویداد «بارش» با شرکت روابط عمومی‌های مناطق 22 گانه شهرداری تهران، شهروند، سازمان مدیریت بحران، سازمان آتش‌نشانی، شرکت اتوبوسرانی و شرکت بهره‌برداری مترو، یک‌شنبه 6 آبان‌ماه در هتل فردوسی برگزار شد.
چهارمین دوره رویداد «بارش» 27

چهارمین دوره رویداد «بارش»

چهارمین دوره رویداد «بارش» یک‌شنبه 6 آبان‌ماه در هتل فردوسی برگزار شد.
افتتاحیه چهارمین دوره رویداد «بارش» 3

افتتاحیه چهارمین دوره رویداد «بارش»

افتتاحیه چهارمین دوره رویداد «بارش» صبح یک‌شنبه 6 آبان‌ماه با حضور عبدالمطهر محمدخانی رئیس مرکز ارتباطات و اموربین‌الملل شهرداری تهران، حامد احسان بخش معاون مرکز ارتباطات و روابط عمومی‌های مناطق و سازمان‌های شهرداری تهران در هتل فردوسی برگزار شد.
حبُّ الحُسَین هویّتُنا 7

حبُّ الحُسَین هویّتُنا

هیچ نقطه‌ای در هویت هستی از حرکت، ادبیات و شعور عاشورایی خالی نیست.
«آیین گِل» لرستانی‌های پایتخت 4

آیین «گِل» لرستانی‌های پایتخت

آیین «گِل» لرستانی‌های پایتخت، صبح روز ۲۶ تیرماه، مصادف با عاشورای حسینی، در محله فردوس غرب برگزار شد.
هوای بهاری تهران 15

هوای بهاری تهران

این روزها پایتخت با هوای مطبوع آفتابی-بارانی بهاری خود حال و هوای دیگر دارد.
عمارت کوشک شقاقی 1

عمارت کوشک شقاقی

خانه مرحوم دکترسیاوش شقاقی (عمارت کوشک) مربوط به اواخر دوره قاجار است که در تهران، خیابان سعدی، شهید قائدی، (هدایت سابق) واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۳۲۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. این بنا در شمالی ترین بخش منطقه دوازده تهران،در جبهه شمالی خیابان کوشک حد فاصل فردوسی و لاله زار قرار دارد. این خانه را اغلب با عنوان خانه کوشک می شناسند. خانه شقاقی ابتدا به عنوان منزل مسکونی خانواده شقاقی مورد استفاده بود و بعدها به صورت یکی از مراکز آموزشی سازمان میراث فرهنگی کشور درآمد
اینجا کارگاهه؛ منطقه یک 19

اینجا کارگاهه؛ منطقه یک

تعداد زیادی کارگاه در حوزه‌های خدمت‌رسانی(عمرانی، فرهنگی، اجتماعی، خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک) در شهر تهران فعال است. کمپین «اینجا کارگاهه» به منظور اطلاع‌رسانی دقیق به مردم در بیش از ۱۰۰ نقطه کارگاهی پایتخت است. گزارش زیر سرای محله باغ فردوس، پیاده‌راه سازی دربند، فضای فرهنگی گلابدره، مجتمع ورزشی ازگل، مجتمع ورزشی قیطریه، سرای محله قائم، پل B9، عملیات پایدارسازی ترانشه خیابان بوکان را به تصویر کشیده است.
تشییع پیکر شهید گمنام دفاع مقدس "همسایه فردوس" 21

تشییع پیکر شهید گمنام دفاع مقدس «همسایه فردوس»

مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر شهید گمنام ۸ سال دفاع مقدس در هشتمین روز از فصل زمستان ساعت ۸ صبح در محله فردوس از مسجد قمر بنی هاشم(ع) تا مسجد حضرت زینب(س) با حضور خادمیاران کانون خدمت رضوی منطقه۵ تهران و اهالی منطقه برگزار شد.
«آیین گِل» لرستانی‌های پایتخت  36

«آیین گِل» لرستانی‌های پایتخت

«آیین گِل» لرستانی‌های پایتخت، صبح روز ۶ مردادماه، مصادف با عاشورای حسینی، در محله فردوس غرب برگزار شد.
عمارت سردار اسعد بختیاری

عمارت سردار اسعد بختیاری

خانه سردار اسعد بختیاری در تهران از زیباترین عمارت‌های مسکونی تهران قدیم به حساب می‌آید. این خانه از لحاظ معماری در شهر تهران نظیر ندارد. معماری این خانه، تلفیقی از هنر ایرانی و اروپایی است که در واپسین سال‌های حکومت قاجارها در ایران ساخته شد. این بنا در تصرف بانک ملی ایران قرار دارد و تا به امروز کاربری‌های متفاوتی داشته است. در ادامه این متن به معرفی خانه اسعد بختیاری در تهران، تاریخچه عمارت سردار اسعد بختیاری، معماری، مسیر دسترسی و بازدید از این خانه خواهیم پرداخت. علاوه بر آن به این سوال جواب خواهیم داد که اسعد بختیاری کیست؟ و نگاهی اجمالی به مجموعه بانک ملی ایران در فردوسی، معماری آن، موزه بانک ملی و حکایت باغ ایلخانی دوره ناصری خواهیم داشت
هفت پیکر 20

هفت پیکر

سازمان زیباسازی شهرداری تهران در اقدام ابتکاری، با نصب ۷ تندیس از مفاخر و مشاهیر ادبی همچون سعدی، مولانا، خیام، نظامی، حافظ، فردوسی و سنایی، در گذر کتاب و گفت‌وگو (محور خیابان کریم‌خان زند)، زمینه آشنایی با این مفاخر و آثار آنها را برای شهروندان فراهم کرده تا در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی پایتخت نشینان با این بزرگان عکس یادگاری بگیرند.
موزه آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) 28

موزه آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)

موزه آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) در فضایی به مساحت 3000 متر مربع و در دو طبقه در مجاورت ساختمان تولیت آستان، آثار و گنجینه‌های ارزشمندی را در خود جای داده است. مجموعه‌های متفاوت از قرن هفتم هجری تا اواخر قاجار که قدیمی‌ترین و کهن‌ترین نسخه مربوط به قرن هفتم شامل کتاب‌های مصحف شریف قرآن، ادعیه از جمله زادالمعاد، صحیفه سجادیه و کتب فارسی مثل کتاب لغت‌ برهان قاطع و شاهنامه فردوسی مصور در معرض نمایش است.در بخش سفال هم از هزاره چهارم قبل از میلاد تا اواخر دوره قاجار را شامل می‌شود. یکی از شاخصه‌های مهم آثار در معرض نمایش این است که غالب اموال موزه متعلق به خود آستان شریف است. مجموعه درها شامل 11 در دولنگه حرم مطهر است قدیمی‌ترین آن مربوط به دوره آل بویه تا اواخر قاجار است؛ نمونه‌هایی که منبت و خاتم‌کاری شده است و به لحاظ نفیس بودن آن به موزه منتقل شدند.
خانه‌موزه‌ی استاد صدیقی  13

خانه‌موزه‌ی استاد صدیقی

نیمه‌ی مهرماه هر سال مصادف است با سال‌روز استاد «ابوالحسن‌خان صدیقی»، هنرمند بزرگ و بی‌همتایی که مجسمه و هنر مجسمه‌سازی را در ایران پایه‌گذاری کرد تا یاد فرهیختگان وطنش را برای آیندگان زنده و ماندگار نگه دارد، نام‌هایی نظیر سعدی، ابن سینا، فردوسی، حافظ، نادرشاه، یعقوب لیث، خیام و امیرکبیر از مهم‌ترین و مشهورترین شخصیت‌هایی‌اند که مجسمه‌ی آن‌ها توسط ایشان ساخته و در هر گوشه‌ی ایران و اروپا نصب شده است.13 مهرماه امسال، به بهانه‌ی صدوبیست‌وپنجمین سالروز استاد صدیقی، سری زدیم به خانه‌موزه‌ی این هنرمند بزرگ در خیابان ایتالیا که توسط دخترشان بانو «نوشین‌دخت صدیقی» راه‌اندازی شده و اداره می‌شود. در این موزه‌ی کوچک و خصوصی، بخشی از مجموعه‌ی شخصی استاد صدیقی شامل مجسمه‌ها، تابلوها، عکس‌های خانوادگی و ابزار کار هنری ایشان به نمایش گذاشته شده‌اند. بازدید از این موزه با هماهنگی قبلی برای عموم آزاد است.
آئین گل مالی هیات لرستانی های مقیم تهران 21

آئین گل مالی هیات لرستانی های مقیم تهران

همزمان با عاشورای حسینی(ع) آئین سنتی گل مالی و عزاداری لرستانی های مقیم تهران، دوشنبه 17 مرداد 1401 در بلوار فردوس تهران برگزار شد.
خانه اتحادیه 3

خانه اتحادیه

خانه اتحادیه یا همان خانه امین‌السلطان به عنوان تنها بازمانده از خیابان لاله‌زار قدیم و یکی از باارزش‌ترین معماری‌های دوره قاجار شناخته می‌شود. این خانه به دلیل موقعیت مکانی بین خیابان فردوسی و لاله‌زار تهران قدیم، محل رفت‌وآمدهای میهمانان خارجی آن روزهای قبل انقلاب و نشست‌های سیاسی هم بوده است. این اثر معماری ارزشمند در سال ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۲۰۵۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید اما پس از چندی از فهرست آثار ملی خارج شد و در خطر تخریب قرار گرفت اما در سال ۱۳۹۴ توسط سازمان زیباسازی شهر تهران خریداری شد. این خانه - باغ زیبا متعلق به امین‌السلطان، صدراعظم دوره ناصرالدین شاه، مظفرالدین شاه و محمد علی شاه قاجار بوده است، که پس از کشته شدن او، توسط «حاج رحیم اتحادیه» خریداری شد.
خانه موزه معمار لرزاده

خانه موزه معمار لرزاده

حسین بن محمد معمار معروف به لرزاده «۱۲۸۵ تهران – ۱۳۸۳ تهران» معمار و هنرمند ایرانی بود؛ وی طراح و سازنده آرامگاه فردوسی است.او همچنین فعالیتهای گسترده‌ی دیگری در زمینه تزئینات وابسته معماری در تهران و بسیاری شهرهای دیگر داشته است. نخستین کار مستقل استاد را می‌توان سر در بانک شاهی « بانک تجارت فعلی »واقع در میدان توپخانه تهران دانست. لرزاده در طول عمر هنری نزدیک به یک قرن خود، مساجد متعددی را طراحی و اجرا کرد که در راس آن مسجد اعظم (قم) به دعوت مستقیم آیت‌الله بروجردی قرار دارد. همچنین وی بنا به ماموریتی که آیت‌الله بروجردی به وی محول کرد، مامور تعمیر و پاره‌ای تغییرات در حرم حسین بن علی(ع) در کربلا شد. طرح تبدیل این خانه به “خانه معمار” لرزاده سه شنبه ۲۲ فروردین در شورای اسلامی شهر تهران به تصویب رسید.
تور مجازی عمارت کوشک شقاقی

عمارت کوشک شقاقی

عمارت شقاقی که به خانه کوشک نیز شهرت دارد به دکتر حسین شقاقی تعلق دارد که در حدود 80 سال پیش در زمان بازگشت وی از آلمان به ایران ساخته شده است و قبل از انقلاب اسلامی نیز به یک شرکت فروخته شد که بعد از انقلاب به سازمان میراث فرهنگی منتقل گردید. این عمارت در شمالی ترین بخش منطقه 12 تهران و در قسمت شمالی خیابان کوشک در حد فاصل خیابان فردوسی و خیابان لاله زار قرار دارد.