نشست شهردار تهران با اهالی شعر و ادب 5

نشست شهردار تهران با اهالی شعر و ادب

نشست صمیمانه علیرضا زاکانی شهردار تهران و مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران با تعدادی از اهالی شعر و ادب به مناسبت روز ملی شعر و ادب پارسی در عمارت عین الدوله برگزار شد.
عمارت بادگیر کاخ گلستان 23

عمارت بادگیر کاخ گلستان

عمارت بادگیر در زمان فتحعلی شاه در ضلع جنوبی باغ گلستان ساخته شده ولی در زمان ناصرالدین شاه توسط حاج علیخان حاجب‌الدوله تصرفات عمده‌ در آن انجام گرفت و به شکل امروزی در آمد و حتی این تغییرات و تصرفات در سال‌های بعد نیز ادامه یافت. با مقایسه تابلوهای آبرنگ بسیار زیبائی که محمود خان ملک الشعراء در سال‌های1278 و 1281(ه.ق) از این عمارت نقاشی کرده و عکس‌هایی که بعد‌ها از آن گرفته شده است می‌توان چگونگی بعضی از این تغییرات را مشاهده کرد. عمارت بادگیر گذشته از گوشواره‌های زیبا و بالاخانه‌ها و دهلیزها دارای تالار بزرگی است که ارسی‌ها و ستون‌ها و دیواره‌ها و سقف آن تماما با نقاشی، زرنگاری، آینه‌کاری و گچ‌بری و منبت‌کاری و مرمر پوشیده شده و از این حیث یکی از تالارهای پر کار و زیبا و جالب عمارت سلطنتی قدیم به‌ شمار می‌رود. عمارت بادگیر در ضلع جنوبی کاخ گلستان در تهران، خیابان پانزده خرداد، میدان ارگ قرار دارد.
عمارت‌های تاریخی تهران؛ عمارت مستوفی الممالک 46

عمارت‌های تاریخی تهران؛ عمارت مستوفی الممالک

در محله تاریخی سنگلج تهران، بخش اعیان نشین‌تهران قدیم، عمارتی تاریخی قرار دارد که به خانه مستوفی الممالک مشهور است. این ساختمان متعلق به حسن مستوفی بود که بعد‌ها جا پای پدر گذاشت و ریاست کل مالیه ایران را بر عهده گرفت. خانه مستوفی‌الممالک در سال ۱۳۱۱ ساخته شد و به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این عمارت با سبک و سیاق خاص معماری دوره قاجار، یعنی استفاده از عناصر و بن مایه‌های اروپایی ساخته شده است. متاسفانه این عمارت تاریخی که در تملک اداره پست قرار دارد، اکنون به صورت نیمه‌متروک درآمده و در معرض ویرانی قرار گرفته است. چندین سال است که این خانه در نوبت مرمت قرار دارد، اما اقداماتی انجام نشده و این بنا رها شده است.
بازدید از بافت تاریخی و پروژه‌های فعال منطقه ۱۲ تهران 58

بازدید از بافت تاریخی و پروژه‌های فعال منطقه ۱۲ تهران

تور عکاسی منطقه ۱۲ تهران ، ملقب به قلب طهران ، سه‌شنبه ۶ شهریور ۱۴۰۳ به مناسبت روز جهانی عکاس ، با بازدید از خانه دبیر الملک ، عمارت کاظمی ، مجموعه ورزشی در حال ساخت در محله امام زاده یحیی(ع) ، باغ عمارت کیهانی و عمارت گیلان نو برگزار شد.
عمارت‌های تاریخی تهران (3) 36

عمارت‌های تاریخی تهران؛ خانه امیر بهادر

عمارت و خانه امیر بهادر مربوط به دوره قاجار در جنوب میدان منیریه خیابان ولی‌عصر(عج) واقع شده است. این بنای تاریخی و زیبا در سال ۱۳۴۶ توسط وزارت فرهنگ وقت برای انجمن آثار ملی خریداری شد و در ۵ آذر ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۴۴۱۱ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. این بنا دارای تالار آینه کاری شده بسیار زیبایی است که در بین ابنیه‌های تاریخی تهران بی‌نظیر است. در سردرِ ورودی خانه، دو مجسمه کمال‌الدین بهزاد و کمال خجندی نصب شده است. طبقه فوقانی سالن همایش بزرگی است که برای مراسم انجمن از آن استفاده می‌شود.
عمارت "سلطان بیگم خانم" 27

عمارت‌های تاریخی تهران (2)

عمارت «سلطان بیگم» یا «خانه موزه بازار» کنونی، یکی از بناهای تاریخی و دیدنی تهران در محله «عودلاجان» جایی معروف به محله عرب‌ها قرار دارد. خانه‌ای با 150 تا 200 سال قدمت که متعلق به «سلطان‌بیگم» یکی از نزدیکان ناصرالدین شاه است.
عمارت مسعودیه 23

عمارت‌های تاریخی تهران (1)

عمارت و باغ تاریخی مسعودیه در بافت تاریخی و قلب سیاسی تهران دویست ساله کشور واقع شده است. این مجموعه با عملکرد دیوان‌خانه و مجموعه اقامتی مسعود میرزا ملقب به ضل‌السلطان در بین سال‌های 1290-1295 هجری قمری با مساحتی حدود پانزده هزار متر مربع ساخته شده است. عملکرد‌های متنوع متاخر مجموعه (مقر وزارت معارف، اوقاف و وزارت فرهنگ، وزارت آموزش و پرورش و در نهایت سازمان میراث فرهنگی کشور) و نیز گذر ایام، سبب تغییرات کالبدی-فضایی گسترده‌ای در ماهیت مجموعه گردیده است.
موزه مشاهیر خانه اتحادیه 41

موزه «مشاهیر خانه اتحادیه»

«خانه و باغ اتحادیه» یا «خانه امین‌السلطان» عمارتی مربوط به دوران قاجار است که در مرکز تهران جای گرفته‌ است. خانه باغ اتحادیه به عنوان تنها بازمانده از خیابان لاله‌زار قدیم و یکی از باارزش‌ترین معماری‌های دوره قاجار شناخته می‌شود. خانه موزه اتحادیه شامل مجسمه های از مفاخر ایران است و بازدید برای عموم کردم آزاد است.
عمارت کوشک شقاقی 1

عمارت کوشک شقاقی

خانه مرحوم دکترسیاوش شقاقی (عمارت کوشک) مربوط به اواخر دوره قاجار است که در تهران، خیابان سعدی، شهید قائدی، (هدایت سابق) واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۳۲۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. این بنا در شمالی ترین بخش منطقه دوازده تهران،در جبهه شمالی خیابان کوشک حد فاصل فردوسی و لاله زار قرار دارد. این خانه را اغلب با عنوان خانه کوشک می شناسند. خانه شقاقی ابتدا به عنوان منزل مسکونی خانواده شقاقی مورد استفاده بود و بعدها به صورت یکی از مراکز آموزشی سازمان میراث فرهنگی کشور درآمد
عمارت سرهنگ یوسف بهرامی 60

عمارت سرهنگ یوسف بهرامی

خانه سرهنگ یوسف بهرامی، عمارتی است مربوط به دوره پهلوی اول در خیابان نوفل لوشاتو. این بنا، عمارتی است با یک طبقه زیرزمین و دو طبقه روی آن که مساحت اعیانی آن حدود 540 مترمربع (مساحت هر طبقه 180 مترمربع است) می‌باشد. بنای اصلی در میان محوطه‌ای به مساحت 1000 مترمربع قرارگرفته است. موقعیت استقرار این خانه در قلب تاریخی شهر تهران و در مجاورت سفارت‌خانه‌های کشورهای اروپایی و نیز ابنیه شاخصی چون بنیاد رودکی و تالار وحدت، مجموعه فرهنگی تئاتر شهرزاد، کوچه لولاگر و … بر اهمیت این مجموعه افزوده است. خانه بهرامی، بر اساس مطالعات صورت گرفته، دارای ساختار التقاطی و با بهره‌گیری الگوی کوشک ایرانی و موتیف‌های معماری نئوکلاسیک وارداتی احداث شده است.
تور مجازی موزه زمان

موزه زمان

باغ قاجاری با آن بنای خشتی یک طبقه اش، طی سال های 1342 تا 1356به شیوه معاصر بازسازی کامل شد تا آن ستون های چوبی جای خود را به تیرآهن داده و البته عمارتی دوطبقه با گچبری‌ های کم نظیر که حاصل کار گروه 40 نفره و تلفیق هنر ایرانی و اروپایی است، متولد شود. عمارتی که این روزها "زمان" در آن به شکل دیگری سپری می شود و به واسطه ساعت های گرانبهایی که در ویترین های شیشه‌ای آن با تاریخچه های خاص، خودنمایی می کند، نام موزه "زمان" را یدک می کشد.
بازدید از مرمت خانه های تاریخی منطقه ۱۲

بازدید از مرمت خانه‌های تاریخی منطقه ۱۲

علیرضا جاوید، معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران، امیر یزدی، شهردار منطقه 12 و جمعی از مدیران ستادی و اجرایی این منطقه، صبح امروز دوشنبه، ۱۹ دی‌ماه از روند احیا و مرمت خانه صادق، حمام نواب، حمام امین دربار، هتل گیلان نو، جامعه باربد، عمارت وزیر دفتر و باغ کیهانی بازدید کردند.
عمارت سردار اسعد بختیاری

عمارت سردار اسعد بختیاری

خانه سردار اسعد بختیاری در تهران از زیباترین عمارت‌های مسکونی تهران قدیم به حساب می‌آید. این خانه از لحاظ معماری در شهر تهران نظیر ندارد. معماری این خانه، تلفیقی از هنر ایرانی و اروپایی است که در واپسین سال‌های حکومت قاجارها در ایران ساخته شد. این بنا در تصرف بانک ملی ایران قرار دارد و تا به امروز کاربری‌های متفاوتی داشته است. در ادامه این متن به معرفی خانه اسعد بختیاری در تهران، تاریخچه عمارت سردار اسعد بختیاری، معماری، مسیر دسترسی و بازدید از این خانه خواهیم پرداخت. علاوه بر آن به این سوال جواب خواهیم داد که اسعد بختیاری کیست؟ و نگاهی اجمالی به مجموعه بانک ملی ایران در فردوسی، معماری آن، موزه بانک ملی و حکایت باغ ایلخانی دوره ناصری خواهیم داشت
تالار برلیان کاخ گلستان

تالار برلیان کاخ گلستان

‎ از بناهای دوران فتحعلی شاه است که البته در آثار مکتوب، جز نام و اشاره ای مختصر به آن مطلبی یافت نمی‌شود و حتی تصویری نیز از آن برجای نمانده که بتوان طرح و شکل بنا را شناسایی کرد. احتمالا به‎خاطر آیینه کاری‎های بسیار یا به سبب نصب حوض بلور هشت ضلعی و چلچراغهایی که امپراطور وقت روسیه، برای فتحعلی‌شاه فرستاده بود این تالار به نام بلور خوانده شده اما در دوره ناصری، به دلیل کهنگی و فرسودگی بناهای قدیم ارگ، اغلب آنها را ویران کردند و به جایش ساختمان‌های جدیدی ساختند. با این اوصاف تالار برلیان از دل تالار بلور زنده شد ولی از آنجایی‎که کف تالار جدید را بر روی پی های همان تالار فتحعلی شاه بنا کرده بودند، نتوانستند کف آن‎را باندازه کف سایر تالارها بالا ببرند. همچنین عمارت برلیان در دوران پهلوی برای برگزاری جلسات رسمی با سران دول خارجی ومراسم تشریفات مورد استفاده قرار ‎می‎گرفت.
تور مجازی گالری صبا

گالری صبا

جنب سینمافلسطین و در ابتدای خیابان برادران مظفر عمارت زیبایی که این روزها به بهترین شکل تغییر کاربری داده، به روی مهمانان لبخند می زند. ساختمان موسسه فرهنگی هنری صبا در سال۱۳۱۵با کاربری مسکونی بنا ودر سال۱۳۸۱با تغییر کاربری به این محیط فرهنگی_هنری تبدیل شده است.گفته می‏شود این عمارت زیبا با آن اتاق آیینه، حوضخانه با کاشی کاری های بی‌نظیرش، گچ بری های مقرنس شکل در حاشیه سقف اتاق‎ها، سنگ‎های مرمر نفیس در کف و دیوارها، پنجره های رفیع با گره چینی و شیشه های رنگی با نقوش اصیل ، خاطرات بسیاری از خاندان‏های بانفوذی همچون دولتشاهی ، ساعی و به نقلی قوام السلطنه دارد والبته ژاپنی‏‏های مقیم ایران هم به سبب اینکه مدتی این عمارت قدیمی زیبا محل سفارت کشورشان در تهران بوده ، از آن به نیکی یاد می‎کنند.حوضخانه موسسه فرهنگی صبا، هنر استاد حسین خاک نگار مقدم (۱۳۴۱-۱۲۶۳ خورشیدی) از برجسته ترین و اثرگذارترین کاشی کاران دوران معاصر فوق‌العاده است.
تور مجازی موزه آبگینه

موزه آبگینه

عمارت پرهیاهوی قوام السلطنه سیاست‌مدار معروف دوره قاجار و پهلوی سال‎هاست به گنجینه‌ای از آثار شیشه‌ای و سفالینه مربوط به ادوار مختلف فرهنگی ایران تبدیل شده است؛ عمارت زیبا و منحصربفردی که سه دهه مکان زندگی و کار وی بود اما بعد از مرگ قوام السلطنه سرنوشت دیگری یافت تا درنهایت در سال ۱۳۵۵ پروژه تغییر کاربری و تبدیل آن به موزه آبگینه و سفالینه‌های ایران آغاز شد. طراحی این موزه به مهندسان ایرانی و طراحی ویترین‌ها و معماری داخلی به معمار و مهندس مشهور اتریشی « هانس هولاین» سپرده شد. هانس در طراحی موزه از آثار برجسته تاریخی ایران مانند کاخ تچر، ستون‌های تخت جمشید، قوس‌های صفوی و کعبه زرتشت الهام گرفت و با اینکه ویترین‌ها و فضای کلی موزه به‌صورت مدرن طراحی شده‌اند؛ اما این طراحی‏ ها به فضای کلی ساختمان که بنایی سنتی است آسیب نزده و در هماهنگی کامل با آن قرار دارد.
تور مجازی عمارت امام جمعه تهران

عمارت امام جمعه تهران

خانه «امام جمعه» از آثار دوره قاجاریه و باقی‌مانده از نیمه دوم قرن سیزدهم هجری قمری است. این بنا، نخست خانه «میرزا آقاخان نوری» صدراعظم ناصرالدین شاه بود. بعدها امام جمعه تهران آن را خرید و در آن ساکن شد؛ این خانه در قلب تهران از چنان ویژگی هایی برخوردار است که به جرأت می توان گفت یکی از «نفیس ترین خانه های تهران» است.
مراسم بزرگداشت روز خبرنگار

مراسم بزرگداشت روز خبرنگار

مراسم بزرگداشت روز خبرنگار با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران و اهالی رسانه در عمارت مسعودیه تهران برگزار شد.
مراسم بزرگداشت روز خبرنگار در جمع اصحاب رسانه 3

مراسم بزرگداشت روز خبرنگار در جمع اصحاب رسانه

عصر یکشنبه ٢٣ مرداد 1401 علیرضا زاکانی شهردار تهران به مناسبت روز خبرنگار در جمع اهالی رسانه در عمارت مسعودیه حضور یافت و با آنها دیدار و گفتگو کرد.
عمارت انیس الدوله (خانه سوگلی ناصرالدین شاه)

عمارت انیس الدوله (خانه سوگلی ناصرالدین شاه)

عمارتی یک طبقه که پشت دیوارهای بلند، آجری و رسوب گرفته در جایی از جنوب خیابان ولیعصر (عج)، بالاتر از چهارراه مولوی، روبه‌روی مهدیه تهران، از نظرها پنهان شده‌ است. جایی که کمتر کسی از اهالی و کسبه، از آن مطلع است. رهگذران هر روز و هر ساعت از کنارش می‌گذرند، بی‌آنکه بدانند در پس همان دیوار بلند، آجری و رسوب گرفته، عمارتی است خاطرانگیز که بخش مهمی از تاریخ کشور در آن رقم خورده است. مکانى که هنوز هم بعد از گذشت بیش از ۱۷۰ سال، زیباست و مجلل. از حیاط و حوض فیروزه‌ای‌اش گرفته تا تالار و ایوان با طاق نیم‌دایره‌ای، اندرونی ۸ دَر و سالن شاه‌نشین‌ش، چشم را می‌نوازد. البته به شرطی که مجوز ورود به ملک «اتحادیه و شرکت تعاونی صنف تهیه و توزیع گوشت گوسفندی تهران» را داشته باشید! بله؛ درست خواندید! برای بازدید از این بنای ملی باید نظر مساعد مسئولان اتحادیه صنف گوشت گوسفندی تهران را جلب کنید