بازدید از بافت تاریخی و پروژه‌های فعال منطقه ۱۲ تهران 58

بازدید از بافت تاریخی و پروژه‌های فعال منطقه ۱۲ تهران

تور عکاسی منطقه ۱۲ تهران ، ملقب به قلب طهران ، سه‌شنبه ۶ شهریور ۱۴۰۳ به مناسبت روز جهانی عکاس ، با بازدید از خانه دبیر الملک ، عمارت کاظمی ، مجموعه ورزشی در حال ساخت در محله امام زاده یحیی(ع) ، باغ عمارت کیهانی و عمارت گیلان نو برگزار شد.
آیین تجلیل از شهرنگاران شهرداری تهران 21

آیین تجلیل از شهرنگاران شهرداری تهران

آیین تجلیل از خبرنگاران شاغل در روابط عمومی مناطق 22گانه، شرکت‌ها و سازمان‌های شهرداری تهران با عنوان «صد شهرنگار» با حضور مطهر محمدخانی، رییس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران و نصرالله آبادیان، شهردار منطقه۷ برگزار شد.
شهرنگار؛ درکه 21

شهرنگار؛ درکه

درکه یکی از محله‌های شمال شهر تهران است. درکه در نزدیکی محله‌های اوین و ولنجک قرار دارد. این محله به دلیل قرار گرفتن در دامنه کوه‌های شمالی تهران، ار محل‌های مناسب برای پیاده‌گردی و کوه‌پیمایی در تهران به‌شمار می‌رود.
شهرنگار؛ سنگلج 7

شهرنگار؛ سنگلج

محله سنگلج که یکی از محلات پنجگانه حصار صفوی تهران محسوب می شود، از شمال به خیابان امام خمینی(مریضاخانه سابق) ازشرق به خیابان خیام( جلیل آباد سابق) از جنوب به خیابان مولوی و از غرب به خیابان وحدت اسلامی(شاپور سابق) محدود می شود.برخی نام سنگلج را دگرگون‌شده «سنگ رج» دانسته‌اند. رج به معنی ردیف است و اصطلاح سنگ رج مربوط به تقسیم آب با پاره‌های سنگ بوده‌است.این محله قبل از گسترش تهران در اواسط دوره ناصری، محله باغ های تهران بوده که در دوره ناصری و زمین زدن کلنگ توسعه شهری تهران و ایجاد محله جدید به نام دولت، کم کم رنگ و بوی مسکونی به خود گرفته است. در این محله شما می توانید یادگارهای از حضور بزرگانی همچون مستوفی الممالک، معیراللمالک، آیت الله طباطبائی، آیت الله سید محمود طالقانی، جلال آل احمد، عزت الله انتظامی و ... را در کنار امامزاده واجب التعظیمی همچون امامزاده سید ناصرالدین را مشاهده کنید.این محله همچنین مامنی از حضور مسلمانان و ارمنیان از دوره قاجار تا کنون است و قرارگیری کلیسای سورپ گئورگ شاهدی بر این موضوع است.
تاریخ رها شده؛ پـامنار 33

شهرنگار؛ پـامنار

پامنار به عنوان یکی از محله های تاریخی طهران عتیق، که در آن بناهای تاریخی فراوانی چون خانه موتمن الاطبا،باغ شاهزاده دیده ور،خانه آیت الله کاشانی،خانه سرهنگ ایرج،خانه عودلاجان و ... در این محله قرار دارد، این روزها مورد بی مهری قرار گرفته و متاسفانه بخشی از این محله در سال های ۸۲ تا ۸۴ توسط نهادهای دولتی تخریب شد و محله ای که در آن کمتر از ۵۰ معتاد داشت،در یک سناریو، ۵۰۰ معتاد به داخل محله آورده شد که همین موضوع باعث معضلات اجتماعی فراوانی تا به امروز شد.متاسفانه در این اتفاق بخش کاملی از باغ امین الدوله،خانه امیرلشگر و خانه های واجد ارزش کوچه اقا موسی تخریب شد و هویت تاریخی این محله نابود شد.
میدان رازی (گمرک) 12

شهرنگار؛ میدان رازی (گمرک)

میدان رازی (میدان گمرک) یکی از میادین اصلی تهران است که در منطقه ۱۱ قرار دارد. این میدان در جهت شمالی-جنوبی با خیابان کارگر، در جهت شرق با خیابان مولوی و در جهت غرب با خیابان هلال‌احمر و خیابان رباط‌کریم ارتباط دارد. تندیس زکریای رازی اولین مجسمه‌ای است که بعد از انقلاب اسلامی در ایران و در این میدان نصب شد. سازنده این مجسمه استاد علی قهاری کرمانی مجسمه ساز شهیر معاصر می‌باشد.
شهرنگار؛ امامزاده عبدالله 14

شهرنگار؛ امامزاده عبدالله

بقعه امامزاده عبد الله(ع) در خیابان 30 متری جی، خیابان حاجیان، در جنوب غربی تهران واقع شده است. نسبت شریف ایشان به حضرت ابوالفضل العباس(ع) می رسد. بقعه آن حضرت به صورت بنایی هشت ضلعی است که بر روی سکوی عشت ترکی بنا شده است. بقعه مزبور در فضای مشجر و وسیعی قرار دارد. گنبد کاشی کاری بقعه با قدمتی بیش از 20 سال و با فرم پیازی احداث گردیده و ضریح فلزی جدیدی بر روی مرقد مطهر قرار دارد. این بقعه از امکانات فرهنگی مانند دارالقرآن، کتابخانه ای بزرگ با بیش از 5000 جلد کتاب، کانون فرهنگی، درمانگاه، وسایل بازی و سرگرمی برای کودکان و فضای سبز برخوردار است.
شهرنگار؛ شهرک اکباتان 29

شهرنگار؛ شهرک اکباتان

شهرک اکباتان با ۵.۹۴ کیلومتر مربع وسعت، یکی از بزرگ‌ترین شهرک‌های مسکونی ایران - و در زمان خود یکی از مدرن‌ترین شهرک‌های خاورمیانه محسوب میشد.سایت شهرداری منطقه ۵ تهران جمعیت ساکن در این شهرک را حدود ۴۵ هزار نفر عنوان کرده ولی در برخی سایت‌های حوزه شهری و معماری، جمعیت فعلی آن تا حدود ۱۰۰ هزار نفر تخمین زده شده است. این شهرک که در سال ۱۳۴۵ ساخته شده و نام آن از کلمه «هگمتانه» به معنی محل اجتماع یا محل گردهمایی برگرفته شده است.
شهرنگار؛ محله بریانک 7

شهرنگار؛ محله بریانک

بریانک از محلات نسبتا قدیمی واقع در جنوب شهر تهران است و بافت غالب خانه‌ها در آن قدیمی می‌باشد. همان‌طور که در تمام مناطق تهران شاهد افزایش ساخت‌و ساز و مدرن شدن هستیم. این اتفاق در این محله هم افتاده است و هر سال بر تعداد آپارتمان‌های نوساز و چندطبقه افزوده می‌شود. بد نیست بدانید که محله بریانک یکی از محلات پرتراکم شهر تهران به شمار می‌رود که به قیمت نسبتا مناسب و دسترسی به وسایل حمل‌ونقل عمومی متقاضیان بسیاری پیدا کرده است.
شهرنگار؛ محله قیطریه 18

شهرنگار؛ محله قیطریه

با توجه به آب و هوای منطقه ی قیطریه کاملا منطقی به نظر می رسد که بگوییم تاریخچه ی این محله نیز با کار مداوم کشاورزان و باغبانان گره خورده است. اما امروزه بعد از مهاجرت ساکنان بروجرد در استان لرستان به این قسمت و هم چنین تغییراتی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوجود آمد، جمعیت ساکنان این منطقه به میزان قابل توجه ای افزایش یافت و ساختار آن دگرگون شد. گفته می شود این منطقه در گذشته محل شکار پادشاهان هم بوده است و در بهار و تابستان برای شکار انواع حیوانات و پرندگان به این قسمت می آمدند؛ همچنین در این منطقه گورهایی متعلق به آریایی ها که قدمت آن ها به سه هزار سال پیش باز می گردد، کشف شده است.
شهرنگار؛ محله پونک 26

شهرنگار؛ محله پونک

محله پونک در شمال غربی تهران قرار دارد که بخش عمده آن در منطقه 5 واقع شده است. ده پونک از قریه های قدیم تهران بوده و دو روایت برای نام‌گذاری آن وجود دارد، روایت اول فراوانی گل‌های پونه در این منطقه بوده که سبب شده آن را به نام محله پونک یا محله گل‌های پونه بنامند و روایت دوم، وجود روستایی به نام پوئینک در این منطقه بوده که بعدها شکل تلفظش کمی تغییر کرده اما خود کلمه کاملا از بین نرفته است.
بازار بزرگ تهران -2 1

شهرنگار؛ بازار بزرگ تهران

بازار تهران بازاری است قدیمی واقع در مرکز شهر تهران در منطقه ۱۲ شهری تهران. این بازار در میان خیابان‌های مولوی در جنوب، مصطفی خمینی (سیروس سابق) در شرق، پانزده خرداد (بوذرجمهری سابق) در شمال و خیام در غرب قرار گرفته‌است. در تقاطع این خیابان‌ها میدان محمدیه، چهارراه مولوی و چهارراه سیروس قرار گرفته‌اند. میدان پانزده خرداد در بیرون از محدودهٔ بازار و سبزه‌میدان در محدودهٔ بازار قرار گرفته‌است.
محله امیریه 4

شهرنگار؛ محله امیریه

محله امیریه یکی از قدیمی‌ترین محله‌های تهران است. این محله یکی از محله‌های خوب تهران در روزگار گذشته به حساب می‌آمد. با پیاده‌روی در کوچه‌های امیریه متوجه خواهید شد خانه‌های نوساز در کنار خانه‌های قدیمی ساخته شده‌اند اما همچنان کوچه‌های پس کوچه‌های این محله، بافت قدیمی خود را حفظ کرده‌اند. هر طرف این محله باغ و عمارت یک اشراف زاده بود. یکی از این باغ‌ها به کامران میرزا پسر ناصرالدین شاه و نایب السلطنه تعلق داشت. کامران میرزا ملقب به امیر جنگ بود، عمارتی در باغی زیبا ساخت و نام آن را امیریه گذاشت. این نام از آن زمان تا کنون روی این محله ماند. نام محله‌ی همسایه‌ی امیریه یعنی منیریه نیز از نام مادر کامران میرزا که منیر نام داشت اقتباس شد.این محله در جنوب پایتخت است و از ابتدای خیابان ولیعصر، حد فاصل میدان راه آهن و خیابان امام خمینی را امیریه محله امیریه محسوب می‌شود. امیریه از شرق به خیابان وحدت اسلامی (شاهپور سابق) و از غرب به کارگرجنوبی (سی متری سابق) محدود می‌شود.
بازار بزرگ تهران 1

شهرنگار؛ بازار بزرگ تهران

بازار تهران بازاری است قدیمی واقع در مرکز شهر تهران در منطقه ۱۲ شهری تهران. این بازار در میان خیابان‌های مولوی در جنوب، مصطفی خمینی (سیروس سابق) در شرق، پانزده خرداد (بوذرجمهری سابق) در شمال و خیام در غرب قرار گرفته‌است. در تقاطع این خیابان‌ها میدان محمدیه، چهارراه مولوی و چهارراه سیروس قرار گرفته‌اند. میدان پانزده خرداد در بیرون از محدودهٔ بازار و سبزه‌میدان در محدودهٔ بازار قرار گرفته‌است.
شهرنگار؛ پل سیدخندان 11

شهرنگار؛ پل سیدخندان

پل سیدخندان پلی است در شهر تهران که در سال ۱۳۵۶ خورشیدی ساخته شد. پل سیدخندان در بزرگراه رسالت و بر روی چهار راه سید خندان قرار دارد. خیابان‌هایی که پل بر فراز آن‌ها استوار شده، خیابان دکتر شریعتی و خیابان سهروردی می‌باشند.
شهرنگار؛ خیابان ۱۶ آذر 21

شهرنگار؛ خیابان ۱۶ آذر

خیابان ۱۶ آذر در ضلع غربی دانشگاه تهران قرار دارد و بلوار کشاورز را به خیابان انقلاب متصل می کند.
شهرنگار: محله درکه 7

شهرنگار؛ محله درکه

درکه یکی از محله‌های شمال شهر تهران است. درکه در نزدیکی محله‌های اوین و ولنجک قرار دارد. این محله به دلیل قرار گرفتن در دامنه کوه‌های شمالی تهران، ار محل‌های مناسب برای پیاده‌گردی و کوه‌پیمایی در تهران به‌شمار می‌رود.
شهرنگار؛ باغ هنر 13

شهرنگار؛ باغ هنر

باغ هنر ( فردوسی) با مساحتی بالغ بر 47000 متر مربع ،در مجموعه باغستانهای شمالی اراضی عباس آباد،حدودا در مرکز حوزه و لبه محوراصلی ارتباطی مصلی، میدان گلگشت مصلی ، باغ دره دفاع مقدس و ایستگاه های مترو قرار دارد.بر اساس طرح تفصیلی اراضی عباس آباد ، باغ فردوسی در حوزه عملکرد فرهنگی با گرایش‌ عمده علمی و هنری و در مجاورت مجموعه های باغ کتاب، باغ نمایش، باغ موزه جواهرات و باغ موزه دفاع مقدس جانمایی شده است.
شهرنگار؛ بوستان المهدی 5

شهرنگار؛ بوستان المهدی

بوستان المهدی در ضلع جنوب شرقی میدان آزادی واقع شده‌ است. این پارک با مساحت تقریبی 65500 متر مربع در سال 1365 خورشیدی افتتاح شده است. در این پارک دریاچه بزرگی وجود دارد که جلوه زیبایی به طبیعت مصفای این بوستان بخشیده است. این پارک یکی از جایگاههای ورزش صبحگاهی برای اهالی این منطقه است که می توانند از وسایل ورزشی و بدنسازی آن استفاده نمایند. امکانات آن از جمله شهربازی، فروشگاه شهر کتاب، مرکز خود اشتغالی، خانه اخبار، زمین بازی کودکان، زمین اسکیت، وسایل پرورش اندام، نمازخانه، اسکله قایقرانی، سقاخانه، سرویس های بهداشتی و آلاچیق هایی برای استراحت مسافران و رهگذران از جمله امکانات این پارک می باشد. پارک المهدی به دلیل نزدیکی آن به ترمینال غرب و اتوبوسرانی تهران و وجود آلاچیق های مناسب، محل خوبی برای استراحت مسافران می باشد.
شهرنگار؛ پارک اندیشه 23

شهرنگار؛ بوستان اندیشه

بوستان اندیشه در منطقه ۷ شهرداری تهران و در محله سیدخندان، حدفاصل خیابان‌های شریعتی و سهروردی واقع شده است. مساحت این بوستان بیش از ۱۰هزار متر مربع است و شامل امکاناتی از جمله کتابخانه اندیشه، کافه پارک و رستوران فضای باز، زمین بازی کودکان، زمین بدمینتون، کیوسک بازیافت و کیوسک روزنامه فروشی می باشد.