باغ موزه 27

اجتماع گرامیداشت بانوان زندانی دوران رژیم ستم‌شاهی

اجتماع گرامیداشت بانوان زندانی دوران رژیم ستم‌شاهی با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران و دکتر مصطفوی دختر امام خمینی(ره) در باغ موزه زندان قصر برگزار شد.
پنجمین پویش آزادی و حمایت از مادران زندانی  21

پنجمین پویش آزادی و حمایت از مادران زندانی

در آستانه میلاد حضرت فاطمه زهرا(س)، پنجمین پویش آزادی و حمایت از مادران زندانی، با حضور مسئولین استانی و خانواده‌های زندانیان، شامگاه دوشنبه (۱۱ دی ۱۴۰۲) ماه به میزبانی برج آزادی برگزار شد.
آیین افتتاح نمایشگاه موزه عبرت در باغ موزه قصر 1

آیین افتتاح نمایشگاه موزه عبرت در باغ موزه قصر

آیین افتتاح نمایشگاه دائمی موزه عبرت و اجرای نمایش شکنجه زندان سیاسی با حضور ناصر قاسمی، مدیر این باغ موزه، زندانیان سیاسی رژیم طاغوت، خانواده شهید حسین فهمیده و جمعی از دانش‌آموزان، صبح روز دوشنبه ۸ آبان‌ماه در بندسیاسی باغ موزه قصر برگزار شد.
جشن گلریزان نذر یاری 26

جشن گلریزان نذر یاری

جشن گلریزان نذر یاری برای زندانیان جرایم غیرعمد به مناسبت اعیاد قربان و غدیر با حضور رضا محمدی، شهردار منطقه ۶، حسین اجاقی، رئیس سازمان ورزش شهرداری تهران، علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی و جمعی از هنرمندان، پهلوانان و چهره‌های ورزشی کشور، بعد از ظهر روز سه شنبه ۱۳ تیرماه در زورخانه دانشکده علوم ورزشی و تندرستی دانشگاه تهران برگزار شد.
پویش نذر‌یاری 14

پویش نذر‌یاری

مراسم جشن گل‌ریزان آزادی زندانیان جرائم غیر عمد و حمایت از خانواده آنان با حضور هنرمندان و خیرین عصر امروز بیست‌ویکم اسفندماه در تالار ایوان شمس برگزار شد.
چهارمین دوره پویش آزادی مادران زندانی 50

چهارمین دوره پویش آزادی مادران زندانی

چهارمین دوره پویش آزادی مادران زندانی به مناسبت ایام ولادت حضرت فاطمه(س) و همزمان با روز زن، چهار‌شنبه ۲۱ دی‌ماه با حضور چهره های هنری، ورزشی و جمعی از خیرین در مجموعه آزادی تهران برگزار شد.
نشست خبری چهارمین دوره پویش آزادی مادران زندانی 13

نشست خبری چهارمین دوره پویش آزادی مادران زندانی

نشست خبری چهارمین دوره پویش آزادی مادران زندانی با حضور احسان شریفی شهردار منطقه ۵، خیراله باقی پور رییس مرکز خدمات اجتماعی و مراقبت بعد از خروج سازمان زندان‌ها و جمعی از اصحاب رسانه، یک‌شنبه 18 دی‌ماه در سالن مدافعان حرم شهرداری منطقه 5 برگزار شد.
باغ موزه قصر (زندان سیاسی)‎ 6

بند سیاسی باغ موزه قصر

ساختمان زندان سیاسی با مساحتی در حدود 5 هزار متر مربع دارای فضاهای گوناگون و متنوعی است که روایتگر تاریخ انقلاب و مبارزان انقلاب اسلامی است. پس از کودتای 28 مرداد 1332 علاوه بر ساخته شدن ساختمان های الحاقی به زندان قصر و همچنین استفاده از زندان شماره 3(در ساختمان مارکوف) که پذیرای بسیاری از مبارزین سیاسی مانند شهید نواب صفوی و یارانش، شهید عراقی، آیت الله طالقانی و چهره های فرهنگی مانند احمد شاملو، مهدی اخوان ثالث، نجف دریا بندری و... بود با افزایش تعداد زندانیان سیاسی و کافی نبودن فضای زندان های شماره 3 و 4 در اوایل دهه 30 تصمیم به ساخت زندانی مخصوص سیاسیون گرفته می شود این زندان که به گفته علی عمویی از ابتکارات رزم آرا بوده است، در گوشه شمال شرقی محوطه زندان قصر ساخته می شود. با ساخته شدن زندان شماره 2 قصر کلیه زندانیان سیاسی تبعیدی به تهران عودت داده شدند و در آن زندان تازه ساز جایگیر شدند.
هم اندیشی زندانیان سیاسی پیش از انقلاب زندان قصر 28

هم اندیشی زندانیان سیاسی پیش از انقلاب زندان قصر

هم اندیشی زندانیان سیاسی مسلمان پیش از انقلاب زندان قصر، چهارشنبه 11 آبان 1401 برگزار شد. در پایان این برنامه از پاتوق زندانیان سیاسی پیش از انقلاب در این مکان رونمایی شد.
بزرگداشت سردار شهید مصطفی کلهری  29

بزرگداشت سردار شهید مصطفی کلهری

شامگاه روز یکشنبه ۱ خرداد ماه ۱۴۰۱، در آستانه سالگرد آزادسازی خرمشهر، بزرگداشت سی و هشتمین سالگرد شهادت سردار مصطفی کلهری فرمانده گردان سید الشهدا(ع) و از زندانیان سیاسی پیش از انقلاب اسلامی در زندان قصر با حضور خانواده و همرزمان آن شهید و جمعی از فرماندهان نیروهای مسلح در باغ موزه قصر برگزار شد.
زیارت گردی؛ امامزاده سید محمد نوربخش (ع) 30

آستان دل ها؛ امامزاده سید محمد نوربخش (ع)

پشت کوچه‌های تنگ، باریک و سرسبز محل پایین روستای «سولقان»، امامزاده‌ای مقدس و زیباست که به واسطه سریال «مسافری از هند» و مسلمان شدن «سیتا» بر سر زبان ها افتاد؛ امامزاده سید «محمد نوربخش» از عارفان، صالحان و نوادگان امام موسی کاظم(ع) که در قرن ۹ هجری قمری زندگی می‌کرد و پس از مبارزه و زندانی شدن و تبعید، سرانجام در روستای سولقان، به دیار باقی شتافت.
آیین گلریزان برای آزادی زندانیان جرائم غیر عمد 40

آیین گلریزان برای آزادی زندانیان جرائم غیر عمد

عصر روز جمعه ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۱، آیین گلریزان برای آزادی زندانیان جرائم غیر عمد به همت سازمان ورزش شهرداری تهران و با حضور حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان و حسین اجاقی رئیس سازمان ورزش شهرداری تهران و روسای فدراسیون های ورزشی و جمعی از ورزشکاران و قهرمانان و پیشکسوتان در زورخانه جوانمردان شهدای کن برگزار شد.
سومین پویش مردمی آزادی مادران زندانی 46

سومین پویش مردمی آزادی مادران زندانی

همزمان با شب میلاد حضرت زهرا(س) و روز مادر، سومین پویش مردمی آزادی مادران زندانی عصر روز شنبه دوم بهمن ماه سال 1400 با حضور داریوش ارجمند بازیگر سینما و تلویزیون، احسان شریفی شهردار منطقه 5، محمدجواد خسروی شهردار منطقه 9، سیدمحمد موسوی شهردار منطقه 11، سوده نجفی عضو شورای اسلامی شهر تهران، مریم اردبیلی مدیرکل امور بانوان، ثریا شارقی مدیرکل بانوان استانداری تهران و محمود کلهری شهردار سابق منطقه 5 در سالن همایش برج آزادی برگزار شد.
پویش مردمی آزادی مادران زندانی 28

پویش مردمی آزادی مادران زندانی

پویش مردمی آزادی مادران زندانی و گلریزان به مناسبت ولادت حضرت فاطمه(ص) عصر امروز سه شنبه 14 بهمن 1399 و با حضور پیروز حناچی شهردار تهران، محمود کلهری شهردار منطقه 5، اعضای شورای شهر و جمعی از خیرین در بوستان آموزش ترافیک شهرداری منطقه ۵ برگزار شد.
باغ موزه قصر 16

باغ موزه قصر

باغ‌موزه قصر که سابقاً زندان قصر نامیده می‌شد، اولین زندان متمرکز تهران بود. این زندان هم اینک تعطیل شده و تحت عنوان باغ موزه قصر که در بزرگراه شهید صیاد شیرازی، خیابان پلیس قرار دارد بعنوان یکی از مراکز فرهنگی، تاریخی و هنری کشور مورد بازدید عموم است. بزرگ‌علوی سرگذشت سال‌های حبس خود و دیگر زندانیان مشهور را در کتاب “۵۳ نفر” در زندان قصر نوشت. “باغ ایرانی” یکی از بخش های این مجموعه است که با بهره‌گیری از تنوع گیاهی یک فضای شهری دلنشین و یک موزه روباز محسوب ایجاد شده است. یکی از بخش های اصلی، “موزه تاریخ انقلاب اسلامی ایران” است. این موزه تصویری است از مبارزات مردم در دوران پهلوی و بخش دیگر “موزه زندان” است که بازسازی عینی فضای زندان از اتفاقاتی است که در دوره رژیم پهلوی افتاد .
موزه مارکوف 2

موزه مارکوف

خستین زندان تهران قدیم، در زمان ریاست سوئدی‌ها بر شهربانی (بلدیه) در ساختمان اداره کل تشکیلات نظمیه در جنوب غربی میدان توپخانه قرار داشت. این زندان کوچک مرکب از سه اتاق معروف به حبس نمره یک و چندین اتاق و زیرزمین برای زندانیان عمومی بود. زندان قصر 192 اتاق برای محبوسان داشت که 96 اتاق آن پنج نفری و مابقی یک نفری بودند. علاوه بر آن در قسمت مریض‌خانه شش اتاق شش نفری و شش اتاق یک نفری برای زندانیان مریض ساخته شده بود. زندان قصر گنجایش 800 نفر محبوس را داشت.
موزه استاد علی اکبر صنعتی 2

موزه استاد علی اکبر صنعتی

موزه استاد علی اکبر صنعتی در سال ۱۳۲۵ تأسیس شد. این موزه نزدیک به ۶ هزار تابلو و بیش از هزار پیکره و تندیس گچی، سنگی و برنزی از شخصیت‌های علمی و ادبی ایران و تیپ‌های گوناگون اجتماعی آفرید که شماری از آنها در موزه استاد صنعتی نگهداری می‌شود. این موزه دارای سالن تئاتر، شهر فرنگ، نمایشگاه تک چهرها و موزه مردم‌شناسی است. این موزه در ضلع شمال غربی میدان توپخانه قراردارد و یکی از مکان‌های دیدنی مرکز شهر تهران است. علی اکبر صنعتی در طی ۶۲ سال کار خود، نزدیک به ۱۰۰۰ نگاره و ۴۰۰ پیکره (مجسمه) ساخت. صنعتی از نخستین پیکره‌تراشان و نگارگران سبک رئالیسم معاصر و بنیادگذار نخستین موزهٔ آثار هنری معاصر است. عمارت موزه صنعتی بر جای مانده از عمارتهای دوره قاجار میدان توپخانه (امام خمینی) است. در سال ۱۳۲۴ به کوشش عبدالحسین صنعتی زاده، پسر حاج علی اکبر صنعتی زاده بنیادگذار پرورشگاه صنعتی کرمان (با نام استاد علی اکبر صنعتی نقاش و پیکره‌ساز اشتباه نشود)، و با آثار علی اکبر صنعتی کرمانی باززنده‌سازی و به موزه و نمایشگاه تبدیل شد. در سال ۱۳۹۵ سازمان میراث فرهنگی با همکاری سازمان زیباسازی شهرداری تهران بازسازی و نوسازی بنا و پیکره‌ها را آغاز کرده‌اند. جالب‌ترین بخش این موزهٔ کوچک و قدیمی، پیکرهٔ گروهی از زندانیان سیاسی دوره قاجار است که به‌دست استاد علی اکبر صنعتی به تصویر کشیده شده‌است. این پیکرهٔ بزرگ درست در مرکز موزه قرار گرفته است. پیکرهٔ فردوسی، سعدی، مسیح مصلوب، دهخدا، کمال الملک، کریم‌خان‌زند، جواهر لعل نهرو، مهاتما گاندی، لوئی پاستور، ملک الشعرای بهار، شاه عباس و پیکرهٔ بزرگ نادرشاه افشار از دیگر تندریسهایی هستند که در این موزه به چشم می‌آیند.
باغ موزه قصر 32

باغ موزه قصر

باغ‌موزه قصر که سابقاً زندان قصر نامیده می‌شد، اولین زندان متمرکز تهران بود. این زندان هم اینک تعطیل شده و تحت عنوان باغ موزه قصر که در بزرگراه شهید صیاد شیرازی، خیابان پلیس قرار دارد بعنوان یکی از مراکز فرهنگی، تاریخی و هنری کشور مورد بازدید عموم است. بزرگ‌علوی سرگذشت سال‌های حبس خود و دیگر زندانیان مشهور را در کتاب “۵۳ نفر” در زندان قصر نوشت. “باغ ایرانی” یکی از بخش های این مجموعه است که با بهره‌گیری از تنوع گیاهی یک فضای شهری دلنشین و یک موزه روباز محسوب ایجاد شده است. یکی از بخش های اصلی، “موزه تاریخ انقلاب اسلامی ایران” است. این موزه تصویری است از مبارزات مردم در دوران پهلوی و بخش دیگر “موزه زندان” است که بازسازی عینی فضای زندان از اتفاقاتی است که در دوره رژیم پهلوی افتاد . “زندان مارکوف” نیز با مساحتی بالغ بر 8800 متر مربع از فضاهای متنوعی همچون مرکز اسناد، تصاویر و اشیاء تاریخی، نمایشگاه، گالری موسمی، کافه گالری و سالن اجتماعات چند منظوره تشکیل شده است. از دیگر بخش های این باغ موزه می ‌توان به مسجد، زورخانه قصر، باغ های ایرانی، کتابخانه مرکز تحقیقات، گالری های مختلف، کافه ها اشاره کرد. همچنین “کافه لقانطه” به عنوان اولین کافه موزه در باغ موزه قصر می باشد. شهروندان می‌توانند در محدوده زندان، از فضای سبز و بوستان و مجموعه‌های فرهنگی ورزشی موزه بازدید کنند.
جشن گلریزان آزادسازی زندانیان 1

جشن گلریزان آزادسازی زندانیان

عصر روز شنبه؛ 20 خرداد ماه 1396، جشن گلریزان آزادسازی زندانیان جرائم غیر عمد در قلب تهران با عنوان «به وقت مهربانی» با همکاری ستاد دیه و سازمان میراث فرهنگی،در مجتمع تجاری اداری برمیس در خیابان پامنار منطقه 12 شهرداری تهران برگزار شد.
باغ موزه قصر( زندان سیاسی )‎ 26

باغ موزه قصر( زندان سیاسی )‎

ساختمان زندان سیاسی با مساحتی در حدود 5 هزار متر مربع دارای فضاهای گوناگون و متنوعی است که روایتگر تاریخ انقلاب و مبارزان انقلاب اسلامی است. پس از کودتای 28 مرداد 1332 علاوه بر ساخته شدن ساختمان های الحاقی به زندان قصر و همچنین استفاده از زندان شماره 3(در ساختمان مارکوف) که پذیرای بسیاری از مبارزین سیاسی مانند شهید نواب صفوی و یارانش، شهید عراقی، آیت الله طالقانی و چهره های فرهنگی مانند احمد شاملو، مهدی اخوان ثالث، نجف دریا بندری و... بود با افزایش تعداد زندانیان سیاسی و کافی نبودن فضای زندان های شماره 3 و 4 در اوایل دهه 30 تصمیم به ساخت زندانی مخصوص سیاسیون گرفته می شود این زندان که به گفته علی عمویی از ابتکارات رزم آرا بوده است، در گوشه شمال شرقی محوطه زندان قصر ساخته می شود. محمدعلی عمویی در بخشی از کتاب دُرد زمانه در جایی که خاطرات سال 1338 را شرح می دهد، درمورد زندان سیاسی گفته است:... امتداد جاده شوسه به ساختمان محکم و تاز ه سازی می رسید که برخلاف سایر بناهای زندان قصر که مصالحشان آجر و گچ بود، از بتن آرمه ساخته شده بود. با ساخته شدن زندان شماره 2 قصر کلیه زندانیان سیاسی تبعیدی به تهران عودت داده شدند و در آن زندان تازه ساز جایگیر شدند. این زندان از چهار بند و سه حیاط تشکیل می شد. پس از عبور از در بزرگ آهنین و به دنبال آن از در میله ای، به هشتی مربع شکل نسبتا بزرگی میرسی که دفتر زندان و درهای اطاق ملاقات و بندهای مختلف به آن باز میشدند. بند یک رو برو (شمال)، اطاق ملاقات، بند 2 و حیاط مربوط در شرق و دفتر زندان، بند 3 و حیاط بزرگ در غرب واقع بودند.