عمارت‌های تاریخی تهران؛ عمارت مستوفی الممالک 46

عمارت‌های تاریخی تهران؛ عمارت مستوفی الممالک

در محله تاریخی سنگلج تهران، بخش اعیان نشین‌تهران قدیم، عمارتی تاریخی قرار دارد که به خانه مستوفی الممالک مشهور است. این ساختمان متعلق به حسن مستوفی بود که بعد‌ها جا پای پدر گذاشت و ریاست کل مالیه ایران را بر عهده گرفت. خانه مستوفی‌الممالک در سال ۱۳۱۱ ساخته شد و به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این عمارت با سبک و سیاق خاص معماری دوره قاجار، یعنی استفاده از عناصر و بن مایه‌های اروپایی ساخته شده است. متاسفانه این عمارت تاریخی که در تملک اداره پست قرار دارد، اکنون به صورت نیمه‌متروک درآمده و در معرض ویرانی قرار گرفته است. چندین سال است که این خانه در نوبت مرمت قرار دارد، اما اقداماتی انجام نشده و این بنا رها شده است.
عمارت کوشک شقاقی 1

عمارت کوشک شقاقی

خانه مرحوم دکترسیاوش شقاقی (عمارت کوشک) مربوط به اواخر دوره قاجار است که در تهران، خیابان سعدی، شهید قائدی، (هدایت سابق) واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۳۲۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. این بنا در شمالی ترین بخش منطقه دوازده تهران،در جبهه شمالی خیابان کوشک حد فاصل فردوسی و لاله زار قرار دارد. این خانه را اغلب با عنوان خانه کوشک می شناسند. خانه شقاقی ابتدا به عنوان منزل مسکونی خانواده شقاقی مورد استفاده بود و بعدها به صورت یکی از مراکز آموزشی سازمان میراث فرهنگی کشور درآمد
نشست خبری معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران 14

نشست خبری معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران

نشست خبری لطف الله فروزنده، معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران و علی خشنود، مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران با حضور اصحاب رسانه، ظهر روز سه‌شنبه ۱۵ اسفندماه، در سالن کنفرانس این معاونت برگزار شد.
کاروان خودرویی ایران قوی 18

کاروان خودرویی ایران قوی

در گرامیداشت چهل‌وسومین سالگرد دفاع مقدس به همت پایگاه بسیج حوزه شهید همت، کاروان خودرویی ایران قوی، صبح امروز سه شنبه ۴ مهرماه، در منطقه ۱۶ به حرکت درآمد.
موزه اسناد کارخانه سیمان ری 23

موزه اسناد کارخانه سیمان ری

ساختمان سیلوی 300 تنی که در مرحله سوم توسعه کارخانه سیمان ری در دهه 30ساخته شد دارای 6 سیلوی استوانه ای با شعاع تقریبی 2.5 متر است که هر سیلو50 تن سیمان را در خود ذخیره می کرد. اکنون طبقه‌ همکف این ساختمان به عنوان گالری سی و زیرزمین آن به عنوان موزه اسناد کارخانه تغییر کاربری داده است.از دوران 50 ساله‌ فعالیت کارخانه بالغ بر 400 هزار برگ سند کاغذی به صورت دست‌نویس و چاپی طی 3 سال گذشته به‌صورت غیر‌اصولی در این محل انباشته شده بود که در فرآیند بازسازی این اسناد در یک دوره‌ 9 ماهه طبقه بندی شده و به صورت آرشیو بر اساس سال موضوع در طبقه زیرزمین به نمایش درآمده است.
نشست خبری مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران 16

نشست خبری مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران

نشست خبری علی خشنود، مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران با حضور اصحاب رسانه، صبح روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه در ساختمان معاونت مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران برگزار شد.
خانه پدری فروغ فرخزاد 4

خانه پدری فروغ فرخزاد

خانه پدری فروغ فرخزاد، شاعر معاصر ایرانی، با شماره سند ۳۲۱۰۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. بسیاری از آثار فروغ فرخزاد در این خانه ایجاد شده و این خانه علاوه بر تاریخی بودن، دارای شئون ادبی و ملی است. این خانه در محله چهار راه مولوی منطقه 11 تهران واقع شده است و پس از چند سال کش و قوس سرانجام به تملک شهرداری درآمد و کارهای مرمت و بازسازی آن به زودی آغاز خواهد شد.
روایت اولین عکاسخانه ایران 34

روایت اولین عکاسخانه ایران

روایت واقعی شیوه رویارویی شاهان قاجار با دوربین عکاسی شبیه یکی از داستان‌های «هزار و یک شب» است، ورود دوربین عکاسی به کشوری که با دنیای بیرون تقریبا هیچ ارتباطی نداشت غوغایی به پا کرده بود. به دستور محمدشاه قاجار نخستین عکس از عزیزترین فرد خانواده گرفته شد؛ ناصرالدین، ولیعهد ۱۱ ساله.همین عکس سبب شد که به اعتقاد برخی تاریخدانان و کارشناسان، عشق بی‌بدیل شاه جوان قاجار به دوربین و عکاسی و بردن آن از مرزهای کاخ سلطنتی به یک استودیو عکاسی در نهایت به بهای به زانو درآمدن دودمان قاجار تمام شد. از وقتی شاهزاده نخستین بار تصویر خود را در صفحه داگرئوتایپ دید، یک دل نه صد دل شیفته دوربین عکاسی شد، عشقی که ناصرالدین‌ میرزا 17 ساله که پس از مرگ پدر به تخت شاهی نشسته بود را بر آن داشت تا بخشی از کاخ گلستان در قلب تهران را به تاریکخانه و استودیو عکاسی تبدیل کند و از این رو، آتلیه عکاسی سلطنتی خیلی زود راه افتاد و به مهم‌ترین کار و سرگرمی شاه قاجار که در واقع عکاسی از زنان اندرونی و البته گربه محبوبش ببری خان بود تبدیل شد. عشق و علاقه ناصرالدین‌شاه قاجار به عکس و عکاسی در ۵۰ سال زمامداری هرگز از بین نرفت و وجود گنجینه آلبوم خانه در کاخ گلستان کاملا بیانگر علاقه شاه قاجار به عکاسی است.
ورزش پهلوانی 1

فرهنگ پهلوانی

ورزش‌ های باستانی یا زورخانه‌ای از قدیمی‌ترین مظاهر فرهنگ باستانی ایران به شمار می‌رود. ورزش‌ های باستانی به مجموعه‌ای از حرکات فیزیکی برای پرورش جسم و آموزه‌های معنوی برای ارتقای روح گفته می‌شود که با اصول اخلاقی در هم آمیخته و از افراد معمولی، پهلوان می‌سازد. آئین پهلوانی و ورزش‌ های باستانی یا زورخانه‌ای توسط یونسکو به نام ایران به ثبت جهانی درآمده است. زورخانه پهلوان پور یکی از قدیمی‌ترین زورخانه‌های تهران است. زورخانه پهلوان پور که از آن با عنوان زورخانه بازارچه و یا باشگاه فرهنگی ورزشی پهلوان پور (بازارچه) نیز یاد می شود یکی از زورخانه های معروف و قدیمی تهران است که در طول سال های گذشته پس از بازسازی، مورد استفاده علاقه مندان به ورزش باستانی قرار می گیرد. مدیریت زورخانه پهلوان پور که در باشگاه فرهنگی ورزشی پهلوانپور (بازارچه) قرار گرفته است را آقای نعیمی بر عهده دارد.
بی قانونی؛ پلاک های مخدوش 25

بی قانونی؛ پلاک های مخدوش

از صبح روز شنبه سی ام بهمن ماه 1400 طرح ساماندهی و انضباط بخشی تردد موتور سیکلت سواران در شهر تهران به اجرا درآمده است. طرحی که پلیس امیدوار است با اجرای آن بتواند تخلفات موتورسیکلت سواران نظیر عبور از پیاده‌رو و خط ویژه، حرکت یک طرفه، حمل بار غیرمتعارف، مخدوش کردن پلاک و ... را تا حد زیادی کاهش دهد.
سومین روز چهلمین جشنواره فیلم فجر 27

سومین روز چهلمین جشنواره فیلم فجر

سومین روز چهلمین جشنواره سراسری فیلم فجرچهارشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ دو فیلم «برف آخر» به کارگردانی «امیرحسین عسگری» و «لایه‌های دروغ» به کارگردانی «رامین سهراب» روی پرده به نمایش درآمد.
چهل و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران 26

چهل و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران

علیرضا زاکانی شهردار تهران صبح روز سه شنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۰ برای برررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری تهران و سازمان ها و شرکت های تابعه (بخش منابع و درآمدها) در چهل و چهارمین جلسه شورا حضور یافت.
ساختمان سینگر 8

ساختمان سینگر

در خیابان سعدی جنوبی بعد از چهارراه مخبرالدوله پلاک ۱۵۰ ساختمانی قرار دارد که در دهه‌ ۲۰ و دوره‌ پهلوی ساخته شد. نیکلای مارکف، معمار روس‌تبار مقیم ایران معماری این بنا را که به ساختمان سینگر شناخته می‌شود به عهده داشت. در بنای آن از سنگ تراورتن استفاده شده، نمایی که یادآور معماری کلیسای مریم مقدس و سنت استپانوس است. معماری بنا اقتباسی از سبک‌های رایج معماری آن روز اروپا بود که نمونه‌ای نئوکلاسیک برگرفته از معماری کلاسیک قرن شانزدهم اروپاست. «SINGER» نام شرکت آمریکایی سازنده‌ چرخ خیاطی بود و نام این ساختمان به دلیل استقرار نمایندگی شرکت سینگر به آن داده شد. ساختمان سینگر پس از انقلاب، تخلیه شد و بعدتر به صورت بنایی متروکه درآمد تا این‌که اوایل دهه ۶۰ به مالکان خصوصی واگذار و به دفتر شرکت و انبار تبدیل شد. این اثر در تاریخ ۲۴ آبان ۱۳۸۵ با شماره‌ ثبت ۱۶۲۵۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.
ویدئومپینگ سالروز شهادت سردار سلیمانی در ساختمان پلاسکو 1

ویدئومپینگ سالروز شهادت سردار سلیمانی در ساختمان پلاسکو

نورپردازی سه بعدی (ویدئومپینگ) به مناسبت دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی و شهدای مقاومت شامگاه یکشنبه 12 دی ماه 1400 با همکاری سازمان زیباسازی شهرداری تهران و منطقه 12 بر روی جداره ساختمان پلاسکو تهران به اجرا درآمد.
موزه خوشنویسی

موزه خوشنویسی

آثار به نمایش درآمده در این موزه حدود ۲۰۰ اثر شامل قطعات خوشنویسی، نسخ خطّی، مرقّع، طومار، قلمدان، قلمتراش و دیگر ادوات خوشنویسی و نیز مهر و انگشتری و ظروف منقّش است که به خطوط کوفی، نسخ، ثلث، ریحان، رقاع، تعلیق، نستعلیق و شکسته نستعلیق نوشته شده اند.
تعطیلی بازار تهران در پی شیوع موج چهارم کرونا 2

تعطیلی بازار تهران در پی شیوع موج چهارم کرونا

با توجه به گسترش ویروس کرونا و همچنین بنا بر نظر ستاد ملی کرونا مبنی بر تعطیلی ده روزه، به منظور پیشگیری از شیوع گسترده این ویروس، بازار بزرگ و همچنین اصناف و مشاغلی که در گروهای دوم، سوم، چهارم و غیر ضرور در تهران از صبح امروز شنبه 21 فروردین 1400 به حالت تعطیل کامل درآمد.
پرواز ۱۷۹ فانوس در آسمان به یاد ۱۷۹ شهید بهمن ماه ۵۷  10

پرواز ۱۷۹ فانوس در آسمان به یاد ۱۷۹ شهید بهمن ماه ۵۷

همزمان با فرارسیدن چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با مشارکت معاونت امور اجتماعی و فرهنگی منطقه۹ و بنیاد رودکی ۱۷۹ فانوس در آسمان به یاد ۱۷۹ شهید بهمن ماه ۵۷ به پرواز درآمد .
مشاغل قدیمی محلات مرکزی تهران 15

مشاغل قدیمی محلات مرکزی تهران

با فراگیر شدن و رشد زندگی صنعتی، اندک اندک مشاغلی که زمانی برای خود جایگاهی دارا بودند به بوته فراموشی سپرده شدند مشاغلی که روزگاری باعث نام و آوازه‌ی خانوادگی بودند، به مرور زمان به انزوا رانده شدند. حفظ کردن این صنایع نه تنها هزینه ندارد بلکه درآمدزا هم است. فقط همت و حمایت لازم است.
ویدیومپینگ اولین سالگرد درگذشتگان پرواز ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین 5

ویدیومپینگ اولین سالگرد درگذشتگان پرواز ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین

اجرای نورپردازی سه بعدی ( ویدئو مپینگ ) به مناسبت اولین سالگرد درگذشتگان پرواز ۷۵۲ هواپیمایی اوکراین عصر روز چهارشنبه در برج ازادی تهران به نمایش درآمد.
ویدئو مپینگ همدردی با مردم افغانستان 15

ویدئو مپینگ همدردی با مردم افغانستان

شهرداری تهران به منظور ابراز همدردی مردم ایران با ملت افغانستان و خانواده‌های جان‌باختگان حادثه تروریستی دانشگاه کابل، به اجرای نورپردازی بر روی برج آزادی پرداخت. این نورپردازی(ویدیو مپینگ) از ساعت ۱۹ پنجشنبه شب ۱۵ آبان ۱۳۹۹ با حضور «عبدالغفور لیوال» سفیر افغانستان در ایران روی برج آزادی تهران اجرا شد. اکران پرچم افغانستان و تصاویری با هشتگ «#جان-پدر-کجاستی» بخشی از ویدیو مپینگی است که روی برج آزادی تهران به اجرا درآمد.