تجمع مردم تهران در حمایت از پاسخ به رژیم صهیونیستی 7

تجمع مردم تهران در حمایت از پاسخ به رژیم صهیونیستی

تجمع مردم تهران در حمایت از مجاهدت سربازان سپاه اسلام در پاسخ قاطع به رژیم صهیونیستی بامداد یکشنبه 26 فروردین 1403 در مقابل دانشگاه تهران و میدان فلسطین برگزار شد.
پنجمین نشست هم‌اندیشی «شهراندیش» 13

پنجمین نشست هم‌اندیشی «شهراندیش»

پنجمین نشست هم‌اندیشی «شهراندیش» هیئت اندیشه‌ورز شهرداری تهران، عصر سه‌شنبه 10 بهمن ماه با موضوع «سه‌گانه زبان، فضا و معنا در خیابان انقلاب اسلامی» با حضور سید محمد ناظم رضوی مدیرعامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران و جمع دیگری از صاحب‌نظران و پژوهشگران برگزار شد.
اینجا کارگاهه؛ منطقه شش 14

اینجا کارگاهه؛ منطقه شش

تعداد زیادی کارگاه در حوزه‌های خدمت‌رسانی(عمرانی، فرهنگی، اجتماعی، خدمات شهری، حمل و نقل و ترافیک) در شهر تهران فعال است. کمپین «اینجا کارگاهه» به منظور اطلاع‌رسانی دقیق به مردم در بیش از ۱۰۰ نقطه کارگاهی پایتخت است. گزارش زیر کارگاه‌ پروژه بهسازی نهر محله ساعی، بهسازی انهار خیابان ولیعصر(عج)، پیاده‌رو و خیابان انقلاب، اکبری و اسدآبادی را به تصویر کشیده است.
تور مجازی کلیسای حضرت یوسف

کلیسای حضرت یوسف

کلیسای حضرت یوسف متعلق به آشوریان کاتولیک مذهب میباشد که در تهران، خیابان انقلاب، خیابان موسوی قرار دارد که در سال ۱۹۵۰ میلادی بنا گردیده است. کلیسا بر روی صفه بلندی ساخته شده که توسط هشت پله واقع در سمت غربی بنا به حیاط راه دارد. پلان کلیسا بازیلیک مستطیلی با ابعاد ۲۰ در ۱۶ متر در جهت شرق به غرب بوده که محراب آن در سمت شرقی بنا قرار دارد. در قسمت جلویی محراب نیز دو نیم ستون از نوع ستونهای اصلی کلیسا با نقش تزئینی قرار داده شده است.علاوه بر سه نورگیر تعبیه شده بر هر یک از دیوارهای شمالی و جنوبی کلیسا که دارای شیشه های تزئینی هستند، بر روی گنبد نیزهشت نورگیر ساخته شده است. کلیسای حضرت یوسف دارای سردر بسیار زیبایی است که اقتباسی است از دروازه معروف شهر باستانی بابل.
کلیسا حضرت یوسف 27

کلیسا حضرت یوسف

کلیسای حضرت یوسف متعلق به آشوریان کاتولیک مذهب میباشد که در تهران، خیابان انقلاب، خیابان موسوی قرار دارد که در سال ۱۹۵۰ میلادی بنا گردیده است. کلیسا بر روی صفه بلندی ساخته شده که توسط هشت پله واقع در سمت غربی بنا به حیاط راه دارد. پلان کلیسا بازیلیک مستطیلی با ابعاد ۲۰ در ۱۶ متر در جهت شرق به غرب بوده که محراب آن در سمت شرقی بنا قرار دارد. در قسمت جلویی محراب نیز دو نیم ستون از نوع ستونهای اصلی کلیسا با نقش تزئینی قرار داده شده است.علاوه بر سه نورگیر تعبیه شده بر هر یک از دیوارهای شمالی و جنوبی کلیسا که دارای شیشه های تزئینی هستند، بر روی گنبد نیزهشت نورگیر ساخته شده است. کلیسای حضرت یوسف دارای سردر بسیار زیبایی است که اقتباسی است از دروازه معروف شهر باستانی بابل.
پل غیر‌ همسطح روشندلان 16

پل‌های تهران؛ پل روشندلان

پل غیر‌همسطح روشندلان با طول 900 متر، حد فاصل کوچه اعتمادی تا خیابان شهید مفتح جنوبی قراردارد و دارای 6 باند است، به طوری که 2 باند وسط آن ویژه سامانه اتوبوس تندرو (BRT) خط یک و 4 باند شمال و جنوب آن ویژه وسایل نقلیه است. با بهره برداری از این پل وسایل نقلیه بدون توقف از پل چوبی به هریک از خیابان‌های شریعتی، بهار و خاقانی دسترسی پیدا کردند. پل روشندلان قرار بود در ابتدا تنها تقاطع روشندلان را قطع کرده و ظرف مدت 6 ماه به پایان برسد، اما با افزایش میزان پروژه به طول ۹۰۰ متر و با عرض متغیر 16 تا 32 متر، در تاریخ 18 مهر سال 1388 در منطقه 7 شهرداری به بهره‌برداری رسید. این پل با هدف حذف تقاطع‌های هم سطح خیابان انقلاب با شریعتی، بهار و روشندلان - روان‌سازی ترافیک خیابان انقلاب و روان‌سازی گردش‌های فرعی و ترافیک منطقه بهره برداری شد. ایستگاه پیچ شمیران، (خط 1 BRT) روی این پل قرار دارد و شهروندان تهرانی و شهروندان به وسیله ی پله‌ برقی به این ایستگاه دسترسی پیدا کردند.
پل‌های تهران؛ پل چوبی 4

پل‌های تهران؛ پل چوبی

پل چوبی پلی است در مرکز شهر تهران. این پل در تقاطع خیابان انقلاب و خیابان سپاه در جهت شمالی-جنوبی قرار دارد و دسترسی میدان سپاه به میدان بهارستان را امکان‌پذیر می‌سازد. پیش از این که شهر تهران به شکل امروزی خود درآید، دور شهر دروازه هایی بنا شده بود تا دفاع از شهر ممکن باشد. یکی از این دروازه‌ها، دروازه شمیران بود با خندق‌هایی پر از آب در اطرافش که برای عبور از آن‌، از پلی چوبی استفاده می‌شد. امروزه از این دروازه و آن خندق پر از آب اثری نیست‌، اما این محل همچنان به نام پل چوبی معروف است.
عملیات گسترده ضدعفونی خیابان ولیعصر (عج) توسط آتش نشانان تهران 24

عملیات گسترده ضدعفونی خیابان ولیعصر (عج) توسط آتش نشانان تهران

عملیات گسترده ضدعفونی خیابان ولیعصر (عج) توسط آتش نشانان تهران صبح امروز جمعه 16 اسفند حدفاصل بین میدان ونک و خیابان انقلاب انجام شد .
کافه کتاب دارالخلافه 9

کافه کتاب دارالخلافه

آقامحمد خان قاجار بعد از اینکه ردای پایتختی بر تهران میپوشاند، تهران را دارلخلافه می‌نامد. دارلخلافه دارای شش محله در حوزه‌ی استحفاظی بوده که شمالش خیابان انقلاب، جنوبش خیابان شوش، شرق آن خیابان شهباز( 17شهریور امروزی) و غرب آن خیابان کارگر است. این خانه متعلق به مهین الملک وزینانی(داماد مظفرالدین شاه) بوده که در دهه‌ی 40 مرحوم امینی صاحب این خانه شوهرخاله‌ی ایشان می‌شد(نخست وزیر محمدرضا پهلوی) که آنرا وقف می‌کند. این خانه‌ 260متری با سبک معماری داخلی ایرانی مانند همه‌ی خانه‌های قدیمی اندرونی بیرونی و شاه نشین دارد. دکوراسیون داخلی دارالخلافه برگرفته از معماری دوران پهلویست و کوچکترین جزییات مانند کاغذدیواری‌ها و کاشی‌کاری‌ها طرحش مربوط به همان دوره است. همچنین در حیاط آن هنگام مرمت تغییراتی اساسی بوجود آمده است؛ بطور مثال حوض مدفون شده‌ی آن بیرون آمده و مرمت شده و یا کف حیاط و عمارت‌های آن موزاییک بوده که تبدیل به آجر فرش شده است. عتیقه‌هایی که درجای جای این عمارت وجود دارد کلکسیون صاحب کافه است که از چهارده سالگی شروع به جمع آوری آنها کرده است. کتابخانه‌ی دارالخلافه دارای 3500جلد کتاب،مجلات و روزنامه‌های افست شده است، کتاب‌ها را رایگان به مشتریان امانت میدهد و اهل کتاب می‌توانند در حیاط این کافه یا در یکی از این پنج اتاق که به اسم محله های قدیمی دارالخلافه نامگذاری شده، به همراه نوشیدنی خود مطالعه کنند.
افتتاح «کافه کتاب ققنوس» در هفته کتاب 3

افتتاح «کافه کتاب ققنوس» در هفته کتاب

کافه کتاب ققنوس همزمان با دومین روز از هفته کتاب و میلاد پیامبر اکرم (ص) افتتاح شد، همزمان با افتتاح این کافه کتاب، نمایشگاه آثار نمایشی استاد حسین محجوبی با عنوان «راوی دوران» در این مکان افتتاح خواهد شد و از آثار جدید وی رونمایی شد. ساختمان «کافه کتاب ققنوس» در سال 1334 بنا شد و ویژگی‌های معماری دهه بیست در آن بارز است. در سال 1395 این ساختمان بازسازی شد و به عنوان محلی برای برگزاری مراسم رونمایی از کتاب‌ها، جشن امضاء و جلسات نقد و بررسی کتاب مورد استفاده قرار گرفت. گالری و کافه کتاب ققنوس در خیابان انقلاب، خیابان وصال، نرسیده به خیابان طالقانی، کوچه شفیعی، جنب خانه سینما، پلاک یک قرار دارد.
شهرنگار؛ خیابان ۱۶ آذر 21

شهرنگار؛ خیابان ۱۶ آذر

خیابان ۱۶ آذر در ضلع غربی دانشگاه تهران قرار دارد و بلوار کشاورز را به خیابان انقلاب متصل می کند.
شهرنگار؛ خیابان انقلاب 7

شهرنگار؛ خیابان انقلاب

این خیابان محل جای‌گرفتن دانشگاه تهران و فروشگاه‌های بزرگ کتاب و نشریات در کناره آن است و کتاب های ممنوعه در این خیابان به فروش میرسد و پاتوق روشنفکران ایرانی است . از خیابان‌های مهم تهران است که یکی از خیابان‌های اصلی شهر در راهپیمایی‌ها و از کانون‌های گردهمایی‌های خیابانی به‌شمار می‌آید. این خیابان پیش از انقلاب اسلامی، خیابان شاهرضا نامیده می‌شد.
شهرنگار؛ لاله زار 18

شهرنگار؛ لاله زار

خیابان لاله‌زار یکی از خیابان‌های قدیمی و مرکزی شهر تهران است. این خیابان از جنوب به میدان امام خمینی (توپخانه)، از شمال به خیابان انقلاب اسلامی منتهی می‌شود. لاله‌زار در اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی نماد نوگرایی و هنر ایران بود و «شانزه‌لیزهٔ تهران» لقب گرفته بود. بسیاری از سینماها، تئاترها، رستوران‌ها، تجارتخانه‌ها، خیاط خانه‌ها و فروشگاه‌های معروف ایران در این خیابان قرار داشتند.
پارک دانشجو 6

پارک دانشجو

پارک دانشجو یکی از پارک‌های قدیمی و خاطره‌انگیز تهران است. این پارک در زمینی به مساحت ۳۲۰۰۰ مترمربع و در سال ۱۳۴۶ افتتاح شد. این پارک به دلیل وجود تئاتر شهر و کتابخانه تخصصی و مرکز اسناد هنرهای نمایشی در آن و همچنین مجاورت با تالار وحدت در خیابان استاد شهریار و پژوهشکده فرهنگ و هنر در خیابان انقلاب اسلامی، یکی از پاتوق‌های اهالی هنر بوده و هست و هر روز افراد زیادی به ویژه جوانان هنرمند و دوست‌داران هنر در آن حضور می‌یابند.
خیابان دماوند 1

خیابان دماوند

خیابان دَماوَند یکی از اصلی‌ترین، مهم‌ترین، طولانی‌ترین و عریض‌ترین خیابان‌های تهران است. این خیابان در شرق از بزرگراه زین الدین آغاز می‌شود و تا میدان امام حسین و خیابان انقلاب در غرب امتداد دارد. محله‌های تهران نو، تهران‌شرق، قاسم‌آباد، صفا، وحیدیه، داریوش، پُـل، کوی زینبیه و کوی فاطمیه از مهمترین محلات واقع شده در خیابان دماوند هستند. خط یک اتوبوس‌های تندرو تهران، که تهرانپارس را به پایانه آزادی متصل می‌کند از این خیابان عبور می‌کند.
کوچه لولاگر؛ کوچه قرینه پایتخت 1

کوچه لولاگر؛ کوچه قرینه پایتخت

خیابان حافظ خیابان شلوغی است و در کمتر روزی روی آرامش را به خود می‌بیند. از یک طرف به خیابان انقلاب راه دارد و از یک طرف می‌رسد به خیابان پر رفت و آمد جمهوری و موبایل فروشی‌هایش. اما بین اینهمه شلوغی کوچه‌ای قرار گرفته که از آن همه هیاهو به دور است و حیات جداگانه‌ای را از سر می‌گذراند. کوچه‌ای که گذر زمان شکل و شمایلش را تغییر نداده و به آن لولاگر یا کوچه قرینه پایتخت می‌گویند. کوچه لولاگر در خیابان نوفل لوشاتو کوچه عجیب و غریبی است. اول و آخرش در دارد و همه ساختمان‌ها در آن شبیه به هم و قرینه هستند، به همین دلیل هم به آن متفاوت‌ترین کوچه پایتخت می‌گویند. می‌روید خیابان حافظ که تعدادی از قدیمی ترین هتل های تهران هم نزدیکش است، وارد خیابان نوفل لوشاتو که سفارت فرانسه و ایتالیا هم آنجاست، می‌شوید، ۵۰ متر می‌روید و به کوچه لولاگر می‌رسید، جایی که هنوز ساختمان‌های آجری با بهارخواب‌های دل انگیزش به قوت سابق درآن باقیست. جایی که پای ساختمان‌های مرتفع هنوز به آن بازنشده و حتی ساکنانش هم، همان ساکنان قدیمی‌اند، مگر ساکنان ارمنی‌ و جوانترها که حالا بعضی‌هایشان رفته‌اند خارج و مگر بعضی از خانه‌ها‌ که خالی است و قرار است به بیمارستان مروستی اضافه شود. کوچه لولاگر، جذابیت‌های دیگری هم به غیر از خانه‌های قرینه‌اش دارد. قدیمی‌ترین پیتزا فروشی تهران یعنی پیتزا داوود ته همین کوچه است. جاذبه دیگر کوچه لولاگر کافه ری راست. کافه‌ای که فضای دلنشین و پرنوری دارد و پنجره‌هایی بزرگ روبه حیاتی باصفا. ساختمان کافه ری‌‌را که زمانی یکی از خانه‌های قدیمی کوچه بوده، توسط یکی از نوه‌های تازه از فرنگ برگشته لولاگرها بازسازی شده، خانه‌ای که زمانی برای اهالی کوچه در حکم بچه کوچک و کر و کثیفی بوده که هر روز در کوچه بدو بدو می‌کرده و حالا بچه سربه راهی شده. خانه علاوه بر کافه رستوران، گالری هم هست و در یکی از طبقاتش سفیر فرانسه زندگی می‌کند. اگرچه قرار است به زودی بقیه خانه‌های کوچه لولاگر هم به شکل و شمایل همین خانه دربیایند. به زودی کوچه توسط شهرداری کف پوش می‌شود و نورپردازی همه جایش را روشن می‌کند، چون به قول آقا داوود این‌جا یک کوچه معمولی نیست.
عملیات و مراحل پایانی خط هفت متروی تهران‎ 1

عملیات و مراحل پایانی خط هفت متروی تهران‎

این خط که از جنوب شرق تهران و محدوده ورزشگاه تختی آغاز می‌شود پس از عبور از خیابان‌های آهنگ، میدان قیام، خیابان مولوی، میدان محمدیه، بزرگراه نواب، خیابان انقلاب، بیمارستان امام‌خمینی، بوستان گفتگو و برج میلاد در نهایت به میدان صنعت در شهرک قدس می‌رسد.
زیرگذر چهارراه ولیعصر 2

زیرگذر چهارراه ولیعصر

چهار راه ولیعصر(عج) یکی از تقاطع‌های اصلی شهر تهران است که روزانه بیش از سه میلیون نفر در آن تردد می‌کنند. چهارراهی که جنوب خیابان ولیعصر از جمهوری را به شمال آن و شرق خیابان انقلاب از پل کالج را به غرب آن یعنی میدان انقلاب متصل می‌کند.گذر سال‌ها، این چهارراه را به یکی از شلوغ‌ترین معابر شهری تبدیل کرده است، طبق اعلام شهردار منطقه ۶ تهران در این چهارراه در هر ساعت حدود ۱۵هزار عابر پیاده، ۶ هزارخودرو و ۲۵۷ دستگاه اتوبوس بی. آر. تی عبور می‌کند.این چهارراه طولانی‌ترین مسیر شرق به غرب یعنی دماوند به خیابان آزادی و طولانی‌ترین مسیر شمال به جنوب یعنی تجریش به راه آهن را به هم متصل می‌کند.این گذرگاه موجب شده که تردد عابران پیاده به یک طبقه پایین‌تر از چهارراه ولیعصر منتقل شود، تا علاوه بر ایمن سازی این چهارراه از میزان چراغ قرمز خودرو‌ها نیز کاسته شود.
میدان فردوسی 6

میدان فردوسی

میدان فردوسی یکی از میدان‌های مهم شهر تهران است. در محور شرقی-غربی، خیابان انقلاب اسلامی، در محور شمال، خیابان سپهبد قرنی و در محور جنوب، خیابان فردوسی این میدان را قطع می‌کنند. مجسمه‌ای از جنس سنگ مرمر کارا به ارتفاع سه متر که توسط استاد ابوالحسن صدیقی ساخته شد و کار نصب آن در میدان فردوسی تهران را فرزندش فریدون صدیقی انجام داد. مجسمه در ۱۷ خرداد ۱۳۳۸ طی مراسمی در میدان نصب شد.
میدان امام حسین(ع) 13

میدان امام حسین(ع)

میدان امام حسین از میدان‌های مرکزی شهر تهران است. این میدان از سمت غرب به خیابان انقلاب و از سمت شرق به خیابان دماوند و از سمت جنوب به خیابان هفده شهریور متصل است. خیابان انقلاب و خیابان دماوند از طریق زیرگذر ماشین رو به هم متصل هستند. میدان امام حسین و خیابان هفده شهریور طی سالیان اخیر به پیاده راه تبدیل شده و دسترسی آن توسط وسائط نقلیه ممنوع است. همچنین پیکر پاک و مطهر 5 شهید گمنام دفاع مقدس در این میدان قرار دارد.