آرامستان قصر فیروزه (زرتشتیان) 37

آرامستان قصر فیروزه (زرتشتیان)

آرامستان قصر فیروزه متعلق به هموطنان زرتشتی است که در شرق تهران و در همسایگی استادیوم تختی واقع شده است.  نحوه تدفین مردگان در دین زرتشت متفاوت است اما از اوایل قرن حاضر زرتشتیان نیز مردگان خود را در خاک دفن می کنند. زمین این آرامستان توسط ارباب کی‌خسرو شاهرخ در اختیار انجمن زرتشتیان قرار گرفت و اولین فرد مدفون شخصی به نام رودابه فرزند فریدون است که در مهرماه 1314 در اینجا به خاک سپرده شده است. آرامستان بر حسب دوره های زمانی مختلف به بخش های مختلف تقسیم شده و سنگ قبرهای قدیمی از دیدنی های این آرامستان است. در ابتدای ورود با یادمان شهدای زرتشتی روبرو هستیم و از افراد معروف مدفون در اینجا می توان به ارباب کیخسرو شاهرخ (نماینده زرتشتیان در مجلس)، گشتاسب فیروزگر (واقف بیمارستان فیروزگر)، رستم شهزادی، اسفندیار یگانگی، پرویز شهریاری و ... اشاره کرد. همچنین چند تن از شهدای زرتشتی دفاع مقدس نیز در این آرامستان مدفون هستند.
اینجا کارگاهه؛ مترو ورزشگاه تختی 26

اینجا کارگاهه؛ مترو ورزشگاه تختی

از مهم‌ترین ویژگی‌های راه‌اندازی ایستگاه مترو ورزشگاه تختی (پایانه جنوبی خط هفت مترو تهران) کاهش سرفاصله حرکتی قطارها در خط ۷ از ۱۵ دقیقه فعلی به ۷ دقیقه است. شایان ذکر است با افتتاح ایستگاه پایانی خط ۷، حدود ۱۸۰۰ متر به طول مسیر خط پیش‌گفته اضافه می‌شود.
بازدید دانشجویان از پروژه ایستگاه مترو تختی 9

بازدید دانشجویان از پروژه ایستگاه مترو تختی

جمعی از دانشجویان رشته‌های عمران و معماری دانشگاه علم و صنعت در قالب اردوی «راهیان پیشرفت» از پروژه در حال ساخت خط ۷ مترو تهران در ایستگاه ورزشگاه تختی بازدید کردند.
ایستگاه متروی میدان کتاب

ایستگاه متروی میدان کتاب

خط هفت متروی تهران، که با رنگ بنفش از باقی خطوط متروی تهران متمایز می‌گردد، از شهرک امیرالمؤمنین علیه‎السلام (قصر فیروزه) جنب ورزشگاه تختی، در شرق تهران آغاز و پس از طی کردن ۲۷ کیلومتر به ایستگاه میدان کتاب می‌‌رسد. ایستگاه میدان کتاب با توجه به همجواری با محله‌های سعادت‌آباد، فرحزاد، ایثارگران و آسمان‌ها یکی از ایستگاه‌های شلوغ متروی تهران است. شایان ذکر است این ایستگاه در مهرماه ۱۴۰۲ به بهره‌برداری رسید.
یادواره شهدای محله تختی منطقه 16 23

یادواره شهدای محله تختی منطقه 16

شانزدهمین یادواره شهدای محله تختی به یاد شهدای فلسطین منطقه 16 در این منطقه برگزار شد.
حضور عضو شورای شهر در منطقه ۱۶ 22

حضور عضو شورای شهر در منطقه ۱۶

سید محمد آقامیری، عضو شورای اسلامی شهر تهران با حضور در شهرداری منطقه ۱۶ با شهروندان این منطقه در مسجد الرضا(ع) محله تختی دیدار کرد و در ادامه در بیست‌وهشتمین مجمع مشورتی و تخصصی محلات شهر تهران حضور یافت.
توسعه متروی تهران؛ ایستگاه میدان کتاب 29

توسعه متروی تهران؛ ایستگاه میدان کتاب

خط هفت متروی تهران، که با رنگ بنفش از باقی خطوط متروی تهران متمایز می گردد، از از شهرک امیرالمؤمنین (قصر فیروزه) در کنار ورزشگاه تختی، در شرق تهران آغاز شده و پس از طی کردن ۲۷ کیلومتر به ایستگاه میدان کتاب می‌‌رسد. مراحل آماده‌سازی این ایستگاه در روزهای پایانی خود است و مهرماه ۱۴۰۲ به بهره‌برداری خواهد رسید. ایستگاه میدان کتاب با توجه به همجواری با محله‌های سعادت‌آباد، فرحزاد، ایثارگران و آسمان‌ها یکی از ایستگاه‌های شلوغ متروی تهران خواهد بود.
ایستگاه مترو میدان کتاب 24

توسعه متروی تهران؛ مترو میدان کتاب

ایستگاه میدان کتاب بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. این ایستگاه دو ورودی دارد که یکی در ضلع شمال غربی و دیگری در ضلع جنوب شرقی میدان جانمایی شده است. ورودی جنوب شرقی در میانه تابستان افتتاح خواهد شد و ورودی شمال غربی دی‌ماه و شش ماه بعد از افتتاح اصلی ایستگاه مورد استفاده عموم قرار می‌گیرد. ایستگاه میدان کتاب بیست و یکمین ایستگاه خط ۷ متروی تهران است که ظرف دو ماه آینده افتتاح می‌شود. ایستگاه تختی نیز آخرین ایستگاه این خط است که تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.
آیین رونمایی از دیوارنگاره جهان پهلوان تختی 1

آیین رونمایی از دیوارنگاره جهان پهلوان تختی

صبح روز چهارشنبه ۹ شهریور ماه ۱۴۰۱، از دیوارنگاره جهان پهلوان تختی با حضور علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی و رضا صیادی رئیس سازمان زیباسازی شهر تهران در منطقه ۱۲ شهرداری تهران رونمایی شد.
ایستگاه متروی شهدای هفده شهریور 3

ایستگاه متروی شهدای هفده شهریور

ایستگاه متروی شهدای ۱۷ شهریور در تقاطع بلوار قیام و خیابان ۱۷ شهریور واقع شده و این ایستگاه در مرز مناطق ۱۴ و ۱۲ قرار گرفته است و ایستگاهی تبادلی با خط ۶ به شمار می‌آید. گفتنی است خط هفت مترو تهران به طول ۲۷ کیلومتر و ۲۲ ایستگاه از ورزشگاه جهان پهلوان تختی در جنوب شرق تهران آغاز و پس از عبور از مناطق پر جمعیتی مانند بزرگراه شهید آیت‌الله محلاتی، خیابان مولوی، خیابان هلال احمر، خیابان قزوین، بزرگراه شهید نواب صفوی، خیابان آزادی، میدان توحید، برج و بیمارستان میلاد و میدان صنعت، به میدان کتاب در سعادت آباد ختم می‌شود.
نمایش «تختی در اتاق 23 هتل آتلانتیک» 26

نمایش «تختی در اتاق 23 هتل آتلانتیک»

سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر تهران این روزها میزبان نمایش «تختی در اتاق 23 هتل آتلانتیک» است. نمایشی به نویسندگی و کارگردانی تینو صالحی که به ماجرای مرگ جهان پهلوان تختی و روز آخر زندگی این قهرمان و پهلوان نامی ورزش ایران می‌پردازند.
تجلی «حب‌الحسین یـجمعنا» 30

تجلی «حب‌الحسین یـجمعنا»

اینجا «تهران»؛ پایتختی برای عشاق «حسین». امروز«اربعین»؛ زمانی برای مرور «عاشقی». جامانده بودند از قافله عشاق اما دلشان که این را نمی‎فهمید و در سر هوای «او» را داشتند همانگونه که مولانا گفته بود: « بی همگان به سر شود، بی تو به سر نمی‌شود...» با پای پیاده، خودِ جامانده شان را از میدان امام حسین(ع) به حرم عبدالعظیم حسنی (ع) نزدیک و نزدیک تر کردند تا با یک سلام از راه دور، قلب شان کمی آرام بگیرد.
مسابقات موتور اندرو قهرمانی کشور‎ 27

مسابقات موتور اندرو قهرمانی کشور‎

مسابقات موتور اندرو قهرمانی کشور‎ با حضور جمعی از ورزشکاران این رشته در پیست ورزشگاه تختی برگزار شد.
مسابقات والیبال ماسه‌ای زنان تهران 24

مسابقات والیبال ماسه‌ای زنان تهران

اولین دوره رقابت‌های والیبال ماسه‌ای استان تهران به همت هیات والیبال این استان در مجموعه ورزشی تختی تهران برگزار شد. در پایان این رقابت‌ها تیم والیبال ماسه‌ای «ب.آ» موفق به کسب عنوان قهرمانی شد.
روز ملی کشتی 7

روز ملی کشتی

همزمان با زاد روز جهان پهلوان تختی و روز ملی کشتی مراسم رونمایی از مقبره شهید گمنام در محوطه بیرونی فدراسیون کشتی برگزار شد.
مسابقات هندبال ساحلی زنان 7

مسابقات هندبال ساحلی زنان

نخستین دوره مسابقات هندبال ساحلی زنان در تهران، طی دو روز و با حضور 6 تیم برگزار شد. میزبانی این مسابقات بر عهده مجموعه ورزشی تختی تهران بود.
آیین نکوداشت روز ملی فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای با حضور شهردار تهران 32

آیین نکوداشت روز ملی فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای با حضور شهردار تهران

آیین گرامیداشت روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای با حضور "پیروز حناچی" شهردار تهران در زورخانه "غلامرضا تختی" واقع در شهرری برگزار شد.
کافه کتاب دارالخلافه 9

کافه کتاب دارالخلافه

آقامحمد خان قاجار بعد از اینکه ردای پایتختی بر تهران میپوشاند، تهران را دارلخلافه می‌نامد. دارلخلافه دارای شش محله در حوزه‌ی استحفاظی بوده که شمالش خیابان انقلاب، جنوبش خیابان شوش، شرق آن خیابان شهباز( 17شهریور امروزی) و غرب آن خیابان کارگر است. این خانه متعلق به مهین الملک وزینانی(داماد مظفرالدین شاه) بوده که در دهه‌ی 40 مرحوم امینی صاحب این خانه شوهرخاله‌ی ایشان می‌شد(نخست وزیر محمدرضا پهلوی) که آنرا وقف می‌کند. این خانه‌ 260متری با سبک معماری داخلی ایرانی مانند همه‌ی خانه‌های قدیمی اندرونی بیرونی و شاه نشین دارد. دکوراسیون داخلی دارالخلافه برگرفته از معماری دوران پهلویست و کوچکترین جزییات مانند کاغذدیواری‌ها و کاشی‌کاری‌ها طرحش مربوط به همان دوره است. همچنین در حیاط آن هنگام مرمت تغییراتی اساسی بوجود آمده است؛ بطور مثال حوض مدفون شده‌ی آن بیرون آمده و مرمت شده و یا کف حیاط و عمارت‌های آن موزاییک بوده که تبدیل به آجر فرش شده است. عتیقه‌هایی که درجای جای این عمارت وجود دارد کلکسیون صاحب کافه است که از چهارده سالگی شروع به جمع آوری آنها کرده است. کتابخانه‌ی دارالخلافه دارای 3500جلد کتاب،مجلات و روزنامه‌های افست شده است، کتاب‌ها را رایگان به مشتریان امانت میدهد و اهل کتاب می‌توانند در حیاط این کافه یا در یکی از این پنج اتاق که به اسم محله های قدیمی دارالخلافه نامگذاری شده، به همراه نوشیدنی خود مطالعه کنند.
اولین روز سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر 1

اولین روز سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر

اولین روز سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر درپردیس ملت با نمایش فیلم های خانه ای برای تو، معکوس، سال دوم دانشکده ی من و تختی به پایان رسید.
کاخ گلستان 26

کاخ گلستان

مجموعه کاخ گلستان، یادگاری به جای مانده از ارگ تاریخی تهران، محل اقامت شاهان سلسله قاجار و از زیباترین و کهن‌ ترین بناهای پایتخت دویست ساله ایران به حساب می‌آید. سابقه تاریخی ارگ سلطنتی که محدوده مکانی تاریخی آن از شمال به خیابان و میدان امام خمینی(ره)؛سپه سابق، از غرب به خیابان خیام، از شرق به خیابان ناصر خسرو و از جنوب به خیابان پانزده خرداد و میدان ارگ محدود می‌شود، به روزگار صفویه بازمی‌گردد. شاه طهماسب اول صفوی نخستین پادشاهی بود که در سفرهای خود به قصد زیارت مقبره حضرت عبدالعظیم دستور داد بارویی به طول یک فرسخ به دور قصبه تهران احداث شود. پس از او شاه عباس صفوی در قسمت شمالی حصار طهماسبی چهار باغ و چنارستانی احداث کرد که بعدها دیوار بلندی گرد آن بنا کرده و عمارات مقر سلطنتی را در داخل آن ساخته و ارگ نامیدند. در اواخر عهد صفوی، تهران گاهی مقر موقت دربار شاهان صفوی بود و حتی شاه سلیمان کاخی در این شهر برای خود بنا کرد. کهن‌ترین بناهای موجود در مجموعه گلستان، ایوان تخت مرمر و خلوت کریمخانی متعلق به دوران کریمخان زند است. وی در نبردهای خود بر ضد محمد حسن خان قاجار در سال 1172 تهران را مرکز اردوکشی خود قرار داد و پس از پیروزی در این جنگ در دیوانخانه قدیم تهران که در زمان ساه سلیمان ساخته شده بود، بار عام داد و با عنوان وکیل الرعایا حکومت ایران را در دست گرفت. پس از مرگ کریم‌خان زند در سال 1193 آقا محمدخان قاجار در سال 1200 تهران را به پایتختی برگزید، ولی به دلیل لشکر کشی‌های دائمی کمتر در مقر حکومت خود به سر می‌برد و برای عمارت و آبادانی چندان فرصت نداشت. تا آنکه فتحعلی شاه در سال 1211 بر تخت ساطنت ایران حلوس کرد، از آن زمان به بعد با گسترش دستگاه اداری و تشریفات سلطنتی بناهای متعددی در داخل ارگ تهران عمدتا در زمان فتحعلی شاه و ناصرالدین شاه قاجار احداث شد پس از انقلاب مجموعه گلستان همچون اغلب عمارات سلطنتی دیگر بصورت موزه درآمد تا همگان بتوانند از آن دیدن کرده و از تماشای زیبایی‌های حاصل فکر و دست هنرمندان و صنعتگران ایرانی بهره برند.